Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam neden hareketsiz duruyor

Ömerer

Yeni Üye
Dün akşam 18.30 sularında yavru bir kaplumbağa satın aldım. Gece 01.30 gibi de eve döndüm. Bu zaman içerisinde kaplumbağam poşette bekliyordu. Tabii ben 1-2 saatte bir poşetin ağzını açıp içini havalandırıyordum. Petshoptan küçük bir akvaryum da almıştım. İnternette de satılıyor şu anda tam olarak betimleyemiyorum. Eve döndüm ve akvaryumunun içine oda sıcaklığında su doldurdum. Çok derin değildi kaplumbağanın kabuğundan çok az aşağıdaydı su. Petshoptaki adam günde 4-5 tane yem versen yeter demişti. Kaplumbağa yavru bu arada. Akşam geldim verdim yemini. Sabah uyandım hiçbirini yemişti. Ortam değişikliğindendir dedim sorun etmedim. Sabah yine verdim yine yemedi. Çok nadir hareket ediyor ve sürekli uyuyor. Arada bir uyanıyor, biraz suyun içinde hareket edip tekrar yatıyor. Ne yem yiyor ne de sık sık hareket ediyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yardım edin lütfen.

Foruma hoşgeldiniz

Başta akvaryum kurmak lazım 50-70-80-100 ne kadar alırsanız o kadar uzun gider 1cm kabuk boyu=10litre suanlik 50 litre ideal gıda kapları var onlardan alabilirsiniz

Su ısıtıcı ısıtma lambası bide kuru alan şart

Isıtma lambası 53w seffaf holojen lamba olacak bu günde 12 saat yanacak kabukta oluşacak bakterileri kabuk çürümesini engelliyor ve kabuk büyümesinde yardımcı olur

Egerki su soğuk olursa hayvan metobolizmasini yavaslatir ve hasta olur

NEyler kullanıyorsunuz kaplumbağaya

Ana yem stick yem OMEGA one juvenille alın sera raffy ı yada dajana gammarus alabilirsin

Sabah stick yem akşam gammarus olucak

Şuan ölüm kabı diyoruz biz ona o çok zararlı

Petshop ne verdi size onları atarmisiniz

Kaplumbağanın gözünü kabuğunu atarmisiniz inceleyelim

Suan ne tarz neyde kalıyor onuda atın

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kullandığınız bütün ekipman, yem, takviye ne varsa görselini atın.

Akvaryumun bir görselini atın.

Hayvanın bir görselini atın.

Foruma hoşgeldiniz.

Poşette su var mıydı?

Hava soğuk muydu?

İlk birkaç gün yeni ortama giren hayvanlarda iştahsızlık olabiliyor.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

3. Günde bu halsizlik ve iştahsızlık devam ederse tedaviye başlayalım.

Geri