Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam inşaata başladı

Hayvan yellow belly değil resmiş. İlk resmindeki kabuk şekline bakarsak hayvan dediğim gibi yaşça büyük. Kötü bir ortamdan geldiği içinde boy atamamış. İyi hayvanı kurtarmışsın tebrikler. Bir de mümkünse akvaryum geneli bir resim iyi olur.

Bende sübyenin kabuğunu nasıl yiyor diyorum. İç etini vermiyorsun değil mi o tuzlu su hayvanı. Bu arada sübye derken parmak boyutunda kamışa benzeyeni diyorsun değil mi mürekkep balığını (kalamar) değil.

Marulu ufak parça halinde vermeyi dene. Büyük parça koparıyorsa boğazına takılıp kusuyor olabilir.

Çok aşırı yemlemiyorsun değil mi günlük tek öğün kafa hacmi kadar olacak.
 
Cvp: kaplumbağam inşaata başladı

hiç balık türü vermedik kuşların gaga taşı diye kullandığı kemiği veriyorum tabi balıktan çıkanı sörf tahtasına daha çok benziyor. sabah ve akşam besliyorum kafa hacmi kadar ama yumurta zarı verdiysem o öğün beslemiyorum birde haftada 1 bir ince dilim muz yiyor onu da 1 öğünü olarak veriyorum
 
Kalamar kemiği o bazı bölgelerde sübye diyorlar ama esasında boru şeklindeki bir midye türevi canlı. yalnız fazla yemesi iyi değil çok kalsiyum alması bir yana hayvanı kabız da eder. Damar sertliği ve böbrekte taşta. Haftada bir gün verdiğimiz mineral yem hayvanın haftalık kalsiyum ihtiyacını karşılıyor.

Yemi günde bir verilecek. 8 cm kabuk boyu sonrası tek öğün yaparız.

Tatlı, tuzlu, baharatlı, yağlı ürünler vermiyoruz. Meyve fruktoz içerir. Ama hayvan yeşillik yemiyorsa lifli gıda anlamında ayda bir yediğine göre muz verebilirsin. Aşırıya kaçmadan tabiki.

Bu yumurta zarı dediğini anlamadım. Kabuğunu mu beyazını mı
 
Cvp: kaplumbağam inşaata başladı

yumurtayı haşlayıp  yemek için kabuğu soyuyoruz dış kabuk ile yediğimiz yumurtanın beyazı arasında ince bir zar var onu soyup veriyorum yumurtanın kabuğunu bütün halde kalmasını sağlayan zar
 
Üşenmiyor musun ona gerekte yok zaten yumurtayı haşlayıp beyazını ver. Mümkünse ayrı bir kapta akvaryumu batırıyor. Sarısı daha faydalı ama un gibi dağıldığı için vermeyi pek tasvip etmiyorum.

Teflon tavada yağsız biçimde karıştırıp omlet biçiminde bir deneme yapacağım. Yanmaz ve dağılma derdi olmaz ise öneririm. Sarısında omega 3-6 var.
 
Cvp: kaplumbağam inşaata başladı

yooo hiç üşenmiyorum çünkü oğlum seviyor hiç yumurta vermedim yarın deneyeceğim  :133:
 
Cvp: kaplumbağam inşaata başladı

cem bey yumurtanın sarısını kabuk içinde beyazla karıştıp öle haşlayıp bir deneyin

https://www.youtube.com/watch?v=XKCkR6L85vg
 
Güzel teknik bir denemek lazım. Ben organik taze yumurta alıyorum. Sarısının zarı sert kolay parçalanır gibi gözükmüyor ama bir deneyim böyle daha sağlıklı olur.
 
Cvp: kaplumbağam inşaata başladı

Yeriniz musaitmis.Yanina bir disi sahiplenebilirsiniz. Benim 16 yasinda kizim vardi, gecen sene yanina bir erkek sahiplendim.Arada didisiyorlar ama cok sukur masallahlari var. Akvaryumum da 250 lt.Hem beraber hareket etmekten hoslaniyorlar.Birbirlerinin dibine girip gunesleniyorlar falan.
 
Cvp: kaplumbağam inşaata başladı

Hilal hanim masallah iyi besliyorsunuz:)Günlük dozunu biraz azaltin derim ben.Yesil marulu sevmiyorsa birkac gün sadece marul sununca yiyecek baska birsey bulamadigindan yemeye basliyorlar.Sonralari her gün yemeye alisiyorlar.Marulun kalorisi de düsük protein de yok denecek kadar az oldugu icin istediginiz zaman verebilirsiniz.Yem icin cirpinmasina dayanamadiginiz zaman marul verin boylece hem zarari olmaz hem de hayvan atistirmis olur.Protein icerikli yemleri bas ölcüsü kadari yeterli,dogada yasayan hayvan o kadarini bile yemiyor.Her gün dozundan fazla protein almasi kabukta piramitlesme yapabilir ileriki zamanlarda.Muz da ödül niyetine nadiren verilebilir.Cok severler.Allah saglik versin masallah güzelmis hayvaniniz.Bu ortaligi dagitma huyu ilgimi cekti benim de bir izleyin bakalim fazlaliklari alinca ne yapacak.
 
