Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamda bir problem mi var

smrotx

Bronz 4 Üye
Katılım
2 Nis 2015
Mesajlar
45
Yeni aldığım kaplumbağa yüzemiyor derin suya attığım ilk denemede sadece tabanda kaldı izledim bir süre sonra boynunu sürekli ileriye doğru itti en sonunda ellerini zar zor çırparak su yüzüne çıktı nefes alırkende sesler çıkardı 2 defada çıkmaya çalışırken aynısı oldu hemen küçük bir kaba aldım sizce boğulma riski varmı hala yoksa akvaryuma tekrar gerimi koyayım Acil yanıt bekliyorum Bu saatte burada olup yazacak biri vardır umarım şimdiden teşekkürler
 
Cvp: Acil Yanııt

Benim bildiğim kadarıyla sağlık problemleri haricinde bunun iki sebebi olur.Hayvan yeni geldiği için korkmuş olabilir.Suyun dibine inmesi kendini güvende hissetmesini sağlar.Ancak hayvan daha önce(petshopta) sığ suda tutulduysa ciğerleri gelişmemiş hareket kabiliyetide haliyle körleşmiş olabilir.Bu durumu çoğu kişi yaşamıştır aslında.Tavsiyem suyun seviyesini düşürmeniz.Kapta ısıtıcı olmadan hasta olabilir bu nedenle su seviyesi düşük akvaryumda tutmak gerekir.Yaşadığı alanın bir fotoğrafınıda konuya eklerseniz daha sağlıklı yanıtlar alabilirsiniz.Eğer bir sağlık problemi yoksa durum budur.Zaten uzman kişiler size daha detaylı yardımcı olacaklardır.
 
Cvp: Acil Yanııt

Kaplumbağa henüz küçük olduğu için akciğer kapasitesi ve kas yapısı,boyunun yaklaşık 2 katından fazla yükseklikteki suda yetersiz kalacaktır.Bu da yorulmasına ve nefesini tutamamasına yol açacağı için boğulma riski oluşturacaktır.Sağlıklı bakıldığında kaplumbağanın gelişimi ile birlikte bu adaptasyon süresi kısalacak ve yüksek akvaryumlarda rahatlıkla yüzebilecek konuma gelecektir.
Bu durumlarda akvaryumun boyutunun kaplumbağanın gelişimine göre tercih etmekte fayda var.Buna ilaveten kaplumbağanın su içerisinde dinlenmesi için yükseltiler yapılmalı.


Kadir'in dediği gibi ekipmanlar ve kaplumbağa hakkında daha fazla bilgi ve görsel paylaşılırsa;daha kapsamlı yorumlar yapılabilir.


Bunun dışında su kaplumbağası bakımında linklerdeki bilgiler doğrultusunda hareket edilmeli.
Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu
Su Kaplumbağası Bakımında Temel Bilgiler
 
Cvp: Acil Yanııt

derin sudan ziyade su yüzeyinde dinlenme amaçlı tutunamayacağı yer yoksa hayvan zorlanır. yetişkin kaplumbağalar nefes tutma ve enerjilerini kontrol edebilme yeteneğine sahip olduğu için su içinde uzun müddet durabilir yavru kaplumbağalarda bu yetenek yoktur.

bunun yanında kuru alana da ihtiyacı var. hayvanda hafif akciğer enfeksiyonu belirtisi de var. su için ısıtıcı kuru alan için ısıtma lambasına ihtiyacı var. bunları temin et. su 28 derece kuru alan 31-32 derece ısıda olmalı. bir tane cam derece de al. bunlar eksikse hemen tamamla sonrasında durumuna bakarız.
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

mailto:/Gva0qV.jpg Akvaryumum bu suyunu şu an azalttım biraz ama şimdide hep ısıtıcın arkasına kendini sıkıştırıyor birde herzaman uyuyor yemek yemesinde problem yok eski kaplumbağalarım yerinde durmuyordu sürekli yüzüyorlarda bu sürekli bir yere dayanmış duruyor birde gözlerini kapatınca beyazlık oluyor cama filan vuruyorum 10-15 saniye sonra zar zor açıyor derin uykuyamı dalıyor yoksa bir problemmi var sizi sorularımla çok sıktım şimdiden yardımlarınız için teşekkürler ilk defa başıma böyle birşey geliyor,
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

