Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın gözleri şişti

letusko

Yeni Üye
Merhabalar değerli forum kullanıcıları:

Öncelikle iş gezisi olarak 1 ay evden uzaklaşmak zorunda kaldım geldiğimde babaanem onun için daha iyi olur diye hayvanı bebekken aldığımız filtresiz ve su ısıtıcısız yaklaşık 15x20 cm olan akvaryuma koymuş ve hayvan soğukta kalmış 1 haftada bir suyu çeşme suyu ile değişilmiş.

Gözleri şiş pörtlek kesinlikle gözlerini açamıyor uv ısıtıcı lambası kuru alanı filtresi karides yemi her şeyi mevcut.
Forumdan aldığım bilgilerce terramycyn göz kremi ve gentagut göz damlası aldım gözlerine 2 haftadır damlatıyorum fakat nafile herhangi bir değişim olmadı sadece yemekten kesilmişti yemek yemeye başladı.

Şehrimde bulunan hayvan hastanesi ve veterinerler su kaplumbağasıyla ilgilenmiyor ben bu can yoldaşıma nasıl şifa bulabilirim ?

Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• * Görsel 2024-12-17 saat 15.39.19_4cdb5827.jpg
    * Görsel 2024-12-17 saat 15.39.19_4cdb5827.jpg
    247.1 KB · Görüntüleme: 18
  • * Görsel 2024-12-17 saat 15.39.19_f40945b0.jpg
    * Görsel 2024-12-17 saat 15.39.19_f40945b0.jpg
    293.2 KB · Görüntüleme: 19
  • * Görsel 2024-12-17 saat 15.39.20_0e45d832.jpg
    * Görsel 2024-12-17 saat 15.39.20_0e45d832.jpg
    350 KB · Görüntüleme: 18
Petshop ile irtibata geçtiğimde ve vitaminini tazelemek için satın aldığımda kendisine bu soruyu sordum. Çözüm olarak kendisi bir antibiyotiği 1 bardak suda sıcak suyla eritip akvaryum tankına koyup 1 hafta bekletmemi istedi herhangi bir sorun olur mu ?

Petshop ile irtibata geçtiğimde ve vitaminini tazelemek için satın aldığımda kendisine bu soruyu sordum. Çözüm olarak kendisi bir antibiyotiği 1 bardak suda sıcak suyla eritip akvaryum tankına koyup 1 hafta bekletmemi istedi herhangi bir sorun olur mu ?
Petshopları dinlemeyin.

Teramicyn olmaz pislik tutar daha kötü olur.

Gentayı iki gözüne de 2 damla damlatip 15dk kuru ve sıcak temiz bir yerde bekletin. Günde 2 kere tekrarlayın.

Ağzına 1 damla deepfix reptivit damlatın.

Petshopları dinlemeyin.

Teramicyn olmaz pislik tutar daha kötü olur.

Gentayı iki gözüne de 2 damla damlatip 15dk kuru ve sıcak temiz bir yerde bekletin. Günde 2 kere tekrarlayın.

Ağzına 1 damla deepfix reptivit damlatın.
Teşekkür ederim, peki herhangi bir gelişme olmaz ise ne yapacağım ? Çünkü genta ve teramisini 2 haftadır belirttiğiniz şekilde kullanıyorum.
Ayrıca genta damlayı damlatırken pek işe yaradığını sanmıyorum gözleri açık olmuyor çünkü

Teşekkür ederim, peki herhangi bir gelişme olmaz ise ne yapacağım ? Çünkü genta ve teramisini 2 haftadır belirttiğiniz şekilde kullanıyorum.
Ayrıca genta damlayı damlatırken pek işe yaradığını sanmıyorum gözleri açık olmuyor çünkü
Gentayı damlattıktan sonra kuru ve sıcak bir yerde 15 dk bekletiyor musunuz. Damlanın göze işlediğinden emin olun kenarından akıp gitmesin.

Son düzenleme:
evet ışığını açıp 10 dakika falan kuruttuktan sonra suyuna koyuyorum
Tamam su sıcaklığını 27-28 dereceye getirin.

Enfeksiyon gözün kapanmasina sebep olduğu gibi hayvanın üşümesi de gözünün kapanmasına neden olur.

Deepfix reptivit damla alın bunu da ağzına bir damla damlatın. Ağzını açmazsa ruj sürer gibi sürün bir kısmı girer.

Foruma hoşgeldiniz.

Elinizi sabunlayıp parmağınızla gözlerini fazla bastırmadan aralayıp ilk 3 gün sabah akşam 3 damla sonrasında ikişer damla damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun.

Eğer hayvan yem yiyorsa damlayı öğünün ilk stick yemine damlatıp verin.

Foruma hoşgeldiniz.

Elinizi sabunlayıp parmağınızla gözlerini fazla bastırmadan aralayıp ilk 3 gün sabah akşam 3 damla sonrasında ikişer damla damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun.

Eğer hayvan yem yiyorsa damlayı öğünün ilk stick yemine damlatıp verin.
gözlerine dokunduğum gibi kabuğunun içine kaçıyor bunu nasıl önleyebilirim

Önleyemezsiniz. Gözlerini aralayabiliyorsa belli bir mesafeden ortalayıp damlatın. Açmıyorsa kafasını boyun derisi içine soktuğunda damlatın. Orada ilaç göl oluşturacak o şekilde gözüne az da olsa işler. Kafasını dışarı çıkarmaya çalışırsa boyun derisi gerilip ilaç dökülecektir. Onun için burnuna dokunun kafasını çıkarmasın. O şekilde birkaç dakika tutun.

Tam iyileştikten sonra damlaya 3 gün daha devam edin bırakın. Kalıntı kalmasın.

Suyunu temiz tutun. Kir barındırabilecek kaya, çakıl, dekor vs. bunları çıkarın.

Geri