Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KAPLUMBAĞAM YEMİNİ YEMİYO

Isıtıcınız var mı?
akvaryumda mı bakıyorsunuz ?
Haşlanmış yumurtanın beyazını verin veya birkaç dk kaynatılmış yağ tuz hiç birşey olmadan kıyma verin eğer bunuda yemezse yazın ona göre çözüm söyleyeyim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba benim de kaplumbağam neredeyse 3 aydır hiçbir şey yemiyor. Hep kuru alanda. Uva ışık kullanıyorum 25w. Kabuk değiştiriyor büyüyor ancak hiçbir şey yemiyor. Kışa girerken gözleri kapanmıştı antibiyotikli damla ile tedavi ettim ama şu an hiçbir şey yemiyor ne yapabilirim
Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Verdiğiniz yemler ne marka?

Ampul uva mı yoksa uva+uvb kompakt ampul mü?

Sadece uva ise ısı verir. Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Turtle stick marka veriyorum yazın yiyordu ancak şimdi yemiyor. İlaveten kum karidesi de atıyorım hiç ilgilenmiyo. Uva uvb lamva var takılı. Hep kuru alanda su sıcak olsa bile. Akvaryumda bakıyorum. Suyu değiştirmek için elime aldığımda cok hareketli. Yaz sonu gözleri kapanmıştı. Uyur gezer gibiydi. Damla aldım şimdi iyi. Kabuğu da kireçliydi o da geçti. Rengi canlı parlak ısıtıcımız yok

Uv ampule şu an gerek yok ısıtma kullanın. Bu konuda ampullerin resmi var bu tarz ampul kullanın. 40-60 watt klasik akkor ampul yada 42-46-52-53 watt halojen armut ampul alacaksınız.

Gözler hala kapalı mı?

Kullandığınız ilaç nedir?

Stick yem olarak bir kereliğine axolotl yemi alın. Toparlayınca ek yemleri olacak onları yazayım.

Gözleri şu an açık
Tobradex damla kullandım. Günde bir kez. Sudan çıkardım bugun. Geçen sene bütün kışı banyoda geçirmişti. Soğuk yer aradı bu senede kış uykusuna yatmak istiyor diye düşündüm şimdilik çıkardım ve evde yere koydum kendisine göre karanlık ve soğuk bir yer bulup orada saklanıyor. Ne yapacağımı bilemedim suda da mutlu değil gibi geldi bana

Şu an bu şekilde

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 13
Tobramisin içerikli gözde kullanabilirsiniz.

Ev koşullarında kış uykusuna yatırmıyoruz. Yaz kış ısıtma lambası gündüz 12 saat yanar. Hayvanı akciğer enfeksiyonu yaparsınız.

Hayvan akvaryumda durmak istemiyorsa sorun akvaryumdadır. Genel bir resmini çekip atabilir misiniz bakayım eksik fazla ne var.

Lamba mesafesi uygun mu? Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Alan üstüne pvc paspas alın. Üçgen yada altıgen şekilli olanlarından. Bunu iki kenarından birer plastik kelepçe ile bağlayın. Delik aralığı çok geniş.

Tamamdır teşekkür ederim. Geçen kış plastik küçük kaptaydı kendisi çıkmış ve kış uykusuna yatacağı için ellemedim. Yazın da kocaman havuza koydum (çocuk havuzuna balkonda) çok keyifliydi birden büyüdü kışa doğru ayarlayamadım. Desteğinizle atlatacağız. Yemek problemini nasıl çözebilirim. Bu arada başka ampül sipariş ettim 50w. Yarın elimde olacak gösteriyor. O daha cok ısıtacaktır. Rampa da almayı düşünüyorm. Taş koyuyordum. Temizlemesi sorun oluyor diye şimdilik böyle bir çözüm buldum ama önceliğim iştahsızlık

Tobramisin içerikli gözde kullanabilirsiniz.

Ev koşullarında kış uykusuna yatırmıyoruz. Yaz kış ısıtma lambası gündüz 12 saat yanar. Hayvanı akciğer enfeksiyonu yaparsınız.

Hayvan akvaryumda durmak istemiyorsa sorun akvaryumdadır. Genel bir resmini çekip atabilir misiniz bakayım eksik fazla ne var.

Lamba mesafesi uygun mu? Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Alan üstüne pvc paspas alın. Üçgen yada altıgen şekilli olanlarından. Bunu iki kenarından birer plastik kelepçe ile bağlayın. Delik aralığı çok geniş.
Son mesajınıza cevap yazmıştım iştahla ilgili bir öneriniz varsa desteğinize ihtiyacım var

Lamba ısıtmaya başlasın metabolizması canlanacak bu iştahını da artıracak. Yalnız vitamin damla da verin. Bu kırgınlığını alıp iştahını açar.

Deep fix reptivit vitamin damla olur. 1 hafta boyunca her gün 1 damla ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin. 2. Hafta 2 günde bir sonrasında haftada iki kere 1 damla damlatın.

Yem yemeye başladığında yeme damlatıp suda hemen önüne atın yesin.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Bugun camda ayağıa kalkmış dışarı cıkmak istiyordu gene. Gözleri kapanmak üzere ara sıra ağzını açıyor boğuluyor gibi olıyor nadiren suya iniyor. Dediğiniz vitamini aldım. Bunların dışında yapabileceğim bir şey var mı ?

Lambayı halledin ısıyı algılayınca oturup ısınırlar.

Bu ağız açma işini kontrol edin. Hayvan peşi sıra 1 saatten kısa sürede yapıyor ise akciğer enfeksiyonu olabilir.

Geri