Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğu beyazladı

RE: Kaplumbağamın kabuğu beyazladı yardım edin lütfen

arkadaslar ben suyunda icme suyu kullaniyorum bazende dinlenmis su 1 gun falan bekletiyorum bir zarari olur mu?

Sorun olmaz. İçme suyu daha uygun tabiki. Musluk suyunuda 1-2 gün dinlendirip kullanabilirsiniz.

Cvp: Kaplumbağamın kabuğu beyazladı yardım edin lütfen

http://www.mediafire.com/view/1q3gap1x0su6q7c/fotograf2.JPG
Arkadaşlar maalesef ki hasta olan kaplumbağam öldü. Çok üzüldüm. Baya çabaladım ama yeterli olmadı. Ancak yukarıda bir resim gönderdim. buda diğer kaplumbağam. bu ısınma sonrası kabuğun durumu. Arkadaşlar en az 5 gündür tuzlama yapıyorum herhangi bir azalma yok. Ama geçmiyor bu beyazlıklar. İştah kaybı yok tosun gibi yiyor. Kafayı kabuğun içine sokamıyor neredeyse o kadar tombul oldu. Tırnağımla kazımaya çalıştım geçmiyor. Fırçaladım yine geçmiyor. Kabukları yakından inceledim. Sanki hafif aralanma var. Kabuk değiştiriyor olabilir mi. (Bu arada düzenli haftada bir D3 veriyorum) Acaba nedir bu illet beyazlama. Kireç mi acaba. Bu kadar yaygın olur mu? Neredeyse kabuk gözükmeyecek. Siz ne dersiniz?

Başınız sağ olsun.
Yoğun kireç var. Hangi şehirdesiniz? Ayrıca akvaryumda ısıtıcı, filtre ve kuru alan lambası var mı? Kabukların aralanması büyümeye bağlı kabuk değişimi aşamasını gösterir. Ama hayvanın bu hali çok kötü. Bu hayvan güneşlenemezde. Bunda kabuk yumuşaması var mı?
Hayvana mürekkep balığı kemiği ve devit 3 veriyor musunuz?

Hiç veterinere götürdünüz mü?

Bu şekilde bir kireç ile ilk defa karşılaşıyorum. Mantar olduğunuda sanmıyorum. Devit konusunu atlamış ve tekrar yazmışım. Yumuşama yoksa aynı oranda uygulayın.

Bence kabuğa devit uygulaması yapmalı.

Trabzonda yaşıyorum. Isıtıcım yok ama termometrem var mesela şu an su 27 derece. Eylül ayında alacam ısıtıcı. Filtre ve ısınma lambası var. Mürekkep balığı kemiği yok ama yeme devit 3 veriyorum. Buna bence yapılacak tek şey arada kabuğa devit 3 sürmek ve kabuk değişimi olduğu zaman şişe suyu kullanmak. Bu arada kabuk taş gibi maşallah:))

Resimde obez gibi durmuyor ama kabuğa kafayı sokamıyorsa kötü. Günlük kafa hacminden fazla yem verilmez.

Hayvanı akvaryumdan çıkarıp kabuğu kurulayın. Sonra deriye temas etmeyecek şekilde devit sürüp parmakla kabuğa yayın. Fazla olup akmasın. Sonra kuru yerde lamba altında 15 dk dursun. Ardından kabuğu tekrar kurulayıp hayvanı akvaryuma koyun.

Şişe suya şimdiden geçmeli. Alttan gelen kabuğun gelişimi olumsuz etkilenmesin.

katılıyorum damacana su kullanmaktan başka çare yok. bu kireç damacana suyu kullanmak suretiyle bir sonraki plaka değişiminde gider. bu suyu ihmal etme şu haliyle kireç kalıplaşmış. kabuğun nefes alacak durumu yok. kabuk değişimi için ısıtma lambası kullanman kabukları kurutup plakaların kopmasını hızlandırır. uv ampulü alsan da kullanmanın şu an için anlamı yok. deviti eğer kabukta yumuşama yoksa sürme ağız yollu alırsa alsın. bu üst plakaya sürersen esnek yapıya getirir. plakaların çabuk kopmasını engeller.

Cvp: Kaplumbağamın kabuğu beyazladı

kaplumbağam henüz yavru ve,bazı bölgelerinde hafif beyazlık oluştu,koku ve yumuşak doku yok mantar değil diye düşünüyorum.acaba vitamin eksikliğimidir,pek çeşitli besleyemedim son zamanlarda çünkü.bulunabilir yiyeceklerle nasıl takviye yapabilirim.ne yedirebilirim?

Şebeke suyu kullanıyor isen kireç olabilir. Yada ısıtma lambası çok yakınsa ısı ile sarıya çalan bir renk alabilir. Resmini görmek lazım. www.hizliresim.com üzerinden yükleyip forumlar için olan linki buraya yapıştıracaksın.

Geri