Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın gözleri beyaz tabakayla kaplı

zeynep1221

Yeni Üye
Merhaba yaklaşık 2 gün önce bir su kaplumbağası aldım ve fark ettim ki gözleri beyazdı hatta gözü çıkmış gibi duruyordu bunun tabaka oldugunu araştırınca anladım aldığım yere sordum soğuktan dedi yaz aylarında düşer dedi ama çok beni rahatlatmadı sizce ne yapmalıyım yaşadığı yer küçük kaplumbağa evlerinden henüz büyük bir yere almadim küçük olduğu için

Merhaba yaklaşık 2 gün önce bir su kaplumbağası aldım ve fark ettim ki gözleri beyazdı hatta gözü çıkmış gibi duruyordu bunun tabaka oldugunu araştırınca anladım aldığım yere sordum soğuktan dedi yaz aylarında düşer dedi ama çok beni rahatlatmadı sizce ne yapmalıyım yaşadığı yer küçük kaplumbağa evlerinden henüz büyük bir yere almadim küçük olduğu için
Gözünün fotoğrafı var mı= Göz kapağı mı iltihap mı? Yuvayı en az30 litre su hacmi olacak şekilde ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun gider. İdareten gıda kabına da geçebilirsiniz.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman. Su sıcaklığı 28 derece olmalı.

Kuru alan hakkında bu konuya bakabilrisiniz.

Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır?

Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır? İlk olarak kuru alan sabit ve tırmanması kolay olmalıdır. Akvaryuma kuru alana çıkabileceği kolay erişilebilir eğimli bir rampa yapın. Bu rampa güvenli olmalı ve hareket etmeye veya sökülmeye eğilimli olmamalıdır. Kaplumbağanızın ısınma alanı ile tank...

sukaplumbagasi.com
sukaplumbagasi.com

Isıtma lambası hakkında bu konuyu inceleyin

Isıtıcı Lamba Hakkında

Isıtıcı ampul olarak eski tip filamanlı 60 watt armut ampul yada halojen 52-53 watt armut ampul kullanıyoruz. Soft tip ampuller gözünü almaması açısında tercih sebebi ama bulamazsanız şeffaf alabilirsiniz. Pek piyasada bulunmuyor. Yedekli alın. Zamansız patlama yanında bulunması biraz zor. Bir...

sukaplumbagasi.com
sukaplumbagasi.com

Bakınız bu şekilde şuan bunu büyük bir yere almam yanlış olmaz mı küçücük halen normal kullanılan kaplarında aldım göz iltihabı değil dedi aldığım yer soğuktan kaynaklı dedi

Ekli dosyalar

• 20250105_113517.jpg
    20250105_113517.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 14
Bakınız bu şekilde şuan bunu büyük bir yere almam yanlış olmaz mı küçücük halen normal kullanılan kaplarında aldım göz iltihabı değil dedi aldığım yer soğuktan kaynaklı dedi
Yanlış olmaz. Almamanız yanlış olur.

Acilen büyük bir yuvaya geçip ısıtıcı ekipmanları alın.

Hayvanin gözü iltihaplanmış göz kapağını açamıyor. Eczaneden genta alıp gozlerine 2 damla damlatın kuru ve sıcak bir yerde 15dk bekletin.

Hayvanın durumu kötü yeni yuvaya geçmeniz acil.
Bu gidişle fazla yaşamaz.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanda ileri derece göz enfeksiyonu var. Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla üçer damla damlatıp kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

İltihap taşlaşmış. Zamanla yumuşayıp atacak hayvan. Soğukta tutmayın. Hayvan üşümesin.

O petshopçulara birşey sormayın.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanda ileri derece göz enfeksiyonu var. Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla üçer damla damlatıp kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

İltihap taşlaşmış. Zamanla yumuşayıp atacak hayvan. Soğukta tutmayın. Hayvan üşümesin.

O petshopçulara birşey sormayın.
Hayvanı sıcak tuttum ve gözlerindeki gitti gözlerini açtı yavrucuğum ama yemek yemiyor 3 farklı yem aldım karides yemiyor kıyma kokusu etkiler diye onuda denedim ona da tepki vermedi

Hayvanı sıcak tuttum ve gözlerindeki gitti gözlerini açtı yavrucuğum ama yemek yemiyor 3 farklı yem aldım karides yemiyor kıyma kokusu etkiler diye onuda denedim ona da tepki vermedi
Yem kutusunu ağzı açık şekilde kuru alana yatırın. Aç ve durumu iyi ise yemesi gerekiyor. Hayvanlar stresten dolayı yemek yemiyebilir.

Yem kutusunu ağzı açık şekilde kuru alana yatırın. Aç ve durumu iyi ise yemesi gerekiyor. Hayvanlar stresten dolayı yemek yemiyebilir.
Yemeği her yere koydum hocam durumu çok iyi 4 gün oldu o zamandan beri yemek yemiyor ama koşuyor evde sağa sola bu enerji nerden geliyor inanın bende bilmiyorum

Hayvanin bilinci yavas yavaş gelişecek.

Bu süreçte üşütmesin. Isıtma lambası almanız daha iyi olur.

Yarın büyük bir akvaryuma geçicem orta boy ısıtıcı koyacağım orda belki yemek ister elimden geleni yapıyorum her daim yemek önünde duruyor

Kaplumbağam yemek yemeye başladı kıymayı tekrar denedim ve yedi teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

Geri