Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam kuru alana çıkmıyor

izmir

Bronz 5 Üye
Selam. 2 tane su kaplumbagam var biri digerinden cok az buyuk. biri 3 biri 4 cm. Buyuk olan gayet normal bi sekilde yasiyor suya da giriyor kuru alana da cikiyor cok dengeli aliskanliklari var. Ama kucuk olan hep ama hep isiticinin yaninda kaliyor ve benden cok korkuyor yani odada durdugumda direkt olarak koseye saklaniyor. Sizce benden korktugu icin mi kuru alana cikmiyor. Digeri de benden korkuyor ama o kadar degil yani suan arka ayaklarini gerdirmis gunesleniyor isigin altinda. Ayaga kalksam suya atlar ama digeri beni odada goruyorsa yemek bile yiyemiyor ne yapmam lazim. Kendi odamda tutuyorum akvaryumu. Baska odya almamin imkani yok. Ve buyuk olan daha da buyuyup gelisiyor ama digeri isiga cikmadigi icin cok yavas buyuyor ne yapmam lazim acill.(Dis filtrem, isiticim, kuru alanim var. su 28 derece kuru alan 29 derece.

ayrica kucuk olan surekli cama dogru yuzuyor bos yere camda cirpiniyor yuzmesi de bi garip karakteristik galiba

ayrica kucuk olan surekli cama dogru yuzuyor bos yere camda cirpiniyor yuzmesi de bi garip karakteristik galiba
Güneş ışığına karşı yüzmeye çalışırlar. Odada yada akvaryumda onları korkutucak birşey olmamalı. Algılayamadıkları şeyden korkarlar. Kırmızı yanaklı su kaplumbağalarının karakterleri farklı oalbilir ürkek yada alfa olabilirler.

Herşey normal seyrediyor. Küçük olan haliyle tedirgin. Boş bir odada olsa bu stresi atardı. Şimdilik zamana ihtiyacı var. Büyüğün çıkması güzel ona bakarak öğrenir ve cesaret bulup çıkar. Gündüz okula gittiğinde oda kapısını kapat. Kapı önündeki hareketlerde dikkat çeker. Kimse olmadığında çıkacaktır yada çıkıyor olabilir.

Aynı odada yaşamak bu sorunu ortaya çıkarıyor. Hareket ederken çok yavaş hareket et ve o yöne doğru bakma. Kamufle olduklarını sanar ve bir süre daha alanda durabilirler.

cook sagolun evet genelde hep akvaryuma bakiyorum gecerken tedirgin ediyo olabilir. Tesekkurler gercekten korkmustum sadece buyugun hizli ve guzel gelisip kucugun yavas gelismesinden.

Geri