Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın büyüdü nasıl beslenmeliyim

fındıkailesi

Bronz 5 Üye
Merhaba, 30lt akvaryum almıştık 3cm filandı şimdi kaplumbağam 8cm oldu.

Filtre bozuldu yeni filtre ne önerirsiniz acil almam lazım. Isıtıcı lamba var. Uv lamba gerekir mi?

Ahm karışık yem veriyorum ama hangi yemleri almalıyım nereden bulabilirim.

Bu zamana kadar dışarı hiç çıkarmadık akvaryum da 30lt küçük bence ama daha büyük olsa ben taşıyıp temizleyemem ağır oluyor. Nasıl bir sistem kurmalıyım?

Metilen mavisi nasıl kullanılır? Sadece kumu duru olana kadar karıştırıp öyle koyuyorum akvaryuma parçaları temizliyorum o kadar. Metilen mavisi ne için kullanılıyor?

Ekli dosyalar

• 20250316_103247.jpg
    20250316_103247.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 7
  • 20250316_103100.jpg
    20250316_103100.jpg
    789.2 KB · Görüntüleme: 7
  • 20250316_103051.jpg
    20250316_103051.jpg
    677 KB · Görüntüleme: 7
Akvaryumu büyütmelisiniz,isterseniz drek ömürlük 250 litre(100 cm ye 50cm ye 50cm)akvryuma geçebilir siniz,temizlemeyi komple suyu boşaltıp temizlemek yerine haftada %20 su değşimi yapmanız daha iyi olur,yararlı bakteri kültürünün oluşturulmasını sağlar,bakteri kültürüde zehirli olan amonyağı nitrite sonra en zararsız olan nitrata çevirir,filitre akvaryum 100lt üstü ise dış filitre olur,yemi @cem abi daha iyiği bilir,akvaryum ısıtıcısı kaç watt,metilem mavisini yararlı bakteri kültürü oluşmasını istiyorsanız kullanmayın(ben kullanmıyorum),hayvan büyümüş uvb lamba artık gerekli linkini şimdi paylaşıyorum.

Akvaryumu büyütmelisiniz,isterseniz drek ömürlük 250 litre(100 cm ye 50cm ye 50cm)akvryuma geçebilir siniz,temizlemeyi komple suyu boşaltıp temizlemek yerine haftada %20 su değşimi yapmanız daha iyi olur,yararlı bakteri kültürünün oluşturulmasını sağlar,bakteri kültürüde zehirli olan amonyağı nitrite sonra en zararsız olan nitrata çevirir,filitre akvaryum 100lt üstü ise dış filitre olur,yemi @cem abi daha iyiği bilir,akvaryum ısıtıcısı kaç watt,metilem mavisini yararlı bakteri kültürü oluşmasını istiyorsanız kullanmayın(ben kullanmıyorum),hayvan büyümüş uvb lamba artık gerekli linkini şimdi paylaşıyorum.
Tetra 100watt ısıtıcı ve bunu da 100 litreye kadar kullanırsınız denildi en başta ve şuan için her şeyi değiştirmek istemem masraflı olur. Akvaryum 100litre alsam olur mu? Daha büyük bir akvaryumda hem iç filtre hem dış filtre gerekli değil mi? İç filtre ne önerirsiniz?

Akvaryumu taşımayacaksınız olduğu yerde temizleyin.

80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum alın. Akabinde de ömürlüğe geçersiniz.

Uvb ampul alabilirsiniz. Filtreyi akvaryumu alınca önereyim. Yada sunsun hj752 alın.

Tetra ht ile devam edebilirsiniz. Önerdiğim akvaryumu ısıtır.

Ahm yeme ek olarak, omega one adult turtle sticks yemi alın.

Mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Kurutulmuş yemde tropical reptiles carnivore yada dajana gammarus sticks yemi alın.

30 litrelik akvaryuma haftada 1 damla damlatın. Bu tüm biyolojik oluşumları öldürür. Döngü bakterileri de dahil.

80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum alın. Akabinde de ömürlüğe geçersiniz.

Uvb ampul alabilirsiniz. Filtreyi akvaryumu alınca önereyim. Yada sunsun hj752 alın.

Kurutulmuş yemde tropical reptiles carnivore yada dajana gammarus sticks yemi alın.

30 litrelik akvaryuma haftada 1 damla damlatın. Bu tüm biyolojik oluşumları öldürür. Döngü bakterileri de

30 litrelik akvaryuma haftada 1 damla damlatın. Bu tüm biyolojik oluşumları öldürür. Döngü bakterileri de dahil.
Bu yemleri nasıl kullanacağım kaç adet vereceğim.

2 lamba gece gündüz takıyordum uv ampul yanarken ısı lambası da yanacak mı sadece uv mi 1 saat yanacak.

Uvb en çok çıktığı saatte 1 saat yanacak. Isıtma gündüz 12 saat. İkisi de yanacak. Hayvan uvb altına geldiğinde ısıtma lambasından ısıyı hissedecek.

Yemi günde tek öğün vereceksiniz. Ahm, omega one ayarında 12-14 adet verin.

Geri