Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamın burun kısmı cok yumusak ve kabuguda biraz yumusak kabugu beyaz olmaya basladı korkuyorum😰🙏🏿🙏🏿

Kaplus19

Yeni Üye
Son zamanlarda yeni bi kaplumbaga aldım arkadas olsunlar diye ama ilk aldıgım kaplumbganın aslında saglıksız oldugunu fark ettim cunku diger kaplumbaganın burun kısmı cok sertti kolay yemek yiyodu kabugu bayaa bi sertti bayada bi hareketliydi kendini sevdiriyodı bunun tam tersi ilk aldıgım kaplumbagamda oluyo ilk aldıgım kaplumbaga yaklasık bi 6 aydır bende ama yeni aldıgımla aynı boydalar cok az hareket ediyo ölmez umarım ne yapabilirim yardım edinn😔😔
image.jpg

Akvaryumun bir görselini atar mısınız? Akvaryum ölçüleri nedir?

Kullandığınız bütün, yem, takviye, ekipman, su düzenleyici ne varsa yazın.

Burun normal görünüyor.

Kabuk plaka altına işlemiş kireç gibi duruyor ama kabuğunda yansıma olmadan bir fotoğrafını atın.

Lütfen soruları eksiksiz cevaplayın.

Burun normal görünüyor.

Kabuk plaka altına işlemiş kireç gibi duruyor ama kabuğunda yansıma olmadan bir fotoğrafını atın.

Öncelikle akvaryumum yok petshoplarda satılan kaptan var ama ben suyunu baya bi fazla koyuyorum kara kısmınada su geldigi icin buyuk bi taş ekledim fotoyu eklicem kabuk sertlestirici de kullandım ama hala yeni aldıgım kadar olmadı burnunun yumusak oldugunu nerden anladıgıma geliyim yemek yerlerken yemek dibe çökünce asagı inip yiyolardı ordada burnu ister istemez yere temas ediyodu yeni aldıgımda ses cıktıgını fark ettim ve burun kısmına cok minik bi dokundum bayaa bi sertti sonra acaba ilk aldıgımda öyle mi diye onada baktım yumusak zaten o yemek yerken hic oyle bi ses flnda gelimiyodu

O kullandığınız kabın ismi ölüm kabı o kap kaplumbağaya yuva değil mezar olur sadece.

2 yavru için en az 30 litre olacak şekilde ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun gider.

Kuru alan şart ama kuru alan olarak taş olmaz. Taş, yapay çim, Ahşap gibi malzemeler kuru alan olarak kullanılamaz. Kullanılırsa ölümcül akciğer enfeksiyonu, göz ve kulak şişmesi gibi sorunlara neden olur.

Burnunda sorun yok.

Hayvan ses çıkarıyorsa büyük ihtimalle akciğer enfeksiyonu akvaryuma geçip tüm ekipmanları almazsanız hayvan ölür.

Su ısıtıcı ve lambalar bu linkte var.

Şuanki yuvasının ve bütün kullandıklarınızın fotoğrafını atın.

Kabuk jeli kullandıysanız bu kabuğu çürütür. Hayvanı acı çektirerek öldürür.

Burun normal görünüyor.

image.jpg

Burun normal görünüyor.

image.jpg

Burun normal görünüyor.

Şuanki yuvasının ve bütün kullandıklarınızın fotoğrafını atın.

Kabuk jeli kullandıysanız bu kabuğu çürütür. Hayvanı acı çektirerek öldürür.
Ama petshoba geri gidip sıkıntıyı soyledigimde iyi gelir bu demislerdi

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 11
O petshopu dinlemeyin.

Kabuk jelini dirket çope atın.

O taşı çıkartın.

Akvaryum alıp kuru alan yapın.
Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını da en kısa sürede halledin.

Ekipmanlar olmadan hiçbir ilaç işe yaramaz.

Veterinerlere de guvenmeyin yanlış ilaçı yanlış dozda verip hayvanı öldürür.

Eczaneden gentagut alın. Sabah akşam ağzına 2şer damla damlatın.

Deepfix reptivit alın bunu da öğlen ağzına 1 damla damlatın.

O kullandığınız kabın ismi ölüm kabı o kap kaplumbağaya yuva değil mezar olur sadece.

2 yavru için en az 30 litre olacak şekilde ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun gider.

Kuru alan şart ama kuru alan olarak taş olmaz. Taş, yapay çim, Ahşap gibi malzemeler kuru alan olarak kullanılamaz. Kullanılırsa ölümcül akciğer enfeksiyonu, göz ve kulak şişmesi gibi sorunlara neden olur.

Burnunda sorun yok.

Hayvan ses çıkarıyorsa büyük ihtimalle akciğer enfeksiyonu akvaryuma geçip tüm ekipmanları almazsanız hayvan ölür.

