Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KAPLUMBAĞAM YEMİNİ YEMİYO

kaplumbağa yasam

Bronz 1 Üye
Bundan once çok iştahliydı ama son iki gündür yem ağzina kadar yapışıyor ama yemiyo neden olabilir

Su Isıtıcınız ısı ampulünüz var mı?

Nerede bakıyorsunuz? (akvaryum gibi ölüm kabı gibi saklama kabı gibi )

Yemler hangi marka ?

Kabuk boyu kaç cm ?

Hayvan şoka girmiş olabilir veya suyu 26 derece altı ise üşütmüş olabilir (eğer üşüttüyse daha ileriye gitmeden gentagut ilacı kullanmanız gerekir eğer üşüttüyse ve daha ileriye giderse akciğer enfeksiyonu olup ölüm eşiğinde olabilir)!

Isıtma lambam var akvaryumda geniş ama fazla derin deyil yani nasil desem kabuk boykarını tamamen suyun altında birkacak kadar derin yem olarakta sera raffy kullanıyorum

15 almıyo ama hayvanların üstünü geçiyo baya hala ömürlük akvaryuma geçmedim zaten kuru alan ısı lambası herşeyleri var kaplumbağalar kabuk boykarı 5 ve 6 olana kadar hala kullandigim kapta bakmayı düşünüyorum

Su derinliği az. Bu durumda su ısıtıcınız yok diye düşünüyorum. Su soğuk olunca da hayvanlar suya indiğinde üşüyor.

Derin bir akvaryum alın. Ömürlük için çok erken ara geçişli akvaryum alın. Hayvanlar ufak su ısıtıcı da olmayınca akciğer enfeksiyonu riski yüksek olur.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Proteine ihtiyaçları var.

Kaloferle bitişik evin içine gerçekden çok sıcak oluyo oyüzden su ısıtıcı yok ısı lambalarıda 10 saate yakın açık tutuyorum

Akvaryumun veya beslediğin kabın fotosunu atar mısın

Kalorifer koyacak kadar küçük mü ?🤔

Kaloferin ustune koyacak kadar kucuk deyil kaloferin yaninda masa var masanin ustunde.duruyor yani kaloferle bitişik

Fotoğrafını atarsanız daha iyi yardımcı olacağımı düşünüyorum

Eğer baktığınız kap küçük ise akvaryuma geçmeniz gerekiyor büyük ise yükseklik olarak kaç cm ?

Fotoğraf atın yardımcı olayım

Merhaba benim de kaplumbağam neredeyse 3 aydır hiçbir şey yemiyor. Hep kuru alanda. Uva ışık kullanıyorum 25w. Kabuk değiştiriyor büyüyor ancak hiçbir şey yemiyor. Kışa girerken gözleri kapanmıştı antibiyotikli damla ile tedavi ettim ama şu an hiçbir şey yemiyor ne yapabilirim

Geri