Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam iyimi

burakdost

Yeni Üye
Arkadaşlar hayvanın suyunu yeni değiştirdim içine koydum onu birkaç dakika sonra da yem verdim acıkmıştır diye. Ama yemleri yemiyor. Kabının dibine çöküp gözlerini kapıyo. Açıyor sonra yavaş yavaş. Sonra su yüzeyine çıkıyor, hızlıca nefes alıp veriyor. Ölücek mi korkuyorum normalde yerdi yemlerini

Ekli dosyalar

• 17496709944642151432377810456844.jpg
    17496709944642151432377810456844.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 12
  • 17496710636587878364400791875282.jpg
    17496710636587878364400791875282.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 11
Arkadaşlar hayvanın suyunu yeni değiştirdim içine koydum onu birkaç dakika sonra da yem verdim acıkmıştır diye. Ama yemleri yemiyor. Kabının dibine çöküp gözlerini kapıyo. Açıyor sonra yavaş yavaş. Sonra su yüzeyine çıkıyor, hızlıca nefes alıp veriyor. Ölücek mi korkuyorum normalde yerdi yemlerini
Ayrıca böyle eliyle gözünü kaşıyor sanki birşey batıyormuş gibi. Ayağıyla da yapıyo. Sonra dibe yatıp gözlerini kapıyo kalıyo öyle. Uykusu mu var acaba bilemedim ki

Akvaryumunun genel fotosunu atar mısın.
Isıtıcın varmı?
Lamban varmı?

Kuru alan taş hayvanın saglıklı olabil eşi için bir sebep yok

E bilader onlar olmadan bu hayvanın nası saglıklı kalması bekliyorsun ki hem baktıgın yer o kaplumbağaya küçük hem ekipmanlar eksik
E peki şuan ne yapabilirim bilader madem biliyorsun söyle bakalım ölür mü ölmeyecek mi diye soru sordum burda, bana akvaryum kurun mu dedim

Su degişiminde sıcak soğuk farkı hayvanı yorar aynı sıcaklıkta su ile su değişimini yapın.

Kuru alan olarak taş olmaz taştan soğuk yer. Kenarlari da sivri havanın yuzecek alanı da kalmamış kuru alan işini halledin. Daha büyük bir kaba geçin 80 veya 120 litre.

Lamba ve su ısıtıcı şart ekipman. Ikiside olmalı yaz kış.
Su sıcaklığını 26 28 derece arasına ayarlayın.

Lamba burada var. 42 veya 52watt normal halojen ampul alın metal çanaklı Lamba ile 22 25cm arasında konumlandırın.

Önceki açtığınız konularda bilgi verilmiş. Ekipmanlaeı en kısa surede halledin hayvanı kaybedersiniz.

Bir süre gozlemleyin halsizlik, iştahsızlık, eğik yüzme, hırıltılı nefes alma, burundan baloncuk çıkarma, ağzını açma gibi belirtiler var mı bakın.

Su degişiminde sıcak soğuk farkı hayvanı yorar aynı sıcaklıkta su ile su değişimini yapın.

Kuru alan olarak taş olmaz taştan soğuk yer. Kenarlari da sivri havanın yuzecek alanı da kalmamış kuru alan işini halledin. Daha büyük bir kaba geçin 80 veya 120 litre.

Lamba ve su ısıtıcı şart ekipman. Ikiside olmalı yaz kış.
Su sıcaklığını 26 28 derece arasına ayarlayın.

Lamba burada var. 42 veya 52watt normal halojen ampul alın metal çanaklı Lamba ile 22 25cm arasında konumlandırın.

Önceki açtığınız konularda bilgi verilmiş. Ekipmanlaeı en kısa surede halledin hayvanı kaybedersiniz.

Bir süre gozlemleyin halsizlik, iştahsızlık, eğik yüzme, hırıltılı nefes alma, burundan baloncuk çıkarma, ağzını açma gibi belirtiler var mı bakın.
Bu kap işi için cam akvaryum olması şart mı yoksa plastik bir kap olur mu böyle saklama kabı gibi. Bu arada evet dediğiniz gibi suyu değiştirmeden önceki haline göre daha sıcak koymuştum ondan rahatsız oldu herhalde. Yemeğini de yedi şimdi

Gıda kabı olur 80 veya 120 litrelik.
Bunlar bpa içermez suya salınım yapmaz Sağlığa zararlı değildir.

Suyu aynı sıcaklıkta değiştirin ama mutlaka bir su ısıtıcı ve ısıtma lambası olsun.

Yemek yediyse iyi tekrar toparlar yarın iyi olur.

Mutlaka kuru alan, büyük kap, su ısıtıcı, ısıtma lambasını halledin. Halletme işi uzun sürebilir şimdiden başlayın yazın bitimine yakın halletmiş olun.

Cam akvaryum her zaman sağlıklı olandır. Ayrıca dışarıyı da seyreder. Ve ortama hakim olur.

Alan ayakları da dahil kuru biçimde olmalı. Tepesinde lamba ve suyun sabit ısıda seyretmesi için su ısıtıcı.

Hayvanı soğuk suya koyduysan onun şoku bu hale gelmesine sebep olur. Hayvan bir anda soğuk suya girdiğinde sersemler. Enerjisini korumak için metabolizmasını yavaşlatır.

Gözleri ile uğraşması soğuk sudan da olur, kloru yüksekse de. Yalnız klorda yakacağı için gözlerde biraz kızarma olacaktır.

Yeni su her zaman ortamındaki ısı değerine eşit olmalı. Ne sıcak ne soğuk.

Hayvan büyük ve yüzme açısında yeterli alanı yok. Ömürlüğün maliyeti yüksektir, en az 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum güzel olur.

O filtrenin bir işlevi yok. Güçsüz.

Geri