Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam pek yemiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kübras
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kübras

Yeni Üye
Geçen salı hediye olarak gelen kaplumbağalarımdan biri yemek konusunda sıkıntılı. Satın alınan yer sabahları 2 kurt, akşam 1 sebze kurusu yesinler demiş. Ama bir kaç gün sadece sabahları kurt yedi, akşam sebze kurusuna dokunmadı bile. Şimdi yeni bir yem aldım, onu hiç yemedi. Sebze de yemiyor, kurtlardan bir ısırık alıyor sadece. Ne yapmalıyım? Kabuğu 4cm sanırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Foruma hoş geldiniz,
Hediye geldi ise "ölüm kabı" dediğimiz küçük plastik kapların içinde gelmiştir diye tahmin ediyorum. Su kaplumbağaları -bilhassa da yavru olanlar- dikkatli ve özenli bakım gerektirdiği, sahibine dikkate değer bir maddi külfet yüklediği için hediye edilmeye hiç uygun canlılar değil maalesef.

En az 30 litre su alan akvaryum, su ısıtıcı, kuru alan, kuru alan ısıtma lambası hayvanların hayatta kalabilmesi için muhakkak gerekli donanımlar. Aşağıda linkini verdiğim konuyu baştan sona okumanızı rica ediyorum:

Konuyu okuduktan sonra hayvanlarınızın yaşayabileceği makul bir ortam kurabileceğinize ve gerekli bakımı sağlayabileceğinize ikna olursanız bu ortamı kurmanıza memnuniyetle yardımcı oluruz. Aksi halde vakit kaybetmeden sahiplendirmenizi öneririm.

Çok teşekkür ederim. Çok araştırdım ve dediğiniz ekipmanları sipariş vermiştim, henüz gelmedi. Elimden geldiğince onlara iyi bakacağımı düşünüyorum. Sadece şu an için bir sorun mu var, yoksa henüz alışamadıkları için bir stres mi yaşıyorlar çözemedim.

Yeni ortama giren hayvanlar bir süreliğine iştah kaybı yaşayabilir. Şu an bulundukları ortam 28C nin altında ise sindirimleri ve metabolizmaları yavaşlayacağı için de yeme fazla ilgi göstermezler. Kaplumbağalar soğukkanlı canlılar oldukları için su ısıtıcı ve ısıtma lambası olmadan sağlıklarını korumaları pek mümkün değildir.

Elinizde bulunan kurt ve yem ne marka bilmiyoruz. Açıkta satılan yemlerin hemen hepsi tehlikelidir. Özellikle açıkta satılan kurutulmuş yemler(gammarus, kan kurdu vb.) parazit yumurtası taşıyabilir. Parazit yumurtası taşıyan yemden yiyen hayvan hastalanır, yavru hayvanlar için hemen her hastalıkta ölüm riski vardır.

6cm kabuk boyuna kadar olan hayvanlar için sabahları Raffy P(kafa hacminin yarısı kadar), akşamları da gammarus(kapalı ambalajda satılan markalı ürünlerden, örneğin Raffy I, yine kafa hacminin yarısı kadar) öneriyoruz. Raffy P`ye alternatif olarak Dajana Insect Superfood da alabilirsiniz. 6cm kabuk boyunu geçtiğinde yemleri çeşitlendirmeye başlarız. Yetişkin hayvanlar 4-5 çeşit yem ve sebze-yeşillik türlerinden oluşan bir diyetle beslenirler.

Şimdilik ufaklıkları olabildiğince sıcak tutmaya çalışın. Hiçbir şekilde esintiye maruz kalmadıklarından emin olun. Kullanmayı düşündüğünüz akvaryumu ve sipariş verdiğiniz ürünleri gösterirseniz kullanıma uygun olup olmadığı hakkında yardımcı oluruz. Sıcaklık konusunu sakın ihmal etmeyin, yavru bir hayvanın hayatta kalabilmesi için en önemli parametre sıcaklık.

Aklınıza takılanları her zaman sorabilirsiniz.
Kaplumbağa maceranızda başarılar!​

Bir paket kurt diger paket kurutulmus sebze. Sabahlari iki adet kurt aksamlari 1 adet sebze kurusu verin demisler. Ben biraz araştırdım daha sonra yakınımda bulunan bir petshoptan bu ürünü aldım. Diğer yemlere göre orta kaliteymis sanırım. Sizin onerdiklerini mutlaka alacağım ama merak ediyorum bu elimdeki yemlerde sorun olmaz değil mi? Parazit olabilir dediniz umarım olmaz çünkü 5 gündür kullanıyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20260419_203933.webp
    IMG_20260419_203933.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20260419_203921.webp
    IMG_20260419_203921.webp
    693.8 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20260419_203910.webp
    IMG_20260419_203910.webp
    481.6 KB · Görüntüleme: 7
3. resimdeki Turtle Pond düşük kalite yemlerden biri. Biz kullanmıyoruz. 2. resimdeki şekil bakımından Reptomin`e benziyor. Gerçek Reptomin kutusundan bölünme ise iyidir ama o da sert bir yem olduğu için yavru hayvanlar pek yiyemez. 1. resimdeki hiç güven vermedi. Bence riske girmeyin. Yavru hayvanın yiyeceği günde 4-5 parça yem zaten. Bir kutu Raffy P veya Dajana sizi uzun süre idare eder. Riske girmeyin derim.

Çok teşekkür ederim. 6 cm olana kadar sabah ve akşam söylediğiniz yemleri vereceğim o zaman. Çok sağ olun tekrardan.

Hayvanın iştahını test etmek için kaynar suda 1-2 dakika haşlanmış bir parça yağsız tuzsuz kıymayı soğuttuktan sonra verebilirsiniz. Çoğu kaplumbağa kıymayı beğenerek yer. Kıymaya fazla alıştırırsanız normal yemleri yememeye başlar.

• Beğen
Tepkiler: cem
Aa oyle mi tabii denerim. Alismamasi için haftada 2 gun felan mi vermeliyim yoksa bunu sadece istahi yerinde mi diye vermeliyim

Kıymayı sadece hayvan hasta olur da iştahtan kesilirse son çare olarak veririz. Yeni yemleriniz gelene kadar hiçbir şey yemezse aklınızda bulunsun.

Ekipmanlar gelince bir an önce kurun. Hayvanın üşümüş dahası akciğer enfeksiyonuna yakalanmış olma ihtimali var.

Yavrular protein ağırlıklı beslenirler. Gün içi öğün artırarak yedirmeye çalışın güç toplasın. Büsbütün hareketsiz halsiz ve iştahsızlık görürseniz hemen haber verin ilaca başlayalım.

Geri