Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbagamin boyle davranmasi normal mi?

Gksu

Bronz 4 Üye
Merhaba 2 tane sanirsam yavru su kaplumbagam var bir tanesi surekli uyuyor ve bugun ilk kez elimde dururken ses cikarmaya basladi 2 haftadir benimleler ayrica gözünde saydam bisey var bazen yemek yerken yuzunu kasiyor digerinde sikinti yok ama. henuz 2 hafta oldugu icin kaplarini degisemedim cam bir akvaryuma gecmeliyim biliyorum ama suan kaplumbagamin boyle seyler yapmasi normal mi yardimci olur musunuz?

merhaba sanırım göz ve akciğer enfeksiyonu olmuş kaplumbağa ısıtıcı lamba ve su ısıtıcınız varmı bu hayvanlar 28 derece suda karada 32 derecede yasıyor yoksa hastalanıyor

merhaba sanırım göz ve akciğer enfeksiyonu olmuş kaplumbağa ısıtıcı lamba ve su ısıtıcınız varmı bu hayvanlar 28 derece suda karada 32 derecede yasıyor yoksa hastalanıyor
hayir henuz yok ama surekli ses cikarmiyor ilk kez cikardi suan plastik kaptalar maalesef su isiticisi ve isitici lamba henuz alamadim. ve suda uyuyor karada uyumak istemiyorlar sadece 1 tanesi surekli uyuyor bu bahsettiğim ses cikaran digerinde herhangi bir sorun yok sizce sebebi bu mudur gercekten

evet bu olması muhtemel arama yerine akciğer enfeksiyonu diye aratın belirtileri aynı mı bi bakın daha bilgili kişilerde yazacaktır görünce

Kabı kalorifere yakın koyun. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Ayrıca ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. Biraz öyle bekletin. 1 hafta uygulayın sonra bakalım.

Sistemi acilen kurun. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider. Bunu belirleyin su ısıtıcı bakalım.

Isıtma lambasını acilen alın. Bu konuda bilgi verdim.

Kabı kalorifere yakın koyun. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Ayrıca ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. Biraz öyle bekletin. 1 hafta uygulayın sonra bakalım.

Sistemi acilen kurun. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider. Bunu belirleyin su ısıtıcı bakalım.

Isıtma lambasını acilen alın. Bu konuda bilgi verdim.
onerebileceginiz akvaryum var mi veya gorseli

Düz dikdörtgen bir akvaryum alın.

Ekli dosyalar

• 846B83C5-FA69-4E6F-9EE5-5D05D57090E1.jpeg
    846B83C5-FA69-4E6F-9EE5-5D05D57090E1.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 10
  • Beğen
Tepkiler: cem
Geri