Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam inşaata başladı

tontishim

Bronz 5 Üye
2 yaşında erkek 20 cm büyüklüğünde tontishim  evinde tek başına yaşıyor. Evinin büyüklüğü de 90*50*75 yerden 50 cm yüksekliğinde adası bulunuyor. ilk günden beri de bu akvaryumun içinde yaşıyor. Daylıght ve moonlıght ısıtıcısi filtresi var yinede 2 haftada 1 akvaryumu tamamen boşaltım temizliğini yapıyorum. 2 güne bir 2 saatliğine salonda geziyor  hava iyi olduğunda da bahçede gezdiriyorum. akvaryumun üstü tamamen açık ve 2 gün önce evinden kaçmaya çalışırken yakaladım. :realmad: sonra sadece kuru alanın üstünü camla kapattım. ilk gün güneşlenmeye çıkmadı 2 gün alıştı ama 2 gündür akvaryumun içinde olan herşeyi (taş, seramik parçaları, bitkiler,kum) akvaryumun bir köşesine yığmaya başladı. akvaryumun içine müdahale ettiğimde de sinirlenip taşları tekrar köşeye yığıyor. bana ne anlatmaya çalışıyor anlamadım. :ff: :ff: :ff:

Cvp: kaplumbağam inşaata başladı

Hilal hanım ne kadar boş alan o kadar iyi olacaktır kaplumbağanız için, yalnız kaplumbağanız res(kirmizi yanak) mi ? 2 senede 20 cm çok fazla bir buyume

veteriner singapurlu kırmızı yanak olduğunu söylüyor ama yanakları sarı hiç bir zamanda kırmızı olmadı evet çok hızlı gelişti ama veterinerimiz sağlıklı olduğunu söylüyor.

330 litrelik bir akvaryumunuz var tahmini olarak. Kaplumbağalar zıpır hayvanlardır heleki 20 cm bir canavarı düşünemiyorum bile birde çok genç.. Dağıtması gayet normal :)

Beslerken hangi yemleri  kullaniyorsunuz ? Bu işin ustaları birazdan gelip boy hakkında gerekli bilgiyi verirler 20 cm'den kasıt kabuk boyu değilmi ?

hem de ne yaramaz  :ashamed0006:  evet kabuk kabuk boyu 20 cm tetra reptomin sera rafy mineral sera raffy p  tropical gamarrus ve olmazsa olmazımız sübye kemiği hafta da 2 kez de haşlanmış yumurtanın zarını

Unutmadan, salonda gezmesi kaplumbağanın ve sizin sağlınız açısından zararlıdır yerdeki bakteriler kaplumbağanızda iltihaplanmalara vb. Hastalıklara yol açabilir.

Ayrıca kaplumbağalar salmonella bakterisi salgılarlar bu bakteri bulaşıcıdır ve insanlarda ölümcül vakalara yol açabilir. Kaplumbağanızın gezdiği yerlero güzelce temizlemenizi öneririm.

Yemleme programinizda gayet normal genetik bir problemmi boyutu diye dusunmeye basladim bakalim dedigim gibi boy hakkinda gerekli bilgiyi arkadaslar gelince size ulastiracaklardir :)

Su sıcaklığı kaç °C ?
Kuru alan sıcaklığı kaç °C ?
Kaplumbağanın erkek olduğu bilgisine hangi özellikleri göz önünde bulundurularak karar verildi ?
Kaplumbağanın ve akvaryumun fotoğrafının paylaşılma imkanı var mı ?
Akvaryumda dış filtre mi iç filtre mi mevcut ?
Ultraviyole ışık için UV Ampul kullanılıyor mu ?
Kaplumbağa ne tür besinler ile beslenmekte ?

Kaplumbağa temizlik sırasında akvaryumdan çıkarıldığında oda sıcaklığı 24-25 °C altında ve odada hava akımı mevcut ise;kaplumbağa zeminde dolaştırılmamalı zira soğuk hava sıcak havadan daha ağır olduğu için odadaki hava akımı aşağıdan yukarıya doğru olur.Kaplumbağa akvaryum dışına çıkarıldığında iyice kurulanmalı.Kurulanma sırasında havlu kullanılıyorsa;bu havlu yalnızca kaplumbağa için kullanılmalı.

