Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam hasta ölmek üzere

kapluşcilek

Bronz 4 Üye
Arkadaslar bu ne hastaligi ve ne yapmam lazim onu suyun ustunde ters buldum suan elimde arada bir kipirdayip agzini aciyor 

Cvp: kaplumbagam hasta olmek uzere acil

mailto:/a/img673/3473/Z7VygB.jpg

mailto:/a/img905/8321/rP54r6.jpg

kuzum benimya çok küçükmüş daha elleri kolları oynuyormu nefes alıp vermesi nasıl yada etrafı görebiliyormu?

dışardan bir anormallik gözükmüyor ama yinede sen dediklerimi bir bak

sudan ilk aldığımda ölü gibiydi hatta kafası eli sarkıyordu sonra biraz hareket etti şimdi tepki veriyor beni görüyor bakıyor ama çok halsiz bide ağzını açıp kapıyor

Akciğer enfeksiyonu olmuş.Onu kuru bir yerde tutun.Tepesinede lamba yerleştirin.Uzman kişiler size detaylıca yardımcı olacaklardır.

bu iyi haber halsiz su sıcaklığı ne durumda yem yiyormu?

ağzını açıp kapaması nefes almada zorluk çekiyor olmalı ondan

etrafında veteriner varsa oraya götür hemen yavrucağı..

mailto:/kaplumbaga_hastaliklari_dosyalar/akciger_enfeksiyonu.htm bu sayfayı okumanı tavsiye ederim

Akciger enfeksyonu aynen, istanbuldaysaniz acil veteriner hekim onerelim ve bugun ona goturun yoksa bizde tedavi onerebiliriz ama dozaji ve antibiyotigi hekimin belirlemeai daha uygun olur.

Akciger enfeksyonunun surada ki belirtileri de mevcut mu ?
mailto:/forum/konu-akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection.html

Cok ileri bir safha oldugu icin iyilesme ihtimali pek az.

ben turgay abinin yazdıkları yardımcı olabilir diye siteyi yazdım alisarp..

akciğer enfeksiyonu olmasından korkuyordum inşallah ölmez :( şuan kuru sıcak bir yere koydum yem normal yiyordu sabah ama hareketleri biraz garipti hep kuru alanda dururdu uyurdu ara sıra yüzerdi suyun derecesi 29 30 bide bi tane büyük besliyorum 10 cm civarı onunla iyi anlaştılar güneşlenirken üst üste çıkıyorlardı ama yine de o bişey yapmış olabilirmi bide belirti olarak zor nefes almak ve kuru alanda normalden daha fazla vakit geçirmek var

antalyadayım

şimdi farkettim hırıltılı sesler de geliyor gözlerini kapatmış uyuyor gibi elime alınca kıpırdıyor

antalya iyi orda çok veteriner var veterinere götürün bence...

İlk resimde çenesinde sanki bir yara var gibi? Yaşadığı ortamın bir görselini de paylaşırsanız daha iyi yardım alabilirsiniz.

Akciğer enfeksiyonu gibi gelmedi bana ama uzmam değilim tabii.. bi veterinere danışsanız iyi olur bence
Fotolarda gördüğüm kadarıyla boynunda bi yara var, o neden oluşmuş olabilir?

boynundaki yara ilk geldiğinde yoktu sonradan oluştu ne olduğunu bilmiyorum

yaşadığı yer mailto:/a/img673/6066/j4aMx6.jpg

veterinere götüreceğim

öteki kapluş yapmıştur bekli..

kuru alan ısı lambanız yok hastalık sebebi bu olmalı güneş ısısı yeterli olmayabiliyor

pid=\' Alıntı:
asi kızben turgay abinin yazdıkları yardımcı olabilir diye siteyi yazdım alisarp..

Turgay Bey'in sitesinde ilgili sayfada doksisiklin öneriliyor.Bu antibiyotiğin dozajını ayarlamak herkesin harcı değil Asiye.Kaş yaparken göz çıkartabilir insanlar.

kapluşcilek' Alıntı:
akciğer enfeksiyonu olmasından korkuyordum inşallah ölmez :( şuan kuru sıcak bir yere koydum yem normal yiyordu sabah ama hareketleri biraz garipti hep kuru alanda dururdu uyurdu ara sıra yüzerdi suyun derecesi 29 30 bide bi tane büyük besliyorum 10 cm civarı onunla iyi anlaştılar güneşlenirken üst üste çıkıyorlardı ama yine de o bişey yapmış olabilirmi bide belirti olarak zor nefes almak ve kuru alanda normalden daha fazla vakit geçirmek var

Çenede ve sağ ön bacağındaki renk değişimlerinin nedeni büyük olanın küçük olana saldırması olabilir.Bu izlerin oluşum nedeni aydınlatılmalı.Yara ise;farklı enfeksiyonların da vücuda girmesine neden olabilir.
Suyun sıcaklığı 27-28°C olmalı.Kuru alan sıcaklığı da suyun sıcaklığından 4-6°C daha fazla olmalı.Bunun için yeterli bir mesafeden istenilen ısıyı vermesi için soft akkor ampul konumlandırılmalı.Akvaryum pencereye yakınsa pencereden uzaklaştırılmalı.Akvaryumun bulunduğu oda havalandırılacaksa oda kapısı açılarak havalandırılmalı.Özellikle kaplumbağalar kuru alandayken hava akımına maruz bırakılmamalı.Odada sigara içilmemeli.Bu tip şeyler enfeksiyonunun oluşmasına neden olan küçük ayrıntılardır.Akciğer enfeksiyonu belirtileri taşıdığı için veterinere başvurmakta fayda var.Uygulanması gereken antibiyotiğin türüne ve dozajına konu hakkında bilgisi olan bir veteriner daha iyi karar verecektir.

hayvan ileri derecede akciğer enfeksiyonu. kaplumbağa konusunda bilgisi olan bir vet. hekim bulduktan sonra ayakkabı kutusu gibi bir kutuda içine havlu koyarak hayvanı kurutup koy ve götür. kutuyuda esintiden etkilenmemesi için poşete koy.

ölme olasılığı yüksek bizim buradan önereceğimiz tedavi de dozaj ayarlaması işi geciktirir. hekim kısa sürede uygun tedaviyi yapacaktır. avantajın hayvanın iştahı daha kapanmamış. ısıtıcı lamban yoksa hemen al. yem olarak elinde neler var.

asiye turgay abi alman menşeili siteden çeviri yaparak aynen nakletmiştir. kendi deneyimlerini de ek olarak yazmıştır. yalnız o ilaçların bir çoğu türkiyede yoktur. doksisiklini furkan açıklamış o ilacı yapısı itibariyle önermiyoruz artık.

Geri