Merhaba yaklaşık 7 aydır benimle olan 2 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağamız var.Tüm ekipmanları tam 2 gün öncesine kadar da oldukça sağlıklıydılar.yem çeşitliliğine dikkat ettik vitamin verdik.Cuma günü sabah besledim akşam eve geldiğim de bi tanesinin yem yemediğini ve derin derin nefes aldığını gördüm.vitamin verip sabaha kadar izledim.Hareketleri azalmıştı ve sürekli kuru alanda kalmak istiyordu.Ertesi günde şunu şeyleri tekrarlamaya başladı.Gözleri açıktı ancak yem yemiyordu ve hep kuru arandaydı.Sonra suya girip beyaz beyaz 2-3 defa kustu.veteriner döküntüsü olduğu için randevu aldık ve 2-3 saat içinde veterinere götürdük.veteriner ağız yoluyla ve bacak kasından vitamin ve antibiyotik verdi.Henüz küçük olduğu için kuyruktan serum yapamayacağını söyledi.bu şekilde her gün iğneye gelebileceğimizi ve enjektör için toplam 5 cc antibiyotik verdi gönderdi.dün veterinerden sonra hareketleri iyice yavaşladı asla kuru alandan akşama kadar inmedi.Akşam çok az yüzdü sonra tekrar kuru alana çıktı.gece boyu böyle devam etti.sabah uyandık kaplumbağam suyun dibinde kas katı kesilmiş.asla hareket etmiyor.Neyi yanlış yaptım anlayamıyorum ve kendimi suçluyorum.Uzun oldu biraz ama lütfen bana nerde hatalı davrandığımı ve kaplumbağamı bu sona neyin götürdüğünü söyleyin.Diğeri de aynı durumu yaşasın istemiyorum