su 28 derece kuru alan 32 derece olsun. hayvan ısıtıcı dibinden ayrılmıyorsa ısıya ihtiyaç duyuyor. ısıtıcının kalibrasyonunda hata varsa veya watt/su hacmi oranı farklı ise üzerindeki su değeri ile su aynı ısıda olmayabilir.

kaplumbağanın gözlerine bakmak lazım. önden ve üst kısmından kafa boyun dışarda olacak şekilde resimleri görmemiz lazım.

bir tane bu dereceden al. şimdilik ısı ayarını belirlemek için evde kullanılan derece varsa onunla ısı ayarını yaparsın.
mailto:/Product/sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c/JPM001141


sağdaki palmiyeyi çıkar yaprakları serttir hayvan gece karanlığında çarparsa gözlerine zarar verebilir.
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

Yüzmesinde bir eğrilik/yamukluk var mı ?
İştahsızlık gözleniyor mu ?
Nefes alış-verişlerinde bir düzensizlik var mı ?


Şayet yukarıdaki belirtiler mevcut değil ise;kış uykusuna yatırılmadığı için metabolizmalarında düzensizlikler olabiliyor.Sebep bu olabilir ancak gözdeki durum için genta damla kullanmak faydalı olabilir.Kaplumbağanın fotoğrafını paylaşılırsa;daha kesin bir tespit yapılabilir.


Kuru alan için daha sağlıklı alternatiflerin geliştirilmesinde ve ampulün gerekli ısıyı sağladığından emin olunmasında fayda var.
Çeşitli Kuru Alan Fotoğrafları
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

Yorumlarınız için teşekkürler yazmayı unutmuşum akvaryum derecem var vantuzu yapışmadığı için takamadım en kısa sürede o vantuzu temin edebilirim . Gözleri suyun içinde öyle mesela dışarı çıkardığım zaman normalce açıyor su içinde resim çekebilirsem buraya yorum olarak atarım . Resimde birazı gözükmüş lambam var açıyorum çıkıyor arada kafasını ışığa doğru uzatıyor . Ve iştahı yerinde karidesi yemini v.s yiyor bazen burnundan baloncuk çıkıyor genelde ısıtıcının olduğu köşede duruyor sürekli gözleri beyaz tabakayla örtülü ,uyuyor desem eski kaplumbağalarım hiç bu kadar hareketsiz kalmıyordu hep aktifti ve son olarak o vitamin damlasını her zaman kullanabilirmiyim yani gözlerinde hastalık olmasada normal olarak sürebilirmiyim ve bunu nereden temin ederim eczaneden mi yoksa petshoptan filan mı internettende alabilirim , Birde direk gözünemi uygiliyim yoksa yeminemi katayım Hemen hemen herşeyi yazdım kısa sürede görsellerlede belirtebilirim Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler herşey kaplumbağamın sağlığı için :)
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

üst göz kapağı şeffaftır. uykuda dahi hareketleri takip edebilir. dikkatli baktığında kapak altından gözlerini görüyorsan sorun yoktur ki agözlerini açtığında bu beyazlığı çeper çevresinde görmüyorsan bir şeyi yok.

vantuz iptal ise dereceyi önce suya at. yarım saati geçkin dursun ısıya bak. koyacağın yer sol ön köşe olsun. ısıtıcıdan uzak yer. ona göre ısıyı ayarladıktan sonra bu sefer kuru alana kaplumbağayı ikame edecek bir kibrit kutusu koyup dereceyi üstüne yatır yine 20-30 dakika bekle duruma göre lambayı yaklaştırırsın.

hayvanın kabuk boyu kaç cm ve kullandığın yemler neler ?
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

mailto:/nAZDWR.jpg Nefes almaya böyle çıkıyor suyun üstüne

Gözleri bir sorun varmı : mailto:/ORmlo3.jpg mailto:/Lpm6RG.jpg

Buda alt kabuğu sizce birşeyi varmı pembeleşme var akciğer enfeksiyonumu ya mailto:/gkEGvR.jpg

Yorumlar için şimdiden teşekkürler
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

hayvanda üşüme var. dediğim ısı değerlerini sağla. yemlerden ne var elinde.


