Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğunda beyazlık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hamsiu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hamsiu

Yeni Üye
Merhabalar, aranıza yeni dahil oldum ve kaplumbağa beslemeye 2 hafta önce başladım. Kaplumbağamın kabuğunda resimdeki gibi beyazlıklar oluşmaya başladı. Forumda biraz gezindim mantar ya da kireç olabilir galiba ama tam emin olmadığım için size danışmak istedim. Su ısıtıcım var akvaryumu ilk aldığımda kuru alanı yoktu onu biraz geç olsa da kendim ekledim. Yardım ederseniz sevinirim. IMG_4412.webpIMG_4416.webp

Foruma hoş geldiniz,

Lekeler kireç lekesi. Hemen hepimiz şebeke suyu kullandığımız için sudaki kireç hayvanın kabuğunda leke yapıyor maalesef. Hayvan büyüyüp plakalar atıldığında altından temiz plakalar çıkacaktır. Isıtma lambanız olmadığı için de kireç lekeleri biraz yoğunlaşmış.

Kuru alanın hayvana faydalı olması için üzerinde bir ısıtma lambası olması gerekir. Hayvan lambanın altında hem ısınır, hem de kabuğunu kurutur. Vakit kaybetmeden bir ısıtma lambası edinmeniz gerekli.

Isıtıcı lamba hakkında bilgi almak için aşağıdaki konuyu okuyabilirsiniz:

Akvaryumunuzun boyutu yavru bir hayvan için hiç fena görünmüyor. Keşke kuru alanı da sabit değil de akvaryum üstüne oturan, gerektiğinde çıkarılabilen şekilde yapsaydınız. Bir de çim halı pislik tuttuğu için pek güvenli değil. Büyüdüğü zaman yapay çimi ısıracak olması da bir diğer risk. Onun yerine gıda ile temasa uygun silikon mat kullanabilirsiniz.

Hayvanın panik hali geçti ise su yüksekliğini 15cm civarına çıkarabilirsiniz. Su ısıtıcının güvenli çalışması için en az 15cm derinlik gereklidir.​

• Beğen
Tepkiler: cem
Foruma hoş geldiniz,

Lekeler kireç lekesi. Hemen hepimiz şebeke suyu kullandığımız için sudaki kireç hayvanın kabuğunda leke yapıyor maalesef. Hayvan büyüyüp plakalar atıldığında altından temiz plakalar çıkacaktır. Isıtma lambanız olmadığı için de kireç lekeleri biraz yoğunlaşmış.

Kuru alanın hayvana faydalı olması için üzerinde bir ısıtma lambası olması gerekir. Hayvan lambanın altında hem ısınır, hem de kabuğunu kurutur. Vakit kaybetmeden bir ısıtma lambası edinmeniz gerekli.

Isıtıcı lamba hakkında bilgi almak için aşağıdaki konuyu okuyabilirsiniz:

Akvaryumunuzun boyutu yavru bir hayvan için hiç fena görünmüyor. Keşke kuru alanı da sabit değil de akvaryum üstüne oturan, gerektiğinde çıkarılabilen şekilde yapsaydınız. Bir de çim halı pislik tuttuğu için pek güvenli değil. Büyüdüğü zaman yapay çimi ısıracak olması da bir diğer risk. Onun yerine gıda ile temasa uygun silikon mat kullanabilirsiniz.

Hayvanın panik hali geçti ise su yüksekliğini 15cm civarına çıkarabilirsiniz. Su ısıtıcının güvenli çalışması için en az 15cm derinlik gereklidir.​
Evet kuru alan için ısıtıcı lambayı bugün halledeceğim. Hayvanın panik hali geçti mi anlayamadım biz odada yokken çok rahat yüzüyo kuru alanına çıkıyo ama biz uzağından geçsek bile korkup suya kaçıyor alışır diye umuyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.

Yeni bir akvaryuma geçen kaplumbağaların çoğu ilk zamanlar aşırı derecede çırpınma, sağa sola çarparak yüzme şeklinde panik belirtileri gösterirler. Sizinki yerini yadırgamadıysa ne ala. Sakin sakin yüzüyorsa su derinliğini 15cm`e çıkarabilirsiniz.

Yeni bir akvaryuma geçen kaplumbağaların çoğu ilk zamanlar aşırı derecede çırpınma, sağa sola çarparak yüzme şeklinde panik belirtileri gösterirler. Sizinki yerini yadırgamadıysa ne ala. Sakin sakin yüzüyorsa su derinliğini 15cm`e çıkarabilirsiniz.
tamamdır arttıracağım su seviyesini. Bir de petshopa gittiğimde deep fix turti clean diye bir jel verdi haftada bir kullanılması gerektiğini söyledi internete baktığımda bunun ilaç gibi bir şey olduğunu gördüm gerçekten haftada bir kullanmalı mıyım

Hiç gerek yok. Petshopçular toptancılardan duydukları abuk sabuk şeyleri insanlara hakikatmiş gibi anlatıyor. Bir de kabuk sertleştirici olduğu iddia edilen ürünler var, bunlardan da uzak durmalısınız. Hayvan için temiz bir diş fırçası edinin. Arada bir kabuğu bastırmadan fırçalayın, yeterince temizlenir.

Hiç gerek yok. Petshopçular toptancılardan duydukları abuk sabuk şeyleri insanlara hakikatmiş gibi anlatıyor. Bir de kabuk sertleştirici olduğu iddia edilen ürünler var, bunlardan da uzak durmalısınız. Hayvan için temiz bir diş fırçası edinin. Arada bir kabuğu bastırmadan fırçalayın, yeterince temizlenir.
Tamamdır tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Foruma hoşgeldiniz.

Kabuk jeli diye satılan ürünler bir nevi vernik gibidir. Görsel olarak parlak gösterse de yapışma özelliğinden dolayı kabuğu havasız bırakarrak deforme ederler. Üzerinde mantar varsa yada açılmaya yüz tutmuş plaka parçaları varsa onları kaplar. Temizlenmesini önler.

Plakalar parça parça dökülüyor aralarına kireç almış.

Foruma hoşgeldiniz.

Kabuk jeli diye satılan ürünler bir nevi vernik gibidir. Görsel olarak parlak gösterse de yapışma özelliğinden dolayı kabuğu havasız bırakarrak deforme ederler. Üzerinde mantar varsa yada açılmaya yüz tutmuş plaka parçaları varsa onları kaplar. Temizlenmesini önler.

Plakalar parça parça dökülüyor aralarına kireç almış.
Anladım çok teşekkür ederim.

Geri