Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamda taş çıktı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ecemm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ecemm

Bronz 3 Üye
Merhabalar 26 cm boyunda iki senedir beslediğim dişi kaplumbağam var. Veterinere götürdük röntgen çekti taş çıktı, beslenme kaynaklı olabilir dedi. Antibiyotik verdi her gün ağızdan vereceksiniz dedi iki hafta sonra tekrar kontrole gelin taş küçülmemişse operasyonla alacağız dedi. Biz normalde tetra reptomin ve sera carnivore veriyoruz veteriner dedi ki kalsiyum protein çok almış olabilir daha diyet yemlere geçin bu konuda hangi yemi yemedi uygun olur nasıl bir beslenmesi olur? bir de silis kumu var çok yiyor o da yapmış olabilir dediler. yem önerirseniz çok sevinirim

Sera carnivor yemin ortası mineral yemdir. Bunu haftada ki günden fazla vermiyoruz.

Silis normalde taş yapmaz ama kalsiyumu çok almışsa üzerini kaplar. Hayvan yiyip rahat dışkılıyorsa henüz zarar verecek boyutta değil. Bezelye tanesinden ufaksa kendisi de atar.

Sera vital diyet açısından uygun düşer. Ama iştahla yer mi bilmiyorum.

Ahm turtle sticks yemi alın bunda bitkisel oran fazla.

Sera herbivor almayın. Bu carnivorun bitkiseli olsa da aynı onun gibi mineral içeriyor.

Dajana repti sticks alın ama beyaz renk olan stick yemi vermeyin.

Devit veriyorsanız yada vitamin damla bunları bırakın.

IMG_7871.webp
IMG_7870.webp
IMG_7869.webp
IMG_7868.webp

bu yemler mi? dajana hangisi emin olamadım ikisini de attım

Repti sticks olan. Gran yavru hayvan yemi.

peki bu yemleri nasıl verelim bi plan yapabilmemiz mümkün nü? sera carnivore ve tetra reptomini tamamiyle mi bıraksın

Carnivor yemi haftada 1 gün yapın. Tropical dried fish alabilirsiniz. Bundaki fosfor kalsiyumun bağırsaktan emilimini randımanlı hale getirir.

1 günde dried fish olsun.

Geri