Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın alt kabuğunda göçüklük

Kaplumbağa adam

Gümüş 2 Üye
Kaplumbağam bize geldiğinden beri alt kabuğunda göçüklük var,daha 4,7 cm ama cinsiyettenmi? Yoksa sorunmu?
1000033843.jpg

Kuru alanı nasıl? Hayvan taşın üstünde mi duruyor?
Yuvanın bir resmini atın.

Hayvan yavruyken kabuğu yumuşak olur. Bu dönemde bir kabuk deformasyonu gerçekelişirse daha sonradan düzelmesi zordur.

Kullandığınız kuru alan uygun değil büyük ihtimal ondan dolayı yamulmuş. Uvb de kullanıp kabuğu sertleşmişse zor düzelir.

Uvb ampulü şuan kullanmayın sadece ısıtma lambası takılı olsun. Kuru alanı düz bir zeminle değiştirin.

Uvb kullanmıyorum daha önce hoć kullanmadım,bize geldiğinde böyleydi foruma yazıcaktim ama araya diyet şeyler girdiği için şuan yazıyorum.

Onceki sahibinden dolayı yanlış bakıldısa kabuk deformasyonu oluşmuştur.

Benim kaplumbağamda önceden cok ufak kapta bakıldığı için ust kabuk içeri çökmüş. Artık duzelmeyecek.

Sizin hayvan hala ufak sayılır. Biraz düzelme ihtimali var. Mümkünse kuru alanı düz yapın.

Hayvan yaşına göre küçük kalmış biraz.

Altbağada çukurlaşma ya alan niyetine kullandığı kavisli birşeyden yada hayvanı tutarken altbağaya fazla bası uygulamaktan olur. Yavrularda kabuk esnek olduğu için bu sebeplerle şekil bozukluğu oluşabiliyor.

Kabuk belli bir kalınlığa gelmiş. Hayvana zarar oluşturabilecek bir durum yok. Bolca yüzeceği ortamda büyürken bir parça toparlama yapar.

Hayvan yaşına göre küçük kalmış biraz.

Altbağada çukurlaşma ya alan niyetine kullandığı kavisli birşeyden yada hayvanı tutarken altbağaya fazla bası uygulamaktan olur. Yavrularda kabuk esnek olduğu için bu sebeplerle şekil bozukluğu oluşabiliyor.

Kabuk belli bir kalınlığa gelmiş. Hayvana zarar oluşturabilecek bir durum yok. Bolca yüzeceği ortamda büyürken bir parça toparlama yapar.
Teşekkürler

Geri