Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hastamı

ENES2010 qee

Yeni Üye
Kaplumbağamın gözleri açılmıyor boynunun yanlarında siyah nokta var kaplumbağayı dışarıda bekletiyorum veterinerimi öyle söylediği için gözüne de gentagut kutlamasın damlatıyorum suya girdiğinde bununla 4 5 kere hava veriyor Bir de ısıtıcım patladığı için ölüm kabına koydum ve kaloriferin üstüne koydum sıcak su durması için bir de hava motorum bozulduğu için bir diş filtrem bozuldu yine hava motoru aldım ama yine de bunun içinde duruyor ne yapmalıyım

Ekli dosyalar

• IMG-20250203-WA0000.jpeg
    IMG-20250203-WA0000.jpeg
    822.5 KB · Görüntüleme: 11
Gentaguttan ağzına sabah akşam 45 derece açıyla tutup 1 damla damlat, açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sür.

Gözlerine de sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlat. Isıtma lambası altında 20-25 dakika beklet.

1 hafta uygula sonra bakalım.

Kabuğunu geçen suda dursun. Su çok sıcak olursa kaloriferin yanında dursun.

Su dışında olmaz su içinde olması lazım susuzluk hayvanın iyileşmesini zorlaştırır. Şuanlık kaloriferin yanında iyi fakat suyunun sürekli sıcak olması lazım yani kaloriferi sürekli açık tutmanız lazım. Pencereyi açmayın esinti hayvanı öldürür.

Ucuzluk pazarı avm, gibi yerlerden bir tane metal çanaklı masa lambası alın. Mesafeye göre 28 yada 42watt halojen ampul alıp mesafeye göre konumlandırın. Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman.

Gentayı gözlerine 2 damla damlattıktan sonra kuru ve sıcak bir yerde 20dk beklet.

Geri