Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yemleri parçalayamıyor

Hastalık değil yem rengine bağlı dışkı rengi yeşilimsi çıkmış. Normalde kahverengi ya da yeşilimsi olur.

Cem bey kaloriferin yanına koydum akvaryumu su ısısı 20-22 hala maalesef sıcak olsun diye ışığını da açık tutuyorum genelde.

Şunu soracaktım size 1 haftadır tek tük yem yiyor ama hareketlerinde sıkıntı yok aynı sadece şunu fark ettim aslında yemleri parçalıyor ama sanırım yutmasında sorun var gibi çünkü acıkmış artık belli başında bekliyorum küçük küçük veriyorum yemleri bazen yiyebiliyor ama genelde ya yemi ağzına alıp geri atıyor hiç yemeyi denemeden ya da parçalayıp atıyor ama bayağı uğraşıyor.

Yani hatta bugün acıktığından olsa gerek yemlere saldırdı resmen ama 5-6 tane ancak yiyebilmiştir.

Metabolizmanın yavaş olduğunu nasıl anlarız çünkü öyle olsa yemek için bu kadar çabalar mıydı acaba bilemedim. 😢😢

Yemi kırdıktan sonra üzerine 1 damla su damlatın emsin, biraz yumuşasın öyle verin.

Haşlanmış yumurta akı ve gammarus alıp verin bunlar yumuşak yemesi kolaydır.

Su ısıtıcı işini de olabildiğince çabuk halletmeye çalışın hayvan akciğer enfeksiyonu olursa sorun artar

Geri