Akciğer enfeksiyonu olma ihtimali ile birlikte esas olarak böbrek yetmezliğinden ölmüş. Bu onlar almadan evvel başlamış. Yapacakları birşey yoktu hayvan ufak.
Ben onu son derece sağlıklı görürken, yani mesela yem yemediği günün 1 gün öncesi akvaryuma yaklaştığımızı farkettiğinde kuru alandan suya atlıyordu, ve ona yem atacağımızı anladığında hemen yukarı elimize doğru yüzüyordu ,yemi parçalayıp yutuyordu...
Yine 1-2 gün öncesi kuru alanda bacaklarını geriye doğru uzatıp güneşleniyordu pencerenin önünde...
Yani teşhisinize inanıyorum tabi ama 1 gün önce öyleyken bir anda öldürecek seviyeye nasıl geldi bu hastalık onu anlamaya çalışıyorum, ve gerçekten çok üzgünüm...
Şunlardan olmuş olabilir mi diye de soruyorum kendi kendime !
1) Bahsettiğim küçük filtreyi 4-5 gün önce yeni alıp su değişimi yaptıktan sonra aldığım gibi akvaryuma takıp çalıştırdım , tabi debisi fazla olunca yarım saat içinde kapattım ama 1-2 gün çıkarmadım akvaryumdan...
2) Kendi kullandığım diş fırçası ile belki hiç yapmamam gerekiyordu ama karnını ve sırtını nazikçe fırçaladım, bunuda netteki tavsiyelerden dolayı yaptım. Zaten fırçalarken ağzını açtığını farkettiğimde fırçalamayı bıraktım...
3) Kuru alanı hazırlayıp yapıştırmak için kullandığım silikon zarar vermiş olabilme olasılığı var mı ? Yapıştırdıktan 1 gün sonra doldurdum akvaryumu, ayrıca suyun içine denk gelmedi tabi , suyun üzerindeydi silikonlu kısım...
4) Son olarakta markaya istinaden acaba ısıtıcı hatası ile anormal bir durum oluşarak zarar görmüş olabilir mi (farketmeden aşırı sıcak oluşumu ya da elektrik çarpması gibi vs) çünkü yine 1-2 gün önce ayaklarında ve bacaklarındaki o enfeksiyon gibi ödem gibi görüntü yoktu, ve çokta güzel yüzüyordu...
Kusura bakmayın ölümü anlık geliştiği için kafam rahat etmedi henüz, tekrar sahipleneceğim için hata yapmak istemiyorum, ve 1-2 gün öncesi öyle sağlıklı görünürken bahsettiğiniz hastalıktan dolayı bir anda halsiz düşüp kaybetmemiz normal mi ? Yardımlarınız için teşekkürler