Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Yan Yüzüyor

Dino

Gümüş 5 Üye
kaplumbağam bu şekilde yan yüzüyor ve kuru alana çıktığında ağzını açıp kapatıyor. aynı akvaryumda bir kaplumbağam daha var, ayırayım mı? sorunu ne olab IMG_20241205_161755.jpg
IMG_20241205_161955.jpg

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı? Su ısısı kaç derece?

Eczaneden genta yada gentagut alın.

Hayvan akciğer enfeksıyonu olmuş.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı? Su ısısı kaç derece?

Eczaneden genta yada gentagut alın.

Hayvan akciğer enfeksıyonu olmuş.
su ısıtıcı var ama son 1-2 haftadır kullanamıyorum çünkü akvaryum değiştirdim. şimdiki akvaryumun derinliği yüzünden takamıyorum. ısıtma lambası da baktım ama hangisini alacağım bilemedim. yine de su çok soğuk değil, ılık. evde genta damla var kaplumbağalar için almıştım. ne sıklıkla vereyim kaç damla vereyim? ağzını açmazsa napayım?

su ısıtıcı var ama son 1-2 haftadır kullanamıyorum çünkü akvaryum değiştirdim. şimdiki akvaryumun derinliği yüzünden takamıyorum. ısıtma lambası da baktım ama hangisini alacağım bilemedim. yine de su çok soğuk değil, ılık. evde genta damla var kaplumbağalar için almıştım. ne sıklıkla vereyim kaç damla vereyim? ağzını açmazsa napayım?
bir de ayırayım mı, öbür kaplumbağama bulaştırır mı?

Bulaşma olmaz.

Genta yada gentagut göz damlası alın. Akciğer enfeksiyonu var.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Lamba ve su ısıtıcı şart bunlar olmadığı için enfeksiyona çevirmiş. İyileşmesi içinde bunlar lazım.

Su isiticiyi takabilirsiniz fazla derine yerlestirmeyin su yüzeyine yakın olsun.

Su isiticinin tamamı su içinde olsun.

Genta kullanımı hakkında @cem yönetici bilgi verir.

Lambayı acilen alın. O zamana kadar su 26 derece sabit olsun. Hayvan sudan çıktığında üşümesin.

Lamba gelince suyu 28 dereceye ayarlayın.

Bulaşma olmaz.

Lamba ve su ısıtıcı şart bunlar olmadığı için enfeksiyona çevirmiş. İyileşmesi içinde bunlar lazım.
şu an büyük akvaryumu hazırlıyorum ısıtıcıyı da takacağım. damla evde var, nasıl vereyim ne sıklıkla vereyim? ağzını açmazda napayım?

Bulaşma olmaz.

kabuk boyu 5,5cm sanırımIMG_20241206_184557.jpgIMG_20241206_184531.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20241206_184542.jpg
    IMG_20241206_184542.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 9
👆Bu lambayı alan arkadaşlar oldu. Çanağı ve duyu plastik çıktı. Önerdiğimi alın.

Ampul ayrı alınacak. Ampul satan dükkanlara bakın. Bulamazsanız netten aratın. Yedekli alın. Zamansız patlar ve her zaman bulunmaz.

Sabah akşam yem yiyor ise ilk yemine 2 damla damlatıp suda hemen önüne atın yesin. Yemiyorsa hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. Bir süre öyle tutun. Ağız araladığından girer.

👆Bu lambayı alan arkadaşlar oldu. Çanağı ve duyu plastik çıktı. Önerdiğimi alın.

Ampul ayrı alınacak. Ampul satan dükkanlara bakın. Bulamazsanız netten aratın. Yedekli alın. Zamansız patlar ve her zaman bulunmaz.

Sabah akşam yem yiyor ise ilk yemine 2 damla damlatıp suda hemen önüne atın yesin. Yemiyorsa hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. Bir süre öyle tutun. Ağız araladığından girer.
yem attığımda direkt yemiyor. bir kaç saat bekleyip yiyor. o zamana kadar da ilaçlı mamayı öbür kaplumbağamın yeme ihtimali var. direkt ağzına damlatırım. lambayı da alacağım. ısıtıcıyı takalı saatler oldu ama su hala çok sıcak değil normal mi? bir de iyileşir değil mi? ve ilacı günde kaç kere vereceğim kaç gün vereceğim

şimdi aldım ağzına 2 damla damlattım. sudan çıkınca ağzını açıp kapatıyor o yüzden kolay oldu damlatması. akşam bir daha damlatacağım 2 damla. kaç gün devam edeyim? ne zaman iyileşir?

Su ısıtıcıda kalibrasyon hatası olabilir. Su hacmi/güç oranı farklı olabilir. Isıyı netleştirmek için cam iç dereceyi ısıtıcıdan uzak ön köşeye konumlandırıp bakın. 28 dereceye göre ısıtıcıyı ayarlayın.

İlaca devam edin bu ayları bulabilir. Hayvan son safhada. 3-4 gün sonra tedaviye cevap verip vermeyeceği belli olur. Sürekli ağız açıp kapama azalarak bitecek ve iltihabı kusacak. Bunları yaparsa hayvanı kurtarma ihtimalimiz var.

Su ısıtıcıda kalibrasyon hatası olabilir. Su hacmi/güç oranı farklı olabilir. Isıyı netleştirmek için cam iç dereceyi ısıtıcıdan uzak ön köşeye konumlandırıp bakın. 28 dereceye göre ısıtıcıyı ayarlayın.

İlaca devam edin bu ayları bulabilir. Hayvan son safhada. 3-4 gün sonra tedaviye cevap verip vermeyeceği belli olur. Sürekli ağız açıp kapama azalarak bitecek ve iltihabı kusacak. Bunları yaparsa hayvanı kurtarma ihtimalimiz var.
ısıtıcıyı 28 dereceye ayarlıyorum şimdi. bir de ilaç vereceğim

kullandığım ısıtıcı bu. aldığım petshopa sordum ısıtıcıda sorun yok dediler. ne yapmalıyım? nasıl iyileşecek? iyileşme ihtimali kaç?IMG_20241208_020028.jpg

ısıtıcı şu an bu şekilde duruyo. 28 dereceye ayarladım. çalışıyo, sıcak ama suyu ısıtmıyo.IMG_20241208_023253.jpgIMG_20241208_023259.jpg

Geri