Su ısıtıcı ve lambalar bu linkte var.
Ve ailem destek olmuyor akvaryum konusunda yani alamıyacagım gibi görünüyor taş olması bana dogal geldi cunku normal yasam alanındada taş var yani elimden geleni yapıyorumda yani suan elimdekilerle yapabilecegim bisey yok mu peki
O petshopu dinlemeyin.

O taşı çıkartın.

dedigim gibi akvaryum almama ailem yardım etmiyo yani elimdekilerle bisey yapmam lazım

Akvaryum yerine 30 40 50 litrelik gıda saklama kapları da olur bütçeniz yoksa.

Kuru alanı taş, çim, ahşap kullanmadan ve sağlığa zararlı olmayan bir maddeden yapın.

Su ısıtıcı ısıtma lambası şart.

Su ısıtıcıyı eheim veya tetra marka alırsanız daha uzun ömürlü olur. Bütçe sorunu varsa bazı çin malı muadillerde olabilir.

Lamba için 28,42 veya 52Watt normal halojen ampulu elektrikçi yada ucuzluk pazarı avm gibi yerlerde 25tl ye bulursunuz.

Ampulü metal çanaklı masa lambası varsa onunla konumlandırın veya attığım linkten alın.

Deepfix reptivit vitamin petshoplarda olur.

Genta veya gentagutu eczaneden alacaksınız.

Son düzenleme:
O petshopu dinlemeyin.

O taşı çıkartın.

Zaten elimdeki ilac deepfix

Kuru alanı taş, çim, ahşap kullanmadan ve sağlığa zararlı olmayan bir maddeden yapın.

Su ısıtıcıyı eheim veya tetra marka alırsanız daha uzun ömürlü olur. Bütçe sorunu varsa bazı çin malı muadillerde olabilir.

Lamba için 28,42 veya 52Watt normal halojen ampulu elektrikçi yada ucuzluk pazarı avm gibi yerlerde 25tl ye bulursunuz.

Ampulü metal çanaklı masa lambası varsa onunla konumlandırın veya attığım linkten alın.

Deepfix vitamin petshoplarda olur.

gıda saklama kabının fotosu var mı nasıl bisey

Deepfix reptivit vitamin petshoplarda olur.

.

Pprc boruları boru kaynak makeinesi ile kaynak edin. Üstüne 1. lakite meyve kasasından ızgara kesip plastik kelepçe ile kaplayın.

Hayvan daha ufak olduğu için kabukta esneklik olur.

Önceki hayvan ise sistem eksiklikleri yüzünden gelişmemiş. Olduğu boyda kabukta kalınlaşma olur. Aralarındaki farkın sebebi bu.

Filtre acil değil ama akvaryum yada kap, su ısıtıcı ve ısıtma lambası acil ve zaruri gereksinimler.

Bunları karşılayamacak durumda iseniz hayvanları sahiplendirin. Bu kap ile olmaz.

Önceki hayvan ise sistem eksiklikleri yüzünden gelişmemiş. Olduğu boyda kabukta kalınlaşma olur. Aralarındaki farkın sebebi bu.

Filtre acil değil ama akvaryum yada kap, su ısıtıcı ve ısıtma lambası acil ve zaruri gereksinimler.

Bunları karşılayamacak durumda iseniz hayvanları sahiplendirin. Bu kap ile olmaz.
Bi tanesini sahiplendirecegim cünkü kavga ediyolar bu arada 30ltlik büyük bi kap aldım filtre aldım dahada düzenlemeye devam ediyorum fakat diger kaplumbagada sıkıntının ne oldugunu buldum bugun veterinere götürdük bana petshopta yanlıs ürün verilmis ben kabuk sertlestirici istemistim bana deepfixin su temizleme ilacı gibi bisey verilmis bende onu kullanmıstım sürüp kurutmustum oyuzden kabugunda cürüme yapmıs o kasar pismanım ki petshopcularada güvenim 0 artık yani vicdan acabından ölcem yapcak biseyde kalmamıs o durum icin yani bu sefer kabuk sertlestirici alıp deniyecegim

Su ısısı ne kadar olmalı onu alamadım cunkude

Kabuk sertlestirici fln kullanılmaz petshoplar zaten hayvan ölsün gelip tekrar alsınlar mantığındalar o yüzden güvenilmez dedikleri yapılmaz

Deepfixin 2 ürünü var vitamin bide kabuk için kullanılan ilaç

Şuan aldığınız ürünler akvaryumun fotosunu atarmisiniz

Ben veterinere götürülme taraftarı değilim bu piyasada çoğu veteriner bilmiyor çoğu öldürüyor yok ilaç yok iğne derken

Zaten küçük yavrularda kabuk yumuşak olması lazım

Son düzenleme:
Geri