ısıtıcı su yüzeyine yakın olmasın camı patlar. suyu yükseltip içine bir tane üstüne çıkabileceği pürüzsüz bir taş koy. onun üstüne oturup su yüzeyine yakın kafa dışarda gövde su içinde uyuyabilsin. böylece üşümemişte olur. geniş tabanlı bir su bardağı da olur. bu hayvanın boyuna göre yaşı var.
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

Yemler Sera Raffy P , Tetra reptomin Kabuk boyunu ölçüp söyliyebilirim size anca.


Su yüzüne çıkamadığı için suyu azalttım biraz alışsın diğe yüzmesinde gelişme oldu ama bazen çok hızlı şekilde daireler çizip cama kafasını çarpıp duruyor bunun nedeni korkmasımı ?
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

tamam ölçmeye gerek yok. +/- 5 cm civarları.

hayvan üşütmüş ama akciğer enfeksiyonuna daha geçmemiş. eczaneden bir tane genta/gentagut damla alıp her gün gözlerine birer damla damlat ve bir yemine bir damla damlatıp elden yemiyorsa kurumasını bekleyip hemen önüne atıp yemesini sağla. sera raffy p yem ilaç damlatmaya uygun yemdir. ayrıca içindeki kırmızı yemler mineral yemdir. bu yemin içinde mineraller, vitaminler ve kalsiyum vardır. bu mineral yemi diğer krem ve sarımtrak yemden ayrı olarak bu hafta iki günde bir, bir öğün ver. bu varken vitamin damlaya gerek yok.
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

Tamamdır teşekkürler herşey için cidden akciğer enfeksiyonu olduğuna karar veremedim gözlerinde tam olarak problem varmı şimdi ? birde sera nın diğer yemlerine nazaran bu yem iyimi isterseniz değişebilirim yemi
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

raffy P her yaştaki hayvanın kullanabileceği yemdir. böyle devam etsin kabuk 6 cm olunca ekstra yemler alınacak. gammarusta sera, tetra, jbl, tropicalden biri olsun. bu markalar dışında başka yem kullanma. resimler parlamış gözler sağlam ama kapakta beyazlık var sanki. damlayı gözlerine sabah akşam ikişer damla damlatıp kuru bir yerde 5 dakika kadar beklet. ama lambada tepesinde dursun. üşümesin hayvan.

ampul armut ampul mü halojen ampul mü ?


kaç watt ?
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

o zaman mesafe uzak hayvanın çıktığı noktaya en fazla 15 cm uzaklıkta olmalı. hayvanda eğer akvaryum dışına çıkarmadıysan bu ara mesafedeki soğuk etkisinden üşütmüş olabilir.
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

Yeni aldığım için eski sahibi iyi bakamamış belliki geldiğinden beri böyle biraz hareketlendi sıcak suda
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

hayvan anlattığın kadarıyla üşütmenin başında, bu bir hafta içinde toparlar diye düşünüyorum. mineral yem kırgınlığını alıp iştahını açacaktır. hayvan düzelince hafta da bir güne düşürüp o gün sabah akşam verirsin. lamba 12 saat yansın 07:00-19:00
 
Cvp: kaplumbağamda bir problem mi var

Tamamdır tek isteğim eski kaplumbağalarım gibi yüzsün mutlu olsun inşallah düzelicek :) Birde arada bir çok hızlı yüzüp daireler çiziyor sonrada ısıtıcının köşeye gidiyor uyuduğu yere korkmasından dolayımı
 
Geri
Üst