Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam icin alısveris

Filtredir iç ısıtıcıdır hepsi tamam ama ne kadar ısıtıcı ampül varsa hepsi ya uva uvb’li değil yada yorumlarında 1 haftada patladıgı yazıyor 😔
Dostum sana alman gereken ampulü attım. Elimde 25 tane uvb 1000 tane aydinlatma ampulü var.

Öncelikli olan ısıtma lambası bunun içinde en iyisi 52watt armut halojen ampuldür.

Uvb olarak uvb 2.0 26Watt uygun sadece. Şimdilik ısıtma lambasını hallet 1 ay sonra piyasaya kaplumbağa uvb si gelecek haber ederim.

Dostum sana alman gereken ampulü attım. Elimde 25 tane uvb 1000 tane aydinlatma ampulü var.

Öncelikli olan ısıtma lambası bunun içinde en iyisi 52watt armut halojen ampuldür.

Uvb olarak uvb 2.0 26Watt uygun sadece. Şimdilik ısıtma lambasını hallet 1 ay sonra piyasaya kaplumbağa uvb si gelecek haber ederim.
Peki tesekkurler ozaman uvb lamba simdilik bulmak zor

Tamamdır teşekkür ederim simdilik d vitaminini multivitaminlerle vs. alsın ozaman uygun ampül yoksa, iyi geceler 🙏

vitamin olarak bunlar uygunmudur öneriniz varmıdır?

Ekli dosyalar

• IMG_3455.jpeg
    IMG_3455.jpeg
    934.8 KB · Görüntüleme: 8
DeepFix reptivit i alıyım teşekkürler kabuk icin jel veya vitamine gerek yok değilmi?

DeepFix reptivit i alıyım teşekkürler kabuk icin jel veya vitamine gerek yok değilmi?
Zararlı diyorum yani gerek yok. Kabukta plaka birikmesi drumunda eczaneden devit 3 50.000 unite alın.
Kabuğuna iyice yedirip 25-30 dk kuru ve sicak bir yerde bekletin. Fazlasını silip akvaryuma alın. Devit uyguladığınız gün suyunu temiz tutun. Devit sürünce isitma lambası altında eski plakaları atar hayvan rahatlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynı konuya yazıyorum kalsiyum taşı gereklimi? Gerekliyse onuda alayım bunların yanında

Kaplumbağaların bukadar malzemeye ihtiyacı oldugunu bilmiyordum ve öğrenince ısıtıcıdır odur budur araştırdım aşağıda ürünleri koyuyorum yeterli ürünlermi? Başka almam gereken birsey varmı?
Kabuk boyu 8cm den küçükse UVB kullanmanıza gerek yok

Cem abi tetranın ısıtıcısını önermisti en son dayanıklı diye kesin olarak tetra alayımmı kullanan varmı diğer hepsi tamamda ısıtıcıların patlama elektirik kaçırma durumu oldugundan korkuyorum cunku camı kırılsa vs. direk yer yine kötü sonuca sebep olur. Tetra ısıtıcı (cam) uygunmu?

Geri