Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın çiğ et tutkusu (videolu)

Cvp: Kaplumbağamın çiğ et tutkusu (videolu)

Tamam Cem hoca. Ben akşam deniyim o karbonat ile ovalama yöntemini.. inşallah çıkar
 
Cvp: Kaplumbağamın çiğ et tutkusu (videolu)

Bu arada aman plaka aralarını kazıma, orası hassas dokudur. Fırçayı dahi özellikle o bölgede bastırma. Sabır ve zamanla Cem in bahsettiği uygulamalarla geçebilir.
 
Cvp: Kaplumbağamın çiğ et tutkusu (videolu)

Yok hocam kazımam. Sanırım plakları arasında sinir hücreleri var o yüzden rahatsız oluyor o bölgeye mudahele edince.. Tıslayınca hemen bıraktım Bi daha ellemedim zaten o bölgeye
 
Cvp: Kaplumbağamın çiğ et tutkusu (videolu)

ellenmeyi sevmiyorlar. tıslama da savunma amaçlı bunu yapıyor ise ısırmaya da çalışabilir. elini kafasından uzak tutmaya çalış.
 
Cvp: Kaplumbağamın çiğ et tutkusu (videolu)

Evet hocam elimdeyken FFFuussss Huııısss kkkkııııkhhh hıııuuuhhh şeklinde garip garip sesler çıkartıp homurdanıyor. Yavruyken hiç ses çıkarmıyolar ama büyüdükçe sesleride çıkıyor. Burdaki kişileri bir konuda uyarıyım kaplumbağanız 17 cm olduktan sonra aman he parmağınızı kaptırmayın çünkü çok feci ısırıp parmaktaki deriyi deliyor. Bir kere kaptırdım ben parmağımda 2 tane karşlıklı parantez şeklinde yani böyle ( ) yara açtı. Parmağınız balık, kan, tavuk, yem falan kokuyosa besin sanıp yemeye çalışıyor o yüzden böyle kazalar olabiliyor.

Kabuğundaki kireçli yerleri az önce kabonatlı suyla ovaladım eski diş fırçamla ama çıkmadı kireçler. Neyse kalsın öyle artık, çokta önemli bişey değil zaten halinden de gayet memnun ayaklarını gerdi yine balerin gibi keyif yapıyo şu an :stuart:
 
Cvp: Kaplumbağamın çiğ et tutkusu (videolu)

parmağın yem kokmasına gerek yok sürekli parmak arasından yem yedikleri için parmağa odaklanıyorlar eli akvaryum üstünde gördükleri anda uzanıp ısırmaya çalışıyorlar. yem yerken aslında yemi görmüyorlar parmakların ortasına odaklanıp ısırdıklarında yem ağzı buluyor. tabi bazen tutturamayıp parmağıda buldukları oluyor. özellikle birden fazla hayvanı olanlar yem verirken diğer parmaklarını yumruk şeklinde kapasın yoksa diğerleri açıkta duran parmakları ısırıyor.

senin hayvan çok büyük bence riske girmeyip kafa su içine girdiği anda yemi tek tek önüne at yesin. yaralanma durumu başına tekrar gelirse hemen antibakteriyel sabun ile yıkayıp baticon sür. böyle olasılıklara karşı elde baticon tutmakta fayda var.
 
Geri
Üst