Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam nefes alamıyor

Aslıı

Yeni Üye
Katılım
23 Tem 2021
Mesajlar
1
Lütfen yardım edin ne yapacağımı bilemiyorum. Kaplumbağam ötmeye ve nefes alamamaya başladı. Birkac gündür ıslık gibi burnundan ses geliyordu suyunu 26 dan 28 dereceye yükselttim. Şimdi de 30 a çıkardım bugün 2 yemini eksik yedi. Yarın veterinere götüreceğim şu an için önerebileceğiniz bir şey var mı ne yapmalıyım. Birkaç gündür gözüne göz damlası damlatiyorum ama daha da kötüleşti lütfen yardım edin
 
Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş. Su 28 derece sabit olsun. Isıtma lambası 32 derece. Hayvan esintiye, cereyana, klimaya maruz kalmasın.

Öğün sayısını artırıp olabildiğince çok yedirmeye çalış. Vitamin damla takviyesi de lazım günde bir kez, bir damlayı stick yemine damlatıp bunu ilk yem olarak ver. Tadının farklı olduğunu anlamasın. Deep fix reptivit olur. Yada başka sürüngen vitamini.

Kabuk boyu kaç cm?

Nefes alırken başını ileri atıp esner gibi ağzını açıyor mu?

Suda eğik durma var mı?

Göz enfeksiyonu da mı var?
 
kabuğu 8.5 - 9 cm dün gece nefes alırken başını ileri doğru atıp esner gibi ağzını açmaya başladı. Gözleri tam kapanmadı ama çok az açıyor ve şiş. Dün akşam durumu bir anda kötüleşti. Suyunu 28 dereceye düşürmeli miyim şu an maalesef ısıtıcı lambam yok kapaklı bir akvaryumum var, en hızlı nereden temin edebilirim lambayı konyada yaşıyorum bilgisi olan var mı? Şu an suda eğik durmuyor ama çok halsiz ve çok zor suya iniyor. Akşamdan beri suya girmedi sadece böyle uyuyor.
 

Ekli dosyalar

  • 20210731_103216.jpg
    3.8 MB · Görüntüleme: 18
  • 20210731_103236.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 13
Eczaneden genta marka göz damlası alın. Gözlere sabah akşam 10 saniye arayla üçer damla damlatıp kuru yerde 20 dakika kadar bekletin.

Ağzına da sabah akşam beşer damla damlatın. Yada stick yeme damlatıp elden fazla suya temas ettirmeden ilk yem olarak verin. Bu şekilde de olmazsa hayvanı dik tutup ağız çevresine 10-15 saniye arayla ruj sürer gibi 6 damla sürün bir kısmı aralıktan girer.

Su 28 derece sabit olsun. Dış ortam daha soğuk ise yüksek ısı farkı kuru alana çıktığında hayvanın üşümesine neden olur.

Lamba olarak deveboynu (akrobat lamba da deniyor) yada mandallı lamba alacaksınız.
IMG_20200529_222041.jpg


Ampuler bu tip olacak
IMG_20200229_214826.jpg


Hayvan gece de kuru alanda uyuyor ise gece yanacak ampullerde bunlar. Bunlar 40 watt güçtedir, loş ışık verdiği için rahatsız etmez.
92073.jpg



Akvaryum kapağını kaldırın. İç ortamın nemini yükselttiği için hayvanı daha da kötü eder. Esinti alıp üşümesin.
 
Geri
Üst