Cvp: Kaplumbağamın bacağında beyaz şişlik var
kuru karıdes - (gamarus) suyum yaklasık 15 cm yukseklık ama alan bıraz geniş

80cm-130cm yaklasık 250 lıtre gıbı ısıtıcı deyme ımkanları yok bıtarafı cama bakıyor yanında motor ustunede baloncuk cıkaran taştan var ısıtıcı boyunca ısıtıcı arada yanı -fakat bı sorunum var akvaryumda 3 kaplumbam var - 1 ı normal 1sı ufak kaldı ( azına yemı alıyor yutma calısırken kacırıor azından sureklı ) ufak yesın dıye alanda genıs bı mutet sonra yemıyorlar dıe sabah oglen aksam 1 rer yemek kasıgı atıyordum tabı fotorafta olan hayvan :

bıraz ac gözlu
ısıtıcı lambamda sudan yaklasık 40 cm yukarıda kuru alanda bır termometrem var 28-30 arasında kalıcak sekılde ayarladım bıraktım yanlız bu surtme olayı kafama takıldı buyuk bir taş koydum kuru alan olsun dıe tasın zararı olurmu ? birde besleme taktıgı ala bılırsem super olacak

-önerılerınıze acıgım
gecen 3-4 gun ıcınde petsop gıtım

dedımkı ya bı problemım var dedı noldu dedım mıletın kaplumbası altı duz benımkının sankı baklava dılımı yapıor

-bı 10 dk falan guldu adam fazla kas calısmasın dıe zararı olurmu ?--ılk geldıgınde duzdu sonradan oldu
veya bu kabugu buhale getıren nedir dıyerlerınde pek bısey yok
karides-------deep fix vitamın d3-bıo-turt------deep fix- reptivit - harıcı hıcbırsey - verılmıor
birsey daha sorayım - bu fotoraftakı arkdasın kafasındakı leke beyaz - dıyer 2 sınde ıse kırmızı - cins farkı flnmı acaba bu ?