Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamı nasıl beslemeliyim?

ahsen

Bronz 4 Üye
Merhabalar, benim 1,5 yaşında, yaklaşık 12-13 cm kabuk boyunda bir kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Bu zamana kadar sanırım biraz fazla besledim. Nasıl daha sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturabilirim? Bunun hakkında fikir almak istedim. Şuan yem olarak Sera Raffy P ve Sera Raffy I kullanıyorum. Daha önce yazın günde 1, kışın günde 2 defa başının hacmi kadar yem verilmesi gerektiğini okumuştum ve ona göre besliyordum ancak bazı yerlerde baş hacmi kadar yemi haftaya yaymam gerektiğini ve haftada 2 gün de yem vermemem gerektiğini okudum. Ara sıra marul da veriyorum ancak öğrenci olduğum için öğünlerini çok fazla çeşitlendiremiyorum. Baş hacmi kadar yem neredeyse 30 tane kadar yapıyor gibi geliyordu ancak fazla olduğunu düşündüm. Sizce bunu nasıl ayarlamalıyım ve raffy p nin içindeki yeşil yemlerden ne sıklıkta vermeliyim? Normalde haftada 1-2 defa 3 er 4 er tane veriyordum.

Bir de ben akvaryumda silis kum kullanıyorum. Kaplumbağam bazen kumu yiyor. Bazı yerlerde bu yüzden çakıl gibi biraz daha büyük taneli şeyler kullanmam gerektiğini okumuştum. Silis kumu yemesi bağırsak tıkanıklığına sebep olabilirmiş. Değiştirmeli miyim sizce?

Akvaryumun bir görselini atar mısınız?

Kullandığınız bütün yem, takviye, su düzenleyici, ekipman, malzeme ne varsa hepsinin özellikerlini ismini yazın ve görsellerini atın.

Hayır
Bir de ben akvaryumda silis kum kullanıyorum. Kaplumbağam bazen kumu yiyor. Bazı yerlerde bu yüzden çakıl gibi biraz daha büyük taneli şeyler kullanmam gerektiğini okumuştum. Silis kumu yemesi bağırsak tıkanıklığına sebep olabilirmiş. Değiştirmeli miyim sizce?
Hayır tam tersine 0,5mm silis kum yutsa bile midesinde kalmaz. Hatta hazımsızlığa bile iyi gelir. Fakat taşı yutarsa midesinden çıkartamazsınız hayvan ölür. Bu yüzden taş, çakıl, kabuk ne varsa çıakrtın. Sadece 0,5mm silis kum kullanın.

Hayvanın kabuk boyu normal seviyelerde.

Sera RaffyP bitince omega one adult turtle sticks yemi alın.

Raffy I artık ufak kalır hayvan yerken zorlanır. Bitince yerine tropical dried fish yada tropical crickets yemlerinden birini alın.

Mineral yemde tropical biorept W yada sera carnivor yemi alın.

Bir de tetra reptomin iyi olur.

Yemi raffy P ayarında 15 adet günde 1 öğün verin. Gammarusu bunun iki katı oranında.

Yetişkinlerde doğal ortamı simüle etmek için haftada 2 gün aç bırakma yapabiliyoruz. Ama gelişim açısından ket vurmamak için haftada bir gün öneriyorum. Hatta o gün için detoks olarak marul yada kıvırcığın körpe yapraklarından verin. Bu lifli gıda olduğu için bağırsak ve sindirim sistemini rahatlatıp temizliyor.

Yemleri netten alın. Ucuza gelir ve taze olur. Genelde atakanpetshop.com sitesinden alıyoruz ama alışveriş sitelerinde daha uyguna bulursanız onların üstünden de alabilirsiniz.

Hayvanın kabuk boyu normal seviyelerde.

Sera RaffyP bitince omega one adult turtle sticks yemi alın.

Raffy I artık ufak kalır hayvan yerken zorlanır. Bitince yerine tropical dried fish yada tropical crickets yemlerinden birini alın.

Mineral yemde tropical biorept W yada sera carnivor yemi alın.

Bir de tetra reptomin iyi olur.

Yemi raffy P ayarında 15 adet günde 1 öğün verin. Gammarusu bunun iki katı oranında.

Yetişkinlerde doğal ortamı simüle etmek için haftada 2 gün aç bırakma yapabiliyoruz. Ama gelişim açısından ket vurmamak için haftada bir gün öneriyorum. Hatta o gün için detoks olarak marul yada kıvırcığın körpe yapraklarından verin. Bu lifli gıda olduğu için bağırsak ve sindirim sistemini rahatlatıp temizliyor.

Yemleri netten alın. Ucuza gelir ve taze olur. Genelde atakanpetshop.com sitesinden alıyoruz ama alışveriş sitelerinde daha uyguna bulursanız onların üstünden de alabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Raffy P içerisindeki yeşil yemleri ne sıklıkla vermeliyim peki? Bir de rica etsem yeni almam gereken yemleri dahil ederek bana bir beslenme programı yapma şansınız var mıdır acaba? Pazartesi şundan şu kadar, salı şu kadar, çarşamba yem yok gibi... Eğer yapabilirseniz çok sevinirim, kafamda soru işareti kalmaz 🙏🏻

RaffyP içindeki yemleri karışık olarak verin. Eskiden sarı, bej ve kırmızıydı. Şu an hangi renklere dönmüş?

Yemleri alın ona göre programı yapalım. Seçeneklileri seçip netleştirin.

RaffyP içindeki yemleri karışık olarak verin. Eskiden sarı, bej ve kırmızıydı. Şu an hangi renklere dönmüş?

Yemleri alın ona göre programı yapalım. Seçeneklileri seçip netleştirin.
IMG_20250619_212932.jpg
Raffy P şuanda bu şekilde. Sarımsı-kahvemsi gibi ince çubuklar var ve kalın yeşil çubuklar var. Normalde yeşilleri daha az veriyordum ama karışık vereyim o halde uygunsa.

Bejler protein içerikli, yeşiller tahıl, spirulina gibi bitkisel içerikli. Üçüncü yem yok. Ya onların içine eklemişler yada minerali çıkarmışlar.

Site kurallarına aykırı davranışlar için verilen cezalar ya çok eskide kalmış ya da artık paylaşılmıyor ancak bence bu konuya biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor. Keza yönetici veya moderatör olmadığı halde her şeyi en iyi kendisinin bildiğini savunarak insanları yargılayıp aşağılayan üyeler var bu forumda

Tamam net konuşayım. Sinirliyim agresifim sabırsızım kinliyim ama kötü birisi değilim.

Insanlarla anlaşamıyorum. Fakat bu forumda bir ömür yardımcı olmaya kafaya koydum. Deliyim ben deliyim hihihihihi 😇😇😇😇 .

Manisa ruh ve sinir hastalıkları.

Geri