Cvp: Kaplumbağam iştahsız ve hareketsiz
Öncelikle cevap için bir kez daha teşekkür ederim. Şu site olmasa, Türkiye'de uzun ömürlü kaplumbağa yaşatmanın mümkünatı yok. (bu site hariç, diğer tüm internet bilgileri/petshoplardaki su mühendisleri/petshop çalışanları/veterinerler... Allahım herkes başka bir şey söylüyor)
Dün veteriner bana "çok üşümüş tek sorun bu, 1-2 gün bekleyin, hala yemiyorsa arayın, duruma bakarız" demişti.
Uzun zaman ışığın altında bıraktım, bu sabah yaklaşık 3 saat güneşte tuttum. Baktım ki dünden bu yana gözleri şişmeye başladı. Ve özellikle bugün neredeyse hiç açmadı gözlerini. Dayanamadım, tekrar veterinere götürdüm. Yine benzer şeyler söyledi, ben gözlerini söyleyince "evet biraz şişlik var, ilaç yazayım" dedi. Ben söylemesem o da olmayacaktı.
Eve gelir gelmez, yine kuru alana (yeşil renkli plastik rampalı cama sabitlenenlerden almıştım) bırakıp ışığı açtım. İlacı (Ciloxan) hafta içi çalıştığım için akşam 19:30'a kadar süremedim. (hafta içinde ilaç saatini tutturabilmek için). İlacı sürdükten hemen sonra (2 dk sonra) gözleri açıldı, yarım saat bekleyip yem verdim veeeee yediiii
Tabii bu arada ekipman da aldım. Hızlı aksiyon almam gerektiği için petshopta olanlar ile senin önerilerine en yakın olanları almaya çalıştım, bu sebeple maalesef senin önerdiklerini alamadım.
Akvaryumun boyutları 79*28*44 - içerisinde yaklaşık 40 litre su var. (geçen hafta komple temizlik yapıp, temiz su koymuştum)
İç filtre olarak, EuroStar EGE W550
Filtrenin şeffaf borusunu taktığımda kabarcık oluyor ama sağlıklık olan kaplumbağa zor yüzüyor. Ben de şeffaf boruyu çıkardım, kabarcık yapmadan çalışıyor. Ama şimdi de hasta olan kaplumbağamın yüzmesi zorlaştı. Ben de hasta olan biraz suda yüzebilsin diye yarım saat bir saatliğine kapattım. Filtreyi akvaryumun uzun bölümüne yerleştiğimde karşı cama çarpıyor kabarcıklar, sence zamanla cama zarar verir mi? (Sorum saçma ve komik olabilir). Bu saçma düşüncemden dolayı, en (yan) bölümüne yapıştırdım. Tüm akvaryuma hava veriyor, bu defa da hayvanlar tam yüzemiyor işte? Ne yapabilirim?
Isıtıcı olarak, Tetra 50 ProLine aldım. (Çelik ısıtıcılar vardı ama hepsi Çin malı dedi satan çocuk ve senin önerdiğin hiç bir marka orada yoktu.)
Sera marka cam ısı ölçer de aldım. Şu anda ısıtıcının en uzak noktasında ve 29 derece gösteriyor. Ama ısıtıcı 28 dereceye ayarlı. Biraz düşüreyim mi ayarı, önerin nedir?
(Çok şey söylediğimi ve sorduğumu farkındayım, özürlerimi sunarım...)