suyun sıcaklığı 26 derece kuru alanı hiç ölçmedim  veteriner muayenesinde cinsiyeti erkek olarak tespit edildi. iç filtre kullanıyorum kurulayıp dışarı çıkarıyorum hava akımınıda engelliyorum  iç mekan sıcaklığı yıl boyunca min. 25 zaten Adana da yaşıyorum ben burada hiç soğuk olmuyor  ^^ [font=Tahoma, Geneva, sans-serif] tetra reptomin, sera rafy mineral, sera raffy p,  tropical gamarrus ve sübye kemiği,[font=Tahoma, Geneva, sans-serif] haşlanmış yumurtanın zarı ile besleniyor. [font=Tahoma, Geneva, sans-serif] Daylıght ve moonlıght uv ampul kullanıyorum. kendi havlusu  var tabiki oda ailemizin bir bireyi sonuçta ^^  [/font][/font][/font]

Hayvanın yanaklar sarı ise yellow bellydir. İkincisi hiçbir hayvan 2 yaşında o kabuk boyuna ulaşamaz. Hayvan yaş olarak daha ileri yaştadır. Hele ki erkek ise 10 cm kabuk boyu sonrası dişilere nazaran daha yavaş büyür.

Hayvanı sudan çıkarma uygun kuru alan onun için yeterli olur.

Yemde marul kıvırcık yanında sera vitalde al. Ot türevli olarak az yediriyorsun. Gammarus bitince sera royal veya jbl energil al. Sübye kabuğuna gerek yok yeterli kalsiyumu mineral yemden alıyor. Bu yemi haftada bir gün vereceksin. Günde bir öğün kafa hacmi kadar ve bir günü aç gün yapacaksın. Bugün marul veya kıvırcık verebilirsin. Yumurtanın beyaz kısmını haşlayıp verirsin zar derken kabuğunu yedirmene gerek yok. Tatlı tuzlu ürünler yedirmiyoruz. Bu sübye kabuğunu nasıl veriyorsun onu merak ettim.

Bahçeye hiç çıkarma çim üstünde kimyasal ürünler kimyasal gübre olabilir ve bunun yanında sokak hayvanlarının idrar ve dışkısındaki olası parazitler hayvana bulaşabilir. Şehir içi bu tür ortamlar risklidir. Doğal ortamında yaşayan hayvanlar için doğal ortam normaldir ama biz evde akvaryumda steril ortamda baktığımız için bünyeleri hastalıklara karşı naziktir. Esintiye maruz kalması bir yana sadece bu kirli durumlara maruz kalması göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Mantarı saymıyorum bile.

Dış filtre kullanırsan sürekli su değiştirme derdin olmaz. Mümkünse önden bir resmi iyi olur boynu dışarıda iken. Bir de akvaryumun genel bir resmi. Eksik yada fazla birşey var mı ve kaçtığı noktaya önlem alacak bir durum var mı bakalım. Bu hayvanlar kaçacak noktayı buldular mı asla unutmaz ve sürekli girişimde bulunurlar.

Hayvanın yığma işine gelirsek biz akvaryumu ne kadar güzel olsun diye donatsakta hayvan için önemli olan geniş ve yüzeceği alanda engeller olmamasıdır. Gereksiz herşeyi çıkarmalısın. Mango kullanabileceği uygun boyutta ise dursun durabilirde onda sıkıntı yok. yoksa uygun boyda bir tane alırsın. Taştır bitkidir ne varsa çıkar tabana yok ise silis kum alıp serersin bu hayvan için gerekli ve eşelenip vakit geçirir, faydalarını saymıyorum. Bu hayvan için gereksinim. Bunlar yüzerken önlerine birşey çıktığında yön değiştirmez önündekini kaldırır atar. Kafaya birşeyi taktıysa sürekli onunla uğraşır. Hayvan bayağı asabi vaziyete gelmiş. sana küsebilir ya da ısırabilir. Yem uzattığında tabanda durup istemem havalarına girebilir. Bu davranış içinde bir dişi ile çiftleşme isteği de olabilir.

Öncelikle rahatsız olduğu şeyleri kaldır. Geceleri erken yatır saat 21:00'i geçirme uykusuz hayvan hırçın olur. Mango dediğim gibi uygun boyda değilse bir tane alırsın. Üst plakaları kaşıyıp atabilsin bunlarda kurdeşen eder. Kökü oynatması normal. Akvaryumda kaplumbağadan sonra gezinen ikinci şey köktür. Bunda mopani kökü de alabilirsin.

