Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagama antibiyotik gerekir mi?

cressorzo

Yeni Üye
Merhava arkadaslar Ben yaklasik 1.5 senedir kaplumbaga bakiyorum ve son gunlerde kaplumbagamin suyunda tukuruksu bir yapi oluyor ve ayni zamanda kapugunun altinda pembelesme var fakat baska hic bir belirtisi yok, istahi yerinde hareketli nefes alirken hirilti gelmiyor, eskiden isiticisi yoktu bu belirtilerten suphelenince hemen temin ettim. Diger belirtileri gostermezken antibiotik verilir mi? Sehrimde kaplumbaga bakan veteriner yok tedavi gerekirse monodoks uygulayacagim lutfen attigim fotograflara bakip beni bilgilendirir misiniz?

Ekli dosyalar

• 20250409_215605.jpg
    20250409_215605.jpg
    915.3 KB · Görüntüleme: 7
  • 20250409_215624.jpg
    20250409_215624.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 8
  • 20250409_215630.jpg
    20250409_215630.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 7
Kabın genel resmini çekip atın bakayım.

Isıtma lambası var mı?

Su kaç derece?

Hangi marka yemleri kullanıyorsunuz?

Kabın genel resmini çekip atın bakayım.

Isıtma lambası var mı?

Su kaç derece?

Hangi marka yemleri kullanıyorsunuz?
Isitici var lambasi yok yeni terapin aldim yem olarak pet shopcu oyle dedi su suanda 28 derece ayarli. Suda arada baloncuk cikariyor Ama dedigim gibi hirilti veya halsizlik istahsizlik gibi bir durum yok sizce kabugunun alti hastalik belirtisi mi? Suanda okuldayim detayli fotograf cekemem maalesef

Isıtma lambası zaruri onu hemen alın. Bu konuda bilgi verdim.

Kuru alan taş ise ondan soğuk alır. Ama enfeksiyon yok. Üşümüş.

Isıtma lambası zaruri onu hemen alın. Bu konuda bilgi verdim.

Kuru alan taş ise ondan soğuk alır. Ama enfeksiyon yok. Üşümüş.
Bunu duyduguma ne kadar sevindim inanamazsiniz ogrenci oldugum icin ekipman almak icin mecbur harcliga bakiyorum en gec 2 haftada alirim isitma, antibiyotik gerekli degil O zaman yanlis anlamadiysam? Kaplumbagami cok seviyorum ve kac gundur diken ustundeyim

Şu an antibiyotiğe gerek yok ama alan niyetine alternatif bulun kaya uygun değil.

Yok o petrol artıkları uygun değil. Hayvan belli boya geldiğinde yolup yiyebiliyor. Bu da ayrı sıkıntı.

Bir de tabana oturtmalı modelse yeterince su derinliği sağlamıyor.

Amazon üstünden bakın. Son baktığım çeşit vardı. Bir de zoomed var ama uzun süre girmedim o siteye. Türkiye ye gönderisi var mı bilmiyorum.

Yok o petrol artıkları uygun değil. Hayvan belli boya geldiğinde yolup yiyebiliyor. Bu da ayrı sıkıntı.

Amazon üstünden bakın. Son baktığım çeşit vardı. Bir de zoomed var ama uzun süre girmedim o siteye. Türkiye ye gönderisi var mı bilmiyorum.
Tamam tesekkurler 👍

Geri