Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam kabugu

buse's

Gümüş 1 Üye
Merhaba erkek kaplumbağamin kabuğunda bu tarz ufak aşınmalar var ama sebebi nedir akvaryumdaki filtrenin sürekli altına girmeye zorluyor arada çıkartıp yerinden sirtlanip onuda yuzdurup oynuyor sebebi bu olabilirmi

Ekli dosyalar

• IMG_20250530_121909.jpg
    IMG_20250530_121909.jpg
    4.6 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20250530_121533.jpg
    IMG_20250530_121533.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20250530_121531.jpg
    IMG_20250530_121531.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 16
Kabuk neden böyle arkadaşlar kabuk geniş olması gerek degilmi yapısı farklı

Merhaba erkek kaplumbağamin kabuğunda bu tarz ufak aşınmalar var ama sebebi nedir akvaryumdaki filtrenin sürekli altına girmeye zorluyor arada çıkartıp yerinden sirtlanip onuda yuzdurup oynuyor sebebi bu olabilirmi
Kaç yasında hayvan

Hayvanın kabuğu kuruyken parlamayan bi fotoğraf atarmısınız

1000044036.jpg

Ekli dosyalar

• IMG-20250530-WA0016.jpg
    IMG-20250530-WA0016.jpg
    432.7 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG-20250530-WA0012.jpg
    IMG-20250530-WA0012.jpg
    481.7 KB · Görüntüleme: 13
Alt kısmı biraz sulu kalmış sadece kuyruğa doğru

Eski plakaları kaşındırıyor hayvan bunları sürtünüp atmaya çalışıyor.

Aralananlara bakın. Ağzı düz cımbızın tek ağzını boşluk gördüğünüz yerden içeri doğru biraz ittirin gevşemiş ise atar.

Akvaryuma mango yada mopani kökü alın. 10*35 cm ölçülerinde düz yere koyunca altında boşluk kalacak gibi olsun. Fazla kalın yada dallı budaklı olmasın.

Sert fırça ile lavaboda su altında fırçalayıp temizleyin. 40-45 dakika kadar kaynatın. Tekrar fırçalayıp, ayrılmış lif ve sivri uçlarını kesin. Yıkayın akvaryuma koyun. Hayvan altına girip kaşınır.

Aralananlara bakın. Ağzı düz cımbızın tek ağzını boşluk gördüğünüz yerden içeri doğru biraz ittirin gevşemiş ise atar.

Akvaryuma mango yada mopani kökü alın. 10*35 cm ölçülerinde düz yere koyunca altında boşluk kalacak gibi olsun. Fazla kalın yada dallı budaklı olmasın.

Sert fırça ile lavaboda su altında fırçalayıp temizleyin. 40-45 dakika kadar kaynatın. Tekrar fırçalayıp, ayrılmış lif ve sivri uçlarını kesin. Yıkayın akvaryuma koyun. Hayvan altına girip kaşınir

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-05-31-17-22-37-992_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-05-31-17-22-37-992_com.android.chrome.jpg
    544.1 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2025-05-31-17-23-02-537_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-05-31-17-23-02-537_com.android.chrome.jpg
    709.7 KB · Görüntüleme: 7
Şöyle bir şey gördüm nette olur mu akvaryum icine

Sert fırça ile lavaboda su altında fırçalayıp temizleyin. 40-45 dakika kadar kaynatın. Tekrar fırçalayıp, ayrılmış lif ve sivri uçlarını kesin. Yıkayın akvaryuma koyun. Hayvan altına girip kaşınır.
Aslında tırnağımla hafif ittim ama hala sert henüz gevşemedi sanırım dişi hiç plak atmadı ondan daha büyük ebat olarak ama erkekte dişi de farklı zamanda mi oluyor dişi sadece deri döküyor erkekte deri dökmüyor

O fırçaların şöyle bir dezavantajı var hayvan gece hava almak için hareket eder ve göremezse gözünü çarpabilir.

Bu fırçalardan almayın. Ben aldım hayvan keyifle kullanıyordu lakin ust kısmından basıp düşürüyorlar ve buda kullanılmaz hale getiriyor.

O fırçaların şöyle bir dezavantajı var hayvan gece hava almak için hareket eder ve göremezse gözünü çarpabilir.
Mango yu alana kadar şuan temiz orta yumuşak bir diş fırçasıyla kabuğunu fırçalıyorum sorun olmaz sanırım dimi hem alt hem üstünü hosunada gidiyo zaten öylece duruyor fircalanma bitene kadar hiç bı tepki vermiyor

Kendi suyundan az bişey alın kabugunu geçecek şekilde suda fırçalayın suda fircalarsaniz daha iyi olur 2 haftada 1 kere fırçalayın cok bastirmayin çok yipratmayın derisine degdirmeyin

Derisine degdirmiyorum fırça da zaten yumuşak uçlu vok bastirmiyorum
Kendi suyundan az bişey alın kabugunu geçecek şekilde suda fırçalayın suda fircalarsaniz daha iyi olur 2 haftada 1 kere fırçalayın cok bastirmayin çok yipratmayın derisine degdirmeyin

Geri