Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam

nis

Yeni Üye
IMG_8632.jpeg
merhabalar umarım yazdıklarım hakkında yardımcı olursunuz,yeni kaplumbağa aldım bi 4 gün civarı oldu,cam bir fanusta bakıyorum,dinlenmek için alanı,gün içinde ne kadar kış ayında olmamıza rağmen düzenli güneş alınınımı,temizliği,yemek düzenini her seyini elimden geldiğinin en iyisi sekilde yapıyorm.Yemi kabında asla azalmıyor yemeğini yemiyor,elimle zorladım ağzımı dahi acmıyor ve bugun fark ettim sağ elinde beyaz bir lekeyle beraber şişlik var NE YAPMALIYIM????❗❗❗❗❗❗❗❗❗
IMG_8632.jpeg

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın sisteminde su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Hayvan yeni yumurtadan çıkmış. Ağzındaki yumurtayı kıran kemik hala duruyor. Yani bu ayın yavrusu.

Gagası henüz gelişmediği için yumuşaktır sert yemleri yiyemez. Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. gammarus yem yoksa alın. Bunda sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Bunlar kaliteli yemler.

Bu hayvanların tükürük bezi yoktur suda yemeleri gerek. Onun için kuru alana yem koymayın.

• Beğen
Tepkiler: nis
Bulunduğu ortamı temiz tutun. Eczaneden baticon alın. Sabah akşam kulak pamuğu ile baticonu sürüp kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Kalanı peçete ile silip kaba alın. 3 gün uygulayın.

Yeni ortama giren hayvanlarda alışma süreci olur. Bu süreçte iştahsızlık görülebilir.

• Beğen
Tepkiler: nis
dediklerinizi hemen uygulayacağım,ısıtıcı yok,gerçekten cok teşşekkür ederim☺️☺️☺️

Bulunduğu ortamı temiz tutun. Eczaneden baticon alın. Sabah akşam kulak pamuğu ile baticonu sürüp kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Kalanı peçete ile silip kaba alın. 3 gün uygulayın.

Yeni ortama giren hayvanlarda alışma süreci olur. Bu süreçte iştahsızlık görülebilir.

En az 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider.

Buna göre uygun güçte su ısıtıcı alacaksınız. Beraber bakarız.

Kuru alan için ısıtma lambası zaruri ekipman. Bu konuda bilgi verdim. Acilen temin edin hayvan ufak üşütürse akciğer enfeksiyonu geçirir. Bu yavru hayvanlar için ölümcüldür.

En az 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider.

Buna göre uygun güçte su ısıtıcı alacaksınız. Beraber bakarız.

Kuru alan için ısıtma lambası zaruri ekipman. Bu konuda bilgi verdim. Acilen temin edin hayvan ufak üşütürse akciğer enfeksiyonu geçirir. Bu yavru hayvanlar için ölümcüldür.
cok teşekkür ederim hemen temin edicem

Geri