Cem bey, en ayrıntılı şekilde bakımı belirtmiş hilal hanım kaplumbağanıza sağlıkli uzun ömürler dilerim(Not:Her veterinere güvenmeyiniz.)

20 cm kaplumbagaya 2 yasinda dediyse o veteriner. Benim kaplumbagalar 19 yasinda 2 metre olmali: )veterinere selam soyleyin forumumuza bekleriz

mevlut' Alıntı:
20 cm kaplumbagaya 2 yasinda dediyse o veteriner. Benim kaplumbagalar 19 yasinda 2 metre olmali: )veterinere selam soyleyin forumumuza bekleriz

Abi benimde seninkiler aklıma geldi konu ilk açıldığında bencede veterinere selam :)

Mevlut abim lafi gecmisken musait bir zamaninda senin develerin resmini atarmisin :)

bilgilendirmeler için çok teşekkürler. tontishimi bakımsızlıktan ölmek üzereyken 3 yaşındaki  bir çocuktan aldım sahiplendiğim de  kabuğunda yumuşama vardı ve hiç birşey yemiyor sürekli uyuyordu. (leğenin içinde sadece ayakları ıslanacak kadar bir suda balık yemiyle bakılmış) veterinerim ölmek üzere uğraşma bence dedi ama çok şükür 2 yaşında  ve sağlıklı tam 20 cm subye kemiğini bebekliğinden beri temizleyip keskin yerlerini kırıp bütün olarak koyuyorum  tontishin  en sevdiği oyuncağı gibi sudan kemiği almak istersen çok sinirlenip saldırıyor bebekken de  onun la birlikte yüzerdi haşlanmış yumurtanın zarını veriyorum marul ve türevi yeşillik verdiğimde kusuyor.  oğlumun ilk ve son halini de ekliyorum. hırçın bir çocuk değil sadece sevdiği şeyleri uzaklaştırırsam sinirleniyor.  
 file:///C:/Users/hilal/Desktop/IMG_4001.JPG

file:///C:/Users/hilal/Desktop/IMG_9448.JPG

yaşını veterinerim belirlemedi petshoptan alındıktan 3 ay sonra sahiplendim tarih de haziran 2014 ilk bana geldiğin de 5 cm di.  ^^

Resimler açılmıyor. Petshoplar hayvanları aç bırakarak büyümelerini engeller büyüyen hayvan satılmaz bu hayvan nereden bakarsan 3-5 yaşlarında var. Ortam düzelip gereken bakım ve gıdayı verince hayvan bir anda serpilmiş. Uv ampul kullanmanda bu işi hızlandırmış. Bu boy kuyruktan başa olan kısmın hizasındaki kabuk boyu değil mi ? Ölçerken metreyi eğmiyorsun.

Hayvana verdiğin proteinli yem miktarını biraz azalt. Aşırı gelişim organları aşırı zorlar bu da organların iflasına neden olacaktır.

evet kabuk boyu tavsiyeleri dikkate alıp uygulayacağım çok teşekkürler resimleri yüklede başarılı olamadım :ashamed0006:

Hilal hanım, sizin deveyide görmek istiyorum kesinlikle :) şöyle yardımcı oliyim size..

www.hizliresim.com adresine giriyorsunuz..karsiniza bu ekran cikiyor. Telefonunuzdan veya pc nizden istedigin resmi ekliyorsunuz.

[url=mailto:/QBWnPr][img]mailto:/QBWnPr.png[/url]*

Sonra altta çıkan kodlardan forumlar yazan kodu kopyalıyorsunuz.
[url=mailto:/rMRDNB][img]mailto:/rMRDNB.png[/url]*

Son olarak bu kısımda benim yapistirdigim kisma kopyaladiginiz kodu yapistirip ekle diyorsunuz resmi yukluyorsunuz :)
[url=mailto:/OABlz0][img]mailto:/OABlz0.png[/url]*

[url=mailto:/rMRDDN][img]mailto:/rMRDDN.jpg[/url]*[url=mailto:/v5RDG6][img]mailto:/v5RDG6.jpg[/url]* teşekkürler ama deve demesek de tosun desek ^^

Maşallah tamam tosun diyelim o zaman :) ust foto ile alttaki farklı sanırım ? 20 Cm değil gibi duruyor :)

üsteki bebeklik hali 5 cm falandı o zamanlar

tontishim' Alıntı:
üsteki bebeklik hali 5 cm falandı o zamanlar bebekliğinde görüldüğü üzere yanakları sarı :breh:

Geri