Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın gözü şişip kapandı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akbaş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akbaş

Bronz 5 Üye
Kaplumbağamı 8 ay önce aldık, 15 cm boyunda. Bir hafta önce birden iki gözü de şişip kapandı, Denta gözü damlasıyla bir gözünü açtık diğerinin de şişi indi. Birkaç gün biraz da olsa gözlerini açıyordu ama iki gündür sanki gözünün önünde bir perde var gibi. Suyunun sıcaklığı 28 derece, göz damlasına hala devam ediyorum 8 gün oldu. Bir de akvaryumcumuz Contra Lchthyo diye bir damla verdi, sabah akşam ikisini de gözüne sıkıyorum. Sizce daha başka ne yapmalıyım?

Kaplumbağamı 8 ay önce aldık, 15 cm boyunda. Bir hafta önce birden iki gözü de şişip kapandı, Denta gözü damlasıyla bir gözünü açtık diğerinin de şişi indi. Birkaç gün biraz da olsa gözlerini açıyordu ama iki gündür sanki gözünün önünde bir perde var gibi. Suyunun sıcaklığı 28 derece, göz damlasına hala devam ediyorum 8 gün oldu. Bir de akvaryumcumuz Contra Lchthyo diye bir damla verdi, sabah akşam ikisini de gözüne sıkıyorum. Sizce daha başka ne yapmalıyım?
Hareketlerinde ve yem yemesinde de bir sıkıntı yok

Foruma hoşgeldiniz.

Contra-ichthyo su dezenfektanı gözüne damlatmayın kör edersiniz o suya damlatılacak. Kaç litre su var?

Isıtma lambası da alacaksınız. Bu lamba uygun.

O ilacı bırakın. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla üçer damla gözlerine damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Foruma hoşgeldiniz.

Contra-ichthyo su dezenfektanı gözüne damlatmayın kör edersiniz o suya damlatılacak. Kaç litre su var?

Isıtma lambası da alacaksınız. Bu lamba uygun.

O ilacı bırakın. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla üçer damla gözlerine damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.
Lamba konusunda teşekkürler, şu an 13 litre suyu var, akvaryumunu da 50x40 gibi bir şey yaptırmıştık camcıda. Filtresi ve kuru alanını falan da ayarladık sadece lambamız eksik aslında. Şu an sıcaklığı da 28 derece.

Su dezenfektanı olan damlayı da bugün bırakmıştım.

Suyunu temiz tutun su oranı az onun için haftada bir suyu yenileyin bu akvaryumdaki ile emsal sıcaklıkta olacak. Değişimden sonra hafta ortası 1 damla metilen damlatın.

Hayvan su içinde uyuyor değil mi? Gövde su içinde burun dışarıda şeklinde uyursalar gece üşümezler.

Akvaryumun bir fotoğrafını atabilir misiniz.

Pislik tuttacak malzeme varsa onu kaldırın.

Kullandığınız takviyeleri de atabilir misiniz.

Geri