Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KAPLUMBAĞAM HASTA- Gözleri Şiş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adanns
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

adanns

Yeni Üye
Bİr süredir bizimle olan kaplumbağam şuan bu durumda ne rahatsızlığı oldugunu anlamadım bi damla var onunla agzına damlattım yüzüne ve kabuguna surdum ama yemek yemiyor uyuyor sürekli napicam
17792798538667013872260846841012.webp
17792798983153307592749429924050.webp
17792799442615747786424791880497.webp

Bu hayvancağız şiddetli göz enfeksiyonu olmuş. Vitamin damlası yüze göze sürülmez. Eczaneden gentagut damla alın. Şimdilik her göze ikişer damla damlatın. @cem bey baktığında dozajı arttırmak veya azaltmak gerekiyorsa söyler.

Göz enfeksiyonu ısıtmanın yetersizliğinden, suyun kirli olmasindan ve akvaryumda bakteri tutmaya müsait nesneler bulunmasından kaynaklanır. Akvaryumunuzun bir resmini atın neler eksik bakalım.

Yem yemiyorsa küçük bir parça kıymayı kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp verin. Yağsız tuzsuz olmalı.

• Beğen
Tepkiler: cem
Bu hayvancağız şiddetli göz enfeksiyonu olmuş. Vitamin damlası yüze göze sürülmez. Eczaneden gentagut damla alın. Şimdilik her göze ikişer damla damlatın. @cem bey baktığında dozajı arttırmak veya azaltmak gerekiyorsa söyler.

Göz enfeksiyonu ısıtmanın yetersizliğinden, suyun kirli olmasindan ve akvaryumda bakteri tutmaya müsait nesneler bulunmasından kaynaklanır. Akvaryumunuzun bir resmini atın neler eksik bakalım.

Yem yemiyorsa küçük bir parça kıymayı kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp verin. Yağsız tuzsuz olmalı.

Ekli dosyalar

• 17792906262498318449169396132369.webp
    17792906262498318449169396132369.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 13
Öncelikle kuru alan ve rampaya yapıştırdığınız halıyı sökün. Hastalığın sebebi büyük ihtimalle halının pislik tutması. Yerine gıda ile temasa uyumlu silikon mat alın.

Diğer sebep ısıtma lambanızın olmaması. Hayvanlar kuru alanda üşüdükleri zaman bağışıklıkları zayıflar, hastalanırlar. 42-52W halojen ampul ve metal çanaklı lamba alın.

Su miktarı çok az. Daha büyük bir akvaryum almaya bakın. Yeni akvaryum alana kadar suyu temiz tutun. Akvaryumu güzelce temizleyin.

Suyun seviyesini biraz yükseltip ısıtıcıyı vantuzlarıyla yan cama sabitleyin. Suyun 28C olduğundan emin olun.

Sistemdeki eksikleri gidermezseniz ilaç tedavisi pek işe yaramayacaktır. Eksiklerinizi acilen gidermeye çalışın.

• Beğen
Tepkiler: cem
Genta yada gentagut göz damlası alın. Sabah akşam 2 damla gözlerine damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Sabah akşam 1 damla da ağzına damlatın.

Yapmanız gereken herşey anlatılmış acilen uygulayın.

Hayvan yaşına göre ufak. Verdiğiniz yemler ne marka?

Genta yada gentagut göz damlası alın. Sabah akşam 2 damla gözlerine damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Sabah akşam 1 damla da ağzına damlatın.

Yapmanız gereken herşey anlatılmış acilen uygulayın.
Gentagut goz damlası aldım 2 gozunede 2şer damla agzını açmıyor zorladım baya ama daha kolay yontemi var mı bilmiyorum damlattım agız kısmına az birşey yedi ama çok halsiz yemek adla yemiyor kıyma haşladım kücük miktar kendini çekiyor yemekten yrmek istemiyor

Kıymayı yemedi nasıl yapmam lazım agzını da acmıyor

Yemek yemiyorsa hastalık ağır demektir. Isıtma lambasını acilen halledin. Bünyesinin kuvvetlenmesi için ısıtma çok önemli

Hayvanı dik tutun. 15-20 saniye arayla 2 damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girer.

O yemler uygun değil. Açık yem kesinlikle almıyoruz. Bunlar bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir.

Yemde tropical axolotl, sera RaffyP yada dajana insect super food alın.

Kurutulmuş yemde kapalı kutu gammarus. Sera, tetra, dajananın gammarusları tercih sebebi.

Geri