Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yemleri parçalayamıyor

Şekerli

Gümüş 2 Üye
Merhaba iyi günler kaplumbağam 1 yaş 8 aylık civarı hiçbir problemi yok her şeyi aynı fakat 2 gün besleyemedim + 2 gündür de verdiğim yemleri yiyemediğini fark ettim, çok uğraşıyor baya yemlere atlıyor saldırıyor ama ağzından geri çıkıyor en sonunda da sanki sinirleniyor gibi hissediyorum duruyor geziyor tekrar yemeyi deniyor pes etmiyor ama nedense yiyemiyor neden dolayı olabilir anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim

Baştan kuyruğa kabuk boyunu baz alıyoruz. Kabuk boyu kaç cm?

Yemler ne marka?

Yaklaşık 12-13 cm civarında dişi.

Pazartesi: Dajana Gammarus Stick
Salı: Sera Raffy P
Çarşamba: Tetra Reptomin
Perşembe: Dajana Gammarus Stick
Cuma: Biorept W
Cumartesi: Raffy P
Pazar: Tetra Reptomin

Şöyle bir programımız vardı bazen uyamasam da. Dediğim gibi bugün 5. gün ilk 2 gün besleyemedim, 3. ve 4. gün de bu şekilde yaptı dün 4. gün zar zor birkaç tane raffy p yedi, ağzına bakmaya çalıştım bir şey mi var diye açmadığı için göremedim. Ama hareketleri güneşlenmesi falan normal duruyor hareketli gibi yani her zamanki gibi. Bir hafta öncesinde 3 gün falan yanında değildim başkası verdi yemlerini başında durarak tek tek verdim dedi ona mı alıştı acaba dedim ben hepsini veriyordum hemen de yiyordu çünkü ama ben tek tek atıp bekleyince de yiyemedi. Yani atlıyor tutuyor yemi biraz uğraşıyor eliyle falan geri çıkıyor geri tutuyor derken birkaç tur yüzüp geliyor tekrar deniyor derken yem şişiyor alıyorum. Havalar da soğudu yemler hala buzdolabında acaba soğuk mu geliyor bilemedim çıkarsam bozulur mu

1.5 ay önceki hali böyleydi şu anda farkı yok diye aynısını gönderebiliyorum şu an buyrun eve gidince yenisini tekrar atacağım

Ekli dosyalar

• IMG_6183.jpeg
    IMG_6183.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_6184.jpeg
    IMG_6184.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_6185.jpeg
    IMG_6185.jpeg
    233.6 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_6186.jpeg
    IMG_6186.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 14
Kılçıklı balık vs verdiniz mi? Ufak kutu yemleri yanınızda tutabilirsiniz depolamak için buzdolabına koyun sadece. Su ısısı kaç derece?

Hayır sadece yemlerini veriyorum, 20 derece biraz düşük ama ısıtıcımız yok maalesef. Şimdi yeni fotoğraflarını gönderiyorum buyrun biraz fazla oldu ama baş yapısını tam görebilmeniz için her açıdan çekmeye çalıştım

Ekli dosyalar

• IMG_6200.jpeg
    IMG_6200.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_6199.jpeg
    IMG_6199.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_6196.jpeg
    IMG_6196.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_6194.jpeg
    IMG_6194.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_6193.jpeg
    IMG_6193.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_6192.jpeg
    IMG_6192.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_6190.jpeg
    IMG_6190.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_6188.jpeg
    IMG_6188.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_6201.jpeg
    IMG_6201.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_6204.jpeg
    IMG_6204.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 19
Bunlar daha net sanırım

Ekli dosyalar

• IMG_6213.jpeg
    IMG_6213.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 18
  • IMG_6214.jpeg
    IMG_6214.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_6215.jpeg
    IMG_6215.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_6216.jpeg
    IMG_6216.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_6217.jpeg
    IMG_6217.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 16
Su ısıtıcı mevzusunu bir an önce halletmek gerek.

Hayvan metabolizmasını yavaşlatmıştır büyük ihtimalle ayrıca kuru alan ve su sıcaklığı arasında çok büyük fark var bu istemediğimiz bir şey.

Hayvan tüm yemleri yerken mi böyle davranıyor yoksa belli başlı yemlere karşı mı?

Ortam serinse yemleri dışarı çıkarın. 30 derece altında yemlere birşey olmaz. Soğuk olduğu için yemiyor olabilir.

22 derece altı metabolizmasını yavaşlatma sınırı su ısıtıcıyı hemen alın. Hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olmasın.

Yemi kırıp verin ısırmasa da yutarak yer.

Hala plaka katmanı var mı?

Su ısıtıcı mevzusunu bir an önce halletmek gerek.

Hayvan metabolizmasını yavaşlatmıştır büyük ihtimalle ayrıca kuru alan ve su sıcaklığı arasında çok büyük fark var bu istemediğimiz bir şey.

Hayvan tüm yemleri yerken mi böyle davranıyor yoksa belli başlı yemlere karşı mı?
Tüm yemlere karşı böyle kırıyor ama çiğneyemiyor gibi uğraşıyor az biraz yiyebildi.

Ortam serinse yemleri dışarı çıkarın. 30 derece altında yemlere birşey olmaz. Soğuk olduğu için yemiyor olabilir.

22 derece altı metabolizmasını yavaşlatma sınırı su ısıtıcıyı hemen alın. Hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olmasın.

Yemi kırıp verin ısırmasa da yutarak yer.

