Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğu neden böyle sarariyor

Nasibe özdemir

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2024
Mesajlar
1
IMG_3106.png
 

Ekli dosyalar

  • IMG_3106.png
    IMG_3106.png
    2.9 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_3105.png
    IMG_3105.png
    3 MB · Görüntüleme: 9
Foruma hoşgeldiniz.

Kabuk yem artıkları ve alg bağlamasıyla bu hale gelir. Ayrıca su hareketsiz ve kabuğun bir kısmı su yüzeyinde.

Hayvana ait orta sert bir diş fırçası alın. Eski kullandığınızda olur.

Fırçayı ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça fırçalayın deri ve gözüne temas etmesin. Fazla da bastırmayın kabuk henüz hassas yapıda. Sonra kaptaki suya emsal sıcaklıkta su ile durulayın.

Bir an önce akvaryuma geçmeniz gerekiyor. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Isıtma lambası, su ısıtıcı, kuru alan ve filtre alacaksınız. Bu hayvanlar balık gibi yüzer. Sağlıklı gelişim için boyca uzun akvaryum ve akciğer gelişimi için derinlik lazım.

Isıtma lambası hakkında burada bilgi verdim.
 
Kuru alan örnekleri burada mevcut.

Lambayı hemen halledin. Kışa doğru gidiyoruz. 7 cm kabuk boyuna kadar hassas bakılmaları gerekiyor. Bu evrede üşütmeye bağlı akciğer enfeksiyonuna yakanırsalar bu ileri sahfada ölümcüldür.
 
Yem olarak tropical axolotl ve gammarus alın. Gammarusta sera, tetra ve dajana markalar kalitelidir. Açık yem kullanmayın. İnternetten alacaksınız. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız. 8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün vereceksiniz. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin. Öğün başı kafasının yarısı kadar vereceksiniz. Ölçüyü tam tutturamazsanız bir fazla verin.

Kabuk sertleştirici kullanmayın bu zararlı.
 
Geri
Üst