Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğu beyazlamaya başladı

nisabelger

Yeni Üye
Merhabalar su kaplumbağamın kabuğunda beyazlıklar çıkmaya başladı ve gittikçe artıyor ne yapmam gerektiğini bilmiyorum dahada ilerlemeden iyileştirmek istiyorum aldığım kişide yardımcı olamadı 😞
Ve bu kaplumbağamın gözleri şişti yemek yerken vs açıyor ama olabildiğince açmamaya çalışıyor 2 kaplumbağam var diğeri sağlıklı

Ekli dosyalar

• IMG_6552.webp
    IMG_6552.webp
    1.9 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_6551.webp
    IMG_6551.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Merhabalar su kaplumbağamın kabuğunda beyazlıklar çıkmaya başladı ve gittikçe artıyor ne yapmam gerektiğini bilmiyorum dahada ilerlemeden iyileştirmek istiyorum aldığım kişide yardımcı olamadı 😞
ve artı olarak biz aldığımızda çok küçüktüler akvaryum bu boyutta o doğal taşları çektim suyu daha yüksek şuanda. Bu akvaryum şuanlık yeterli mi daha büyüğe mi geçmeliyim , ısıtıcı almalı mıyım üstündeki beyazlıklar yeterince ısınmadığı için mi oluyor, ilk defa baktığım için tavsiye alabileceğim kimse yok yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

• IMG_6553.webp
    IMG_6553.webp
    69.7 KB · Görüntüleme: 19
Foruma hoşgeldiniz.

Kabuktaki eski plakanın açılıp matlaşması zamanla arasına su girip kuruyarak kireç tortuları oluşturur. Plaka tamamen atılıncaya kadar devam eder. Bir sorun yok.

Göz için diğer konuda bilgi verdim.

Suyu temiz tutacaksınız. O kumu çıkarın. Aralarına kir alıp zararlı bakteri kolonileri oluşturur.

Tabanda sadece 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum kullanıyoruz.

Metilen mavisi alın Contra-ichthyo olur. 3 günde bir gözleri iyileşene kadar 1 damla damlatın. Çok ağır mavi olmasın. Fazla damlarsa suyu karıştırıp bir miktar su alıp temiz su ekleyerek inceltin.

Gözleri iyileşince haftada bir 1 damla uygulayın.

Foruma hoşgeldiniz.

Kabuktaki eski plakanın açılıp matlaşması zamanla arasına su girip kuruyarak kireç tortuları oluşturur. Plaka tamamen atılıncaya kadar devam eder. Bir sorun yok.

Suyu temiz tutacaksınız. O kumu çıkarın. Aralarına kir alıp zararlı bakteri kolonileri oluşturur.

Metilen mavisi alın Contra-ichthyo olur. 3 günde bir gözleri iyileşene kadar 1 damla damlatın. Çok ağır mavi olmasın. Fazla damlarsa suyu karıştırıp bir miktar su alıp temiz su ekleyerek inceltin.

Çok teşekkür ederim.Ciddi bir şey sanmıştım.
Birde benim şuan ısıtıcım yok almam gerekir mi? Bir tane daha kaplumbağam var o bundan boyut olarak küçük. Biri dişi biri erkek.

Tam batan model ısıtıcı ve minimum 15 cm su derinliği olmalı.

Isıtıcıyı alın. Şu an havalar hala serin hayvanlar üşütür.

Ayrıca büyümesi içinde metabolizmasının canlı olması lazım ki bunun için 28 derece sabit ısı gerekiyor.

Tam batan model ısıtıcı ve minimum 15 cm su derinliği olmalı.

Isıtıcıyı alın. Şu an havalar hala serin hayvanlar üşütür.

