Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın kabuğu beyaz ve büyüdüğünü hissetmiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Bkflmn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bkflmn

Yeni Üye
Eskiden 3 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağam vardı. Normalde 2 taneydi 3. kaplumbağa hastalıklı gelince 2 tanesini kaybettik. Şuan elimde olan kaplumbağa 1 yaşına girdi ancak yeterince büyüdüğünü düşünmüyorum ve kabuğu gittikçe beyazlaştı. Ancak yumuşama veya ölümcül bir hastalık belirtisi yok. Resimde kara alanındadır. Bilgi vermem gereken şeyleri yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
6192.webp

Bir yaşında bir kaplumbağa için oldukça küçük kalmış. Ekipman eksiği olan kaplumbağalar yeterince büyüyemez. Kabuktaki beyaz lekeler de genelde ısıtmanın yetersiz olmasından kaynaklanır.
-Su ısıtıcı ve ısıtma lambanız var mı?
-Hangi yemlerle ne kadar besliyorsunuz?
-Akvaryumun birkaç resmini atabilir misiniz?

Akvaryum ölçüsünü de yazın.

Yetersiz ekipman hareket alanı dar ufak akvaryum ve uygun kalitede olmayan yemler gelişimi olumsuz etkiler.

kaplumbağa daha küçük diye biraz daha büyüyene kadar 30-40lt lik bir akvaryumda su ısıtıcısı yok ama genelde aynı sıcaklıkta oluyor 24-26C arası UVB lambası var günde 2 saat açıyorum yem olarak 1 ve 3. fotoğraftaki yemleri veriyorum 2. yemi diğer yemlerle birlikte 2-3 günde bir veriyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20260429_225623.webp
    IMG_20260429_225623.webp
    404.2 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20260429_225609.webp
    IMG_20260429_225609.webp
    439.3 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20260429_225559.webp
    IMG_20260429_225559.webp
    402.9 KB · Görüntüleme: 5
26 derece altında hayvan enerjisini korumak için metabolizmasını yavaşlatır bu da gelişimi olumsuz etkiler.

Su ısıtıcı ile suyu 28 de sabit kuru alanı ise ısıtma lambası ile gündüz 12 saat yakarak ısıtırız. Kabuğun bu durumu ısıtma lambası olmamasından kaynaklı. Mesafe ölçümünde hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup (kibrit kutusu olur) üzerine cam derece yatırıp tam yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlarız.

Bu konuda bilgi verdim.

Birinci yemi duymadım diğerleri alt kalite yemler. Hayvan yiyor ise arada verip bitirin bir daha almayın. Gammarus hepsinde 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.

Stick yem olarak 6 cm kabuk boyuna gelmişse mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Stick yem olarak dajana insect super food alın.

Geri