Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam hasta ölmek üzere

Cvp: kaplumbagam hasta olmek uzere acil

Veterinere götürdüm antibiyotik ve a ve k vitamini olan 2 adet damla verdi kaplumbağamı bir kaba ayırdım etrafını havlu ile sardım suyu ılık koydum içine bunlardan damlattım. şuanda biraz toparlanmış gibi görünüyor yüzüyor ve çevresine bakınıyor düzeliyor galiba yavaş yavaş

ısıtıcı lambam var
yemler olarak raffy p,raffy royal,raffy ı,raffy vital ve reptomin var bide jbl vitamin var

Suyunu fazla doldurma. Hayvanda yüzecek güç yok boğulmasın. Ne kadar damlatman gerektiğini söyledi mi ? En geç 12 saatte bir suyu yenileyip ilacı damlatacaksın. Bulunduğu yer esinti almasın. Ve koyduğun havluya dikkat et içine düşmesin. Gergin dursun ve bir kenarından boşluk bırak. Hava girsin. Isıtıcı kaba girmez ama lambayı üzerinden Konumlandırırsın. Çok yakın olmasın içine kaykılıp düşmesin. 40 wattlık renkli armut ampul kullanabilirsin. Mavi bulamazsan yeşil renk alırsın. 24 saat yakarsan havlu kapamana gerek kalmaz.

Günde iki öğün yapıyorsun ama 3 öğün yem verebilirsin enerjisi artsın. Yiyebildiği kadar ama çokta zorlamadan. Royal ve vital hariç diğer yemlerden verebilirsin. Raffy p içindeki kırmızı yemlerden kaldıysa onlar mineral yemdir. her gün bir tane ver. Jbl vitamin dursun.

abi yardımcı olur diye ben onn sitesinden aldım yazdım....

turgay abinin yazdığı bilgiler faydalanılması gereken bilgiler. onlar mutlaka okunulmalı. ilaç konusuna gelirsek türkiyede bulunan ilaçların bir kısmını ve olmayıp diğer tavsiye edilenleri emsal ilaçlara uyarlama yapıyoruz.

Suyunu kabuk boyunu biraz geçecek kadar koydum. Veteriner günlük 3 damla vitamin 5 ml antibiyotik damlatmamı söyledi kabın etrafına havlu sardım üst taraf açık mailto:/UrunResimleri/8000/400_400/JPM007799_1.jpg bu kaba koydum
üste lamba koydum ara sıra kuru alana çıkıp ısınıyor balerin pozu yapıyor
en son dün sabah yem yedi bugün yem yemedi yemi kokladı sadece ama yemedi
kuru alan olarak mango kökü yerleştirdim uygun mu
bide hareketleri yavaşladı normal mi
bence aldığım petshoptan beri hastaydı çünkü adam elime verdiğimde buz gibiydi kaplumbağam.. eve gelince akvaryuma koymuştum hemen kuru alana çıkıyordu hiç inmiyordu

şimdi gidip baktım raffy I ve raffy mineral vermiştim raffy I nin hepsini yemiş raffy mineral 1 2 ısırık yemiş

önüne sırasıyla her öğünde tek yem ver. onu yemezse bir sonraki yemi dene. yediği yemleri saptayım onlar üstüne yoğunlaş ama her öğünde mineral yemi mutlaka ver. ilk vereceğin yem bu olsun. yedikten sonra diğer yemlerden ne hangisini yiyor ise ondan verirsin.

hayvan hastalığa bağlı olarak halsiz. bunun üzerine aldığı antibiyotikte gelince sersemlemiş olabilir.

mango kökünü iyi steril ettiysen durabilir.

ne kadar litre su içine damlatacağını söyledi mi ? 5 ml antibiyotik çok gelir. ismi nedir antibiyotiğin. ampul mü verdi ?

içeriğindeki etken madde kaç mg ?

Antibiyotiğin ve vitaminin isimlerini bilmiyorum, şu şekilde 2 şırınganın içinde verdi
mailto:/a/img537/8344/Yp7aTr.jpg
ne kadar litre suyun içinde damlatacağımı söylemedi 5ml yanlış söylemişim 0.5 olacak
Ara sıra suya giriyor su içiyor biraz yüzüyor ve yem yiyor mailto:/a/img538/1513/GLWuTH.jpg
suyun miktarı mailto:/a/img537/3564/l45uzz.jpg

mailto:/a/img673/5425/Pa3mAe.jpg
mailto:/a/img901/4803/A6yeFd.jpg
mailto:/a/img673/9813/pICIOJ.jpg

Ampül vermedi masa lambası koydum

Şimdi kabı güneşe koydum mango köküne çıktı güneşleniyor

12 saatte bir suyu yenileyip ilacı aynı ölçüde damlatırsın. içme suyu kullan. içimi de iyidir. lamba yeterince ısı veriyor mu ? son dediğin ölçüye göre su miktarı uygun. eğer elinden yem yedirebilirsen. suya damlatma yerine günde bir damla ilacı bir yeme damlatıp verebilirsin. böylece ilacın etkisi daha iyi olur. elden yemez ise suya damlatmaya devam edersin.

suyu ısıtma olanağı yok ve gece soğuyacaktır. bu sebeple güneş önüne koyduğun zamanlar hariç ve gece de dahil lamba sürekli yansın. ısı bu şekilde sabitlensin.

Yarın olunca acıktığı zaman deneyeceğim iyi fikirmiş :) Sadece antibiyotiği mi yeme damlatayım yoksa vitamini de mi?
12 saatte bir suyu yeniliyorum bide lambanın ısısı iyi gibi görünüyor çünkü lambanın altında güneşlenme pozisyonu yapıyor

vitamin suya olsun zaten mineral yem içeriğinde her vitamin var fazla gelir. antibiyotiği damlatacaksın ama suya bulaşmamalı yoksa akar gider. yapamazsan onu da suya damlatırsın.

Cvp: kaplumbağam hasta ölmek üzere

Yassi bir tas bulunup su seviyesi isiticinin konabilecegi kadar yukseltilirse iyi olur, antibiyotik kullanilirken suyu normalden de sicak olmali.

Geri