Cvp: kaplumbağam inşaata başladı

Hafta sonu marula yemeğe başladık ilk başta istemedi ama şimdi alıştı ama temel yemini her gün veriyorum. Mineralli yemini azalttım. Marulu çok vermem de bir sakınca var mı acaba?Çünkü doymuyor. Tontishim evini kendi düzenler. Ben her şeyi dağınık bir şekilde bırakırım o yerleştirir.Ve her zaman aynı yere koyar. Müdahale eder bir taşın yerini bile değiştirirsem kızar eski yerine koyar. Akvaryumda malzemelerin azaltınca o da evine yeni bir tasarım yaptı ve filtrenin yerini değiştirdi. Akabinde diğer taşlarında yeri değişti. 2 gündür de ısıtıcıyla uğraşıyor. Sanırım onunda yerini değiştirmeye çalışıyor. Yani bizim tosbağanın özel mülkiyet alanı var ^^ ^^  ikinci bir kaplumbağa düşünmüyorum. Çünkü benim 2 adet golden finchim var. Tontish onlarla ilgilendiğimi gördüğü anda evini darmaduman ediyor. Bana küsüyor, yemek bile yemediği oldu. İkinci bir kaplumbağayı kaldıramaz.
 
Marulu haftada iki veya 3 gün verebilirsin fazlada verme hayvan ilgisini kaybeder. Kalan parçaları sudan alırsın. Çürüten bakteriler harekete geçer.

Şu an hangi yemleri veriyorsun.
 
Cvp: kaplumbağam inşaata başladı

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]tetra reptomin sera rafy mineral sera raffy p  tropical gamarrus  veriyorum[/font]
 
Önceden yazmışmıydım bilmiyorum. Gammarus bitince ya raffy royal ya da jbl energil al. Son kullanma tarihi 2017 hazirandan ileri veya 2018 olsun. 1000'lik kutuda satılıyorlar.
 
Cvp: kaplumbağam inşaata başladı

onlar balık ama ben hiç balık vermedim dokunmasın
 
Dokunmaz fosforda hayvanlar için gerekli. Kaplumbağalar için özel üretilmişlerdir. Verirken karideslerin ağızlarındaki dikensi doku ile balıkların yüzgeçlerindeki dikenleri kopar. Balıkları hayvanın ağızlarına sığacak oranda koparırsın.
 
Cvp: kaplumbağam inşaata başladı

Peki içime sinmese de Tontishim için deniyeceğim. Teşekkürler
 
Rahatlikla baligi deneyebilirsiniz. Hatta cok sevecek.Yalniz, baliklarin kenarini soyle bir yoklayin.Bazen tirtikli oluyor.Bogazina batmasin.

Ek olarak; kaplumbagalarin kiskanclik huyu oldugunu sanmiyorum. Hic de duymadim.O an farkli bir hissi vardir.Ama tabi ki karar sizin. Ben sadece, koca bir sistem donerken, ne kadar kaplumbaga yararlansa kar mantigindayim.Oyuzden onerdim.

Ben de kizima tontiş diyorum bu arada bazen.Kendisi biraz sisman=)
 
Cvp: kaplumbağam inşaata başladı

İkinci kaplumbağayı bende kesinlikle tavsiye ediyorum her ortama aninda adepte oluyorlar gunduzleri az biraz didisebilirler fakat geceleri uyurken onari birbirlerine sarilmis halde uyurken gormesi bambaska :)
 
Sizinler de mi sarilarak uyuyor? =)) Ayni durum bizde gecerli.

Benim kiz,16 yil tek yasadi.Yanina almak buyuk riskti ama denedim.İlk once, gelen erkegin ne oldugunu algilayamamis gibi, hayvani, evirip cevirip kokladi, itekledi =)) Bir kac hafta sonra, iteklemeler bitti.Beraber guneslenmeler basladi.Bir sene oldu.Coksukur hic yaralama vb olmadi.Bazen kurualanda, birbirlerinin uzerine cikmak icin kavga ediyorlar.Genelde,birinin digerini asagi atmasiyla sonuclaniyor.Ama bi kac saat sonra, mutlaka yine yanyana geliyorlar.Hatta icice gunesleniyorlar.Aksam da, aynen, sarilip uyuyorlar.Biri yuzuyorsa da, mutlaka digerine gidip sokuluyor en son.Bir de mesela dikkatimi ceken, benim kiz beni isiriyor, bunaltirsam.Ancak erkegi, kesinlikle isirmiyor.Sadece bir kac kez isirdi.Onun disinda,agzini acip, korkuyor cok bunalirsa.Erkek de zaten,cussesinden korkup hemen kaciyor.Cok komikler.


korkutuyor olacak, sondan 3.cumle
 
Geri
Üst