Hala plaka katmanı var mı?

Yemleri çıkardım o zaman buzdolabından, plaka katmanı resimlerdeki gibi sanki fazla yok gibi geldi bana ama, hafif fırçalayınca dökülme olmadı ara sıra şeffaf şeyler oluyor akvaryumunda 🙏🏻

Çok teşekkürler, taşınacağım için daha büyük akvaryum alamadık, şu an bu akvaryumun genişliği 45 cm yanları 25 cm uzunluk 12 cm ve 10 litre su alıyor buna göre uygun ama güvenli bir ısıtıcı önerebilir misiniz hemen alayım🙏🏻

Akvaryum olarak da bundan daha büyük bir şey almak istiyorum biraz araştıracağım ama uygun fiyatlı daha büyük bir akvaryum ölçüleri önerebilir misiniz ona göre bakayım ve önereceğiniz ölçülere göre yine uygun filtre ısıtıcı markası söylerseniz hepsini toparlamak istiyorum bir an önce çok teşekkür ederim🙏🏻

Evet akvaryum ufakmış. Tetra ht 100 watt alın. 140-150 litreye kadar akvaryumu ısıtır.

Ara geçişli olarak 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında düz dikdörtgen bir akvaryum alın. Akabinde ömürlüğe geçersiniz. Yada akvaryumu hemen alırsanız ömürlüğe göre su ısıtıcı alırsınız ek masraf çıkmaz.

Çok teşekkürler, ısıtıcı dik konumlanmalıymış ama birazı dışarıda kalır gibi duruyor öyle olursa sıkıntı olur mu? Bir de filtre kullanmıyorum yaklaşık 15-20 günde bir komple suyu değiştiriyorum su kirlenince sıkıntı olur mu acaba?

Camı su içinde olmalı yoksa patlar.

Hayvan büyük 15 gün çok. Sürekli idrar yapıyor ve amonyak salıyor bu yoğunlaşırsa hayvanı zehirler. 3-4 günde bir kısmi temizlik yaparken eksilen suyu tamamlayın.

Hayvanın kabuğu için devit önermiş miydim?

Evet deviti kullanmaya çalışıyorum sık olmasa da nasıl bir düzene oturtmalıyım acaba?

Kısmi temizliği hiç ekipmanı olmayan biri için kısaca özetleyebilir misiniz 🙏🏻 ısıtıcı alınca ısıtıcıyı temizleme ya da kısmı temizlikte çıkarma durumu vs. Bir de ısıtıcıyı yan yatırabilir miyim aldığımda sığmaz gibi çünkü ya da daha minik bir şey var mıdır

Bir de acaba başının arkasına doğru bir şişlik mi var bana mı öyle geldi böyle mi olması gerekiyor bilemedim bakabilir misiniz

Ekli dosyalar

• IMG_6575.jpeg
    IMG_6575.jpeg
    461.3 KB · Görüntüleme: 8
Havalar soğudu. Haftada bir kabuğunu peçete ile kurutup iki üç damla damlatın. Parmağınızla yayıp 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın.

Kısmi temizlik tabanda gördüğünüz kirleri alıp eksilen suyu tamamlamaktır.

Akvaryum ölçüsü 100 litreye kadarsa tetra ht 100 watt. Roxin yada ribao 100 watt çelik ısıtıcı alın. Bu üçü tam batar.

Büyüklerde kafalarının arka iki tarafında şişlik oluşur. Bu normal.

Anladım çok teşekkürler. Sadece akvaryumumuz şu an 10 litrelik 🥲🙏🏻

Cem bey tekrardan merhaba ısıtıcılarda koruma diye bir şey varmış bu önerdiklerinizde var mı acaba hayvan ısıtıcıya değdiğinde ısı vermesi, cam patlaması ya da elektrik vermesi gibi şeyler mümkün mü olmaması için ne yapmalıyım ısıtıcılarda bundan çok korkuyorum

Bir tek jbl protemp korumalı gelir. Diğerleri için haricen su ısıtı koruması satılıyor. Uygun çap ve boyda olacak. Çelik ısıtıcılar için gerek yok.

Büyük hayvanlar paniklediğinde camı vurup kırabilir.

Ayak yanması sorun değil zamanla öğrenirler. Hafif deride kızarıklık olabilir o da bir hafta 10 güne düzelir.

Kablosunu mümkün olduğunca köşeye varsa filtre arkasına saklayın. Bu hayvanlar ısırarak algılamaya çalışır. Kabloyu ısırabilirler. Yada boyunlarındaki eski derileri çıkarmak için sürtünebilirler. Ve ısıtıcıyı yerinden oynatabilirler.

çok teşekkürler, bugün akvaryumda bir şey fark ettim dışkısı galiba ama yavruluğundan beri ilk defa gördüm dışkısını çünkü hep yiyor galiba, tetra reptomin yem gibi şekli vardı onun suda şişmiş hali gibi ama yemediği yemleri almıştım akvaryumdan gözümden mi kaçtı anlamadım, peçeteye alınca hiç yeme benzetemedim bilemedim resimde yeşilimsi duruyor ama normalde baya kahverengi dışkı mı bu hasta falan mı oldu anlamadım🥺

Ekli dosyalar

• FCCBA651-2A62-4636-955E-1F0E102ABD3A.jpeg
    FCCBA651-2A62-4636-955E-1F0E102ABD3A.jpeg
    384.1 KB · Görüntüleme: 3
Geri