Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam sanirim buna kustu

Katılım
21 Kas 2021
Mesajlar
1
Merhabalar umarım cevap veren olur. Benim bir kaplumbagam var 3 yasinda benim bu yıl sınav senem ailem de ben de bunun için disiplinliyiz. Geçen yıldan beri kendime vakit ayiramadigim için kaplumbagamla ilgilenemedim. Her gün yeminj verip suyunu temizliyorum ama ekstra hiç ilgilenemiyorum. Bu hafta tatil olduğu için artık onunla biraz ilgilenmek istedim ama hayvan benden ölümüne korkuyor gibi.... eskiden yanına gelince kafasını uzatır elime alınca sakin sakin avucumda ısınır bazende ben kabuğunu okşarken uyuya kalirdi. Simdi ise bırakın avucumda sakin durup uyumayı bana bakmıyor bile çok kötü hissettim sanki yeni daha eve getirmişim gibi bi havasi var. Onu nasıl tekrar kendime alıştırabilirim?
 
Foruma hoş geldiniz.

Bu hayvanlarda balıklar kadar kısa süreli olmasa da 1-1,5 ay gibi bir süreç görmezse yabancılıyorlar.

Yavruyken genele odaklanırlar. Mesela giysi rengi, yüzde gözlük olup olmaması gibi. Büyüdükçe detaylara inerler. Yüzü tanıma sesi algılama gibi bu noktada farklı giysilerle yaklaşmada yabancılamazlar.

Bunun harici büyüdükçe hayvan akıllanır özgüveni yükselir. Tehdit oluşturabilecek durumlara karşı daha temkinli olur. O ele alma durumlarını beklemeyin, o bir daha olmayacak tersine ısırıp yara açabilir. Tıslayıp savunmaya geçebilir.

Bu hayvanlar soğukkanlı canlılar oldukları için iç güdüleri ile hareket ediyorlar. Ele alma gibi durumlar stres yaratır. Akvaryum temizliği ve sağlık kontrolü hariç ele almıyoruz.

Hayvan 8 cm kabuk boyunu geçince günde tek öğüne düşüyoruz. Hayvanın önünde yem kutusunu sallayarak ses ve harekete şartlandırın. Hayvan yaklaşınca bir iki gün suda önüne atın uzaklaşmayın. Eğer hayvan yeme yaklaşmaya çekinirse 1-2 metre geride durun ani hareket yapmayın. Sonrasında alışınca elden tane tane uzatın bu zarar gelmeyeceğini anlayıp güven bağı oluşturur. Ele almak ise uzak durmasına neden olur.

Kısaca sil baştan yeni almış gibi başlayacaksınız.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
Akvaryum ölçüsü nedir?
Akvaryumda ekipman mevcut mu? Kuru alan, su ısıtıcı, ısıtma lambası ve filtre.
Yem olarak hangi markaları kullanıyorsunuz?
 
Geri
Üst