Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağama Hangi aksesuarları almalıyım ve önerileriniz nedir?

TosbikReis

Bronz 5 Üye
Merhabalar, 2 gün önce kaplumbağa aldım yaklaşık 3,5 - 4 cm boyunda ve her petshopun verdiği "ölüm kabı" denilen şeyde bakıyoruz, yeni bir akvaryum sipariş ettik, fotoğrafını koyarım 50*40*14,5 boyunda. Herneyse daha ısıtıcı vb. şeyler almadım ve maximum limitim 1,5k - 2k gibi limitim var lütfen yardım ederseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240730-135211_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240730-135211_Samsung Internet.jpg
    109.7 KB · Görüntüleme: 7
Merhabalar, 2 gün önce kaplumbağa aldım yaklaşık 3,5 - 4 cm boyunda ve her petshopun verdiği "ölüm kabı" denilen şeyde bakıyoruz, yeni bir akvaryum sipariş ettik, fotoğrafını koyarım 50*40*14,5 boyunda. Herneyse daha ısıtıcı vb. şeyler almadım ve maximum limitim 1,5k - 2k gibi limitim var lütfen yardım ederseniz sevinirim.
Fotoğraftaki akvaryum da ölüm kabı buna ısıtıcı olmaz salınım yapar idareten küçük bir cam akvaryum alın bunda sakın beslemeyin küçük bir cam akvaryum bundan kat kat iyidir ısıtıcı şuan lazım değil hava 1-2 ay sonra sopuyacak o zaman alırsınız şu an lazım olanlar cam akvaryum ve ısıtıcı lamba ısıtıcı lamba için 40-50v arası halojen armut ampul olmalı günün 12 saati yanacak ve kuru alana ışık verecek

Fotoğraftaki akvaryum da ölüm kabı buna ısıtıcı olmaz salınım yapar idareten küçük bir cam akvaryum alın bunda sakın beslemeyin küçük bir cam akvaryum bundan kat kat iyidir ısıtıcı şuan lazım değil hava 1-2 ay sonra sopuyacak o zaman alırsınız şu an lazım olanlar cam akvaryum ve ısıtıcı lamba ısıtıcı lamba için 40-50v arası halojen armut ampul olmalı günün 12 saati yanacak ve kuru alana ışık verecek
Screenshot_20240730-150336_Samsung Internet.jpg

Bu olurmu? 38 Litre 50*20*38 cm
Bide kuru alan önerin varmı?

Ekli dosyayı görüntüle 8898
Bu olurmu? 38 Litre 50*20*38 cm
Bide kuru ada önerin varmı?
Bu olur juru ada için öneri yapmalı mıyım bilmiyorum reklam yerine geçer mi diye ban yemeyelim sonra ama herhangi bi ada olabilir hayvan daha küçük sonuçta ilerkeyen zamanlarda hayvan büyüdüğü için bu seti tamamen yenilemeniz gerekecek ona göre ekipmanlar alın en pahalı materyal akvaryum zaten gerisi 600₺'yi geçmez

Bu olur juru ada için öneri yapmalı mıyım bilmiyorum reklam yerine geçer mi diye ban yemeyelim sonra ama herhangi bi ada olabilir hayvan daha küçük sonuçta ilerkeyen zamanlarda hayvan büyüdüğü için bu seti tamamen yenilemeniz gerekecek ona göre ekipmanlar alın en pahalı materyal akvaryum zaten gerisi 600₺'yi geçmez
1_org.jpg

Bunu alıcam 10*20 fotoğraf çıkmamış

14,5 cm çok ufak akvaryum siparişini iptal edin uygun değil. Eni 20 cm'den az olmamakla birlikte 25 cm olması daha iyi olur.

Kuru alan için bu konuyu inceleyin.

Lamba elzem malzeme bunu da bir an önce alın.

Su 26 derece altına düşüyorsa su ısıtıcı da gerekiyor. Tam batan model olacak. En az 15 cm su derinliği olacak.

Hayvan cereyanda kalmasın. Üşütmesin akciğer enfeksiyonuna çevirir.

Plastik kaptan iyidir hocam zaten kısa süre için demiştim diğer akvaryumlar çok pahalı bütçeye uygun olarak demiştim büyük ve bütçesine uygun bir akvaryum bulabildiniz mi ben bulamadım bulabildiyseniz linkini atabilir misiniz

Benim bakacak vaktim yok. Letgo gibi ikinci el satış sitelerinde olabilir.

Yalnız silikonlarına bastırınca esnemeli sertleşmişse sökülüp yeniden silikonlanması gerekir.

İkincisi derin çizik çatlak olmamalı. Tabandaki kuma bağlı hafif çizikler mühim değil.

Yalnız silikonlarına bastırınca esnemeli sertleşmişse sökülüp yeniden silikonlanması gerekir.

İkincisi derin çizik çatlak olmamalı. Tabandaki kuma bağlı hafif çizikler mühim değil.
Ben araştırıp link atsam ban yemem değil mi

Cem bey taban için kullanılacak silis kumun kaç mm olduğu önemli mi?

Kırmızı yanaklı su kaplumbağalarında vitasand pro 78 marka sarı silis kum kullanıyoruz.

Geri