Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğu beyaz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan isilsu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

isilsu

Bronz 4 Üye
Merhabalar kaplumbağamın kabuğuyla ilgili yazmıştım ya kireç lekesi ya da mantar demiştiniz bu gün gözü tekrar şişmeye başladığını fark ettim damlayı damlatıp veterinere götürdüm metalin mavisi kullanmam gerektiğini söyledi ama bazı arkadaşlarım o işe yaramıyor başka veterinere götür falan dedi metalin mavisi kullanmalımıyım sizce beyazlık 2 aydır var

Ekli dosyalar

• IMG_20260808_223713.webp
    IMG_20260808_223713.webp
    221 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20260727_173027.webp
    IMG_20260727_173027.webp
    188.5 KB · Görüntüleme: 5
Metilen mavisi suya damlatılır sudaki bakterileri öldürür. Tabi bunlar balık olmadığı için daha az oranda kullanmamız gerekiyor. Su 10 litreden az olmamak üzere 50-60 litreye kadar 1 damla yeterli.

Kum uygun değil. İri taneli bunlar aralarına kir alıp bakteri kolonileri oluşturur. Bu da göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum alacaksınız. Vitasand pro78 marka sarı silis kum uygun ölçüye sahiptir. O kumu çıkarın.

Hayvana ait diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça kabuktaki o bölgeyi fırçalayıp akvaryum suyuna emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Kullandığınız eski diş fırçası da olur.

Gözüne gentagut göz damlası damlatın. Sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla.

Kumu artık kullanmıyorum sadece lav taşı var ve bana kabuğuna bi damla damlatilip fırçayla fırçala dediler ya da Kaya tuzu kullan dediler bana

Geri