Ayrıca büyümesi içinde metabolizmasının canlı olması lazım ki bunun için 28 derece sabit ısı gerekiyor.
Bana ısıtıcı hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz acaba 😊 Hangi model olmalı veya dereceyi nasıl sabit tutacağım

Tetra ht 100 watt yada ribao marka çelik ısıtıcı alın. Bunlar tam batar ve kalitelidirler

Isıtıcı ayarı için cam çubuk derece alıp onunla kontrol edeceksiniz. Bunda da sera precision marka en iyisi. Eurostar markası da benzerini yapmış. O kalite yok ama idare eder.

Foruma hoşgeldiniz.

damlayı akvaryuma mı damlatayım yoksa farklı bir yere mi alayım çünkü diğerinde öyel bir problem yok gözü bu şekilde arada açıyor ama az önce gözü kapalı yüzüyordu
Aldığımız yerde toz sarı bir antibiyotik verdiler içine biraz koyup ayrı bir kapta iyileşene kadar beklememizi söylediler iyide geldi ama damla mı almalıyım

Ekli dosyalar

• IMG_6952.webp
    IMG_6952.webp
    476.9 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_6951.webp
    IMG_6951.webp
    386 KB · Görüntüleme: 6
Genta yada gentagut gözlere, metilen mavisi suya damlatılacak. Çok yoğun mavi olmayacak. 0 sarı tozu kullanmayın.

Genta yada gentagut gözlere, metilen mavisi suya damlatılacak. Çok yoğun mavi olmayacak. 0 sarı tozu kullanmayın.
Farkli bir kaba alayim mi ? Digerinde oyle bir sorun yok. Gece mesela farkli bir kapta damlayla kalsin mi? Metilen mavisini suya hep damlatacagim degil mi ? Tam anlamak icin soruyorum bilmiyorumda.

ve birde tekrar sorucam ama içime sinmedi kabuğu böyle gözüküyor normal mi? Daha net bir fotoğraf atmak istedim

Ekli dosyalar

• IMG_6979.webp
    IMG_6979.webp
    486.8 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_6978.webp
    IMG_6978.webp
    513.4 KB · Görüntüleme: 5
Aynı akvaryumda duracaklar. Göz enfeksiyonu o çakıl taşlarının arasına giren kirlerin bakteri oluşturmasından kaynaklı. Metilen mavisi bu bakterileri öldürecektir.

3 günde bir 1 damla yeterli. O çakılları da çıkarın.

Kabukta sorun yok. Eski plakaların altına kireç işlemiş. Bunlar atıldıkça temiz kabuk ortaya çıkar.

Aynı akvaryumda duracaklar. Göz enfeksiyonu o çakıl taşlarının arasına giren kirlerin bakteri oluşturmasından kaynaklı. Metilen mavisi bu bakterileri öldürecektir.

Kabukta sorun yok. Eski plakaların altına kireç işlemiş. Bunlar atıldıkça temiz kabuk ortaya çıkar.
çok teşekkür ederim

cem bey benımde yavru kaplumbagam var foto veremıyorum cunku telefon yok kaplumbagamın kabugu baya kırec tuttu daha bebek hersey tam 7 den yetmıse bu kabuktakı kırecı cıkarmak ıstıyorum goxumu tırmalıyor yumusak dıs fırcası ıle temızlıyorum 2 haftadır hıc bır turlu cıkmıyor bana kesın cıkarıcak bı cozum soyleyın oyle gordugumde sevmıyorum kesın cozum soylermısınız

Birde şeyi sormak istiyorum o taşları çıkarıp yerine kum alacağım. Biraz araştırdım metilen mavisi yeirne akvaryum düzenleyici damlalar varmış onlar işe yarıyor mu veya sağlıklı mı ?

Birde şeyi sormak istiyorum o taşları çıkarıp yerine kum alacağım. Biraz araştırdım metilen mavisi yeirne akvaryum düzenleyici damlalar varmış onlar işe yarıyor mu veya sağlıklı mı ?
renklı tas ve kaplumabagnızın yuatacagı tasları kullanmayın kabuk ıcın kırec duzenleyıcıler var ondan kullanabılırsınız metılen mavısı saece su dakı butun zararlı zararsı bakterılerı yok eder

Geri