Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ses çıkartıyor

çalışkan

Bronz 5 Üye
Merhaba,kaplumbağam yaklaşık 4 gündür tiz minik kuş sesi gibi bir ciyaklama sesi çıkartıyor. Çok sık değil ama genelde duyuyorum bu sesi.. Gözlerinde herhangi bir sıkıntı yok,
Burnu akmıyor,
Ses dışında hiçbir olumsuz durum yok
İştahıda yerinde... Bu çıkardığı seslerin sebebi nedir?

Merhaba,kaplumbağam yaklaşık 4 gündür tiz minik kuş sesi gibi bir ciyaklama sesi çıkartıyor. Çok sık değil ama genelde duyuyorum bu sesi.. Gözlerinde herhangi bir sıkıntı yok,
Burnu akmıyor,
Ses dışında hiçbir olumsuz durum yok
İştahıda yerinde... Bu çıkardığı seslerin sebebi nedir?
Akciğer enfeksiyonu baslangıcı olabilir isıtıcısı vs var degilmi

Merhaba. Kaplumba akciğer enfeksiyonu. Tedavi edilmesi acil.
Akvaryum ölçüleri nedir?
Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Eczaneden gentagut alın. Birde DeepFix reptivit bunu petshoptan alacaksınız.
Hergün sabah akşam ağzına 2 damla gentagut damlatın.
Hegün öğlen yemine 2 damla deepfix reptivit damlatın.
Su sıcaklığını 28 dereceye getirin.
Başlangıç aşamasında ise bunlar ile toparlar iyileşmezse iyi bir veteriner hekim görmesi lazım bu zahmetli bir süreçtir her veteriner anlamaz doğru ilacı doğru dozda vermesi gerekir.
Ekipmanların tam olduğundan emin olun yoksa hiçbir ilaç fayda etmez.

Ekli dosyalar

• IMG_20250503_220907.jpg
    IMG_20250503_220907.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 11
Eczaneden gentagut alın. Birde DeepFix reptivit bunu petshoptan alacaksınız.
Hergün sabah akşam ağzına 2 damla gentagut damlatın.
Hegün öğlen yemine 2 damla deepfix reptivit damlatın.
Su sıcaklığını 28 dereceye getirin.
Başlangıç aşamasında ise bunlar ile toparlar iyileşmezse iyi bir veteriner hekim görmesi lazım bu zahmetli bir süreçtir her veteriner anlamaz doğru ilacı doğru dozda vermesi gerekir.
Ekipmanların tam olduğundan emin olun yoksa hiçbir ilaç fayda etmez.
Çok teşekkür ederim

Çok guzel fakat o uvb zararlı onun yerine normal halojen lamba kullanın.
Halojen lamba ısıyı daha cok yanlara verir canak olmadığı için lambayi biraz yan çevirin ısısı kuru alana vursun.

Kullandığınız model biraz uvc içerir size zarar vermez ama hasta hayvanin bağışıklık sistemini kötü etkiler. Normal halojen armut ampul daha iyidir.

Birde filtre tamamen su içinde olsun. Yoksa patlıyor yumurta gibi şişiyor.
Çatlak oluşursa suya 300volt elektrik verilmesi demek hayvani öldürür.

Hayvan bu cikleme sesini ağzını açar açmaz mı yapıyor ağzını açtıktan sonra mı çıkarıyor?

Halsizlik, kuru alanda fazla kalma var mı? Alandayken uykulu gibi bir hal oluyor mu?

Yüzmesi canlı mı? Yoksa biraz yüzüp sonra bir yere tutunarak dinleniyor mu? Yada tabana oturuyor mu?

Cam iç derece alın. Sticker dereceler gerçek ısıyı tam göstermiyor.

Su ısıtıcının cam kısmı tamamen içine girecek kadar su içinde olsun. Şu haliyle dış ortam ısısını algılıyor.

Suyu bir miktar yükseltin. Yalnız akvaryumun yarısını geçmesin. Yanları boşta fazla ağırlık akvaryumu kasar.

Vitamin damlayı günde bir kez 1 damla yapın hayvan ufak.

Hayvan bu cikleme sesini ağzını açar açmaz mı yapıyor ağzını açtıktan sonra mı çıkarıyor?

Halsizlik, kuru alanda fazla kalma var mı? Alandayken uykulu gibi bir hal oluyor mu?

Yüzmesi canlı mı? Yoksa biraz yüzüp sonra bir yere tutunarak dinleniyor mu? Yada tabana oturuyor mu?

Cam iç derece alın. Sticker dereceler gerçek ısıyı tam göstermiyor.

Su ısıtıcının cam kısmı tamamen içine girecek kadar su içinde olsun. Şu haliyle dış ortam ısısını algılıyor.

Suyu bir miktar yükseltin. Yalnız akvaryumun yarısını geçmesin. Yanları boşta fazla ağırlık akvaryumu kasar.

Vitamin damlayı günde bir kez 1 damla yapın hayvan ufak.
Cikleme sesi çok nadir yapıyor,sık değil ağzını acıp kapatırken ses cıkartmadı gözlemlediğim kadarıyla.. aksine halsizlik yok,iştahı gayet yerinde,çok aktif yüzüyor cikleme sesi ve ağzını açıp kapatma dışında başka bir belirti gözlemlemedim..
Tamamdır ısıtıcı lamba siparişi verdim hemen,iç derecede eklicem listeye.. Çok teşekkür ederim tamam 1 damla kullanıcam başka yapmam gereken birşey varmıdır?

Cikleme sesi çok nadir yapıyor,sık değil ağzını acıp kapatırken ses cıkartmadı gözlemlediğim kadarıyla.. aksine halsizlik yok,iştahı gayet yerinde,çok aktif yüzüyor cikleme sesi ve ağzını açıp kapatma dışında başka bir belirti gözlemlemedim..
Tamamdır ısıtıcı lamba siparişi verdim hemen,iç derecede eklicem listeye.. Çok teşekkür ederim tamam 1 damla kullanıcam başka yapmam gereken birşey varmıdır?
Şöyle şimdi tekrar gözlemledim iyice,agzını açıp kapatınca boğazını biraz şişirip o cik sesini çıkartıyor.. çok sık yaptı bugün

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam hayvanı 45 derece açıyla tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ağzına damlatın. Yada öğünün ilk stick yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin. 1 hafta uygulayın sonra bakalım.

Geri