Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğunda mantar gibi birşey var

IMG_20210526_192647.jpg
IMG_20210526_192639.jpg
IMG_20210526_192647.jpg
bunlar da bugünkü durumu cem bey bana hala aynı geliyor sizce bir fark var mı????(kantoron yağını kullanmaya başlayayım mı) bugün o beyaz yerleri kazımaya çalıştım ama dediğim gibi kemik gibi çok sertti ve kazıyamadım ki kaplumbağa da zaten parmağımı çok sert ısırmaya çalıştı galiba canını acıttım biraz
 
Buralar çıkmıyor ise o halde kabuğu havlu peçete ile kurutup kantaronu sürebilirsin deliklere yedir. 15 dakika kuru yerde dursun. Isıtma lambasını alınca yarım saat dursun. Sonra kalanı siler akvaryuma koyarsın. Sabah akşam uygularsın.
 
Son bir sorun daha olacak biliyorum çok soru soruyorum fakat kusura bakmayın artık kantoron yağını sürerken batikon ve tuz işlemlerini de devam ettirmelimiyim ve büyük akvaryuma ne zaman geçireyim?
 
Tuz ve baticona gerek yok. Kantaron hücreleri yenilenmesi yanında mantara karşı da etkilidir. Bundan sonraki süreç tedavi kısmı artık. Kantaronu bu bölgeye yedirerek sür arkasından şişeye pamuk bandırıp alt üst kabuğa inceden sür. Oralarda varsa yok eder. Bu komple sürmeyi birkaç gün yapsan yeter. Bu esas bölgelere iyileşene kadar devam edersin. Suya metilen damlatmayı unutma. Suya bulaşan mantarı yok etsin. Ellerini antibakteriyel sabunla yada bulaşık deterjanı ile yıka. Yalnız antibakteriyeli kullanacaksan sadece bu temaslarda kullan normal zamanda değil cildi mahvediyor.

Küçük akvaryumda kuru alan yok ise büyük akvaryumu kullan. Hayvanların ikisine de bulaşmış zaten. Rahat etsinler. Tedavi bitince genel temizlik yaparsın.

Aklına takılanı sormakta çekinme hayvanları sağlığına kavuşturalım amacımız o.
 
İyi günler cem bey dediklerinizi uyguladım kaç gündür kantoron yağı da sürüyorum sularına metilen de damlatıyorum(kabuğunda ki mavi kireç gibi lekeler kantoron un üstüne metilen temasından ötürü) her gün kantoron yağından sonra uvb lambanın altına da koyuyorum, arada güneşe çıkartıyorum arada 1 de tuzla fırçalıyorum nolur nolmaz ama son fotoğraftaki gibi gene bir plaka çıkacak oldu mu altı gene değişik bir şekilde soyulmuş gibi oluyor ve sizce iyileşme var mı yoksa halen daha aynı mı ek olarak yapmam gereken bir şeyler önerir misiniz?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20210601_122601.jpg
    IMG_20210601_122601.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20210601_122527.jpg
    IMG_20210601_122527.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20210601_122548.jpg
    IMG_20210601_122548.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 10
Eskiye nazaran biraz daha toparlamış. Plaka atmadıkça fırçalamaya ve baticona gerek yok sadece kantaron yeterli. Açılıp çıkan plakalarda yaparsın.

Diğer kısımlarda sorun yok. Delik bölge ile onun altındaki adacıkta sıkıntı var bu alttan ilerlemiş. Ufak iğne ucu kadar bir iki delikte var. Onlarda ortaya çıkmış. Bayağı temizlemişsin kabuğu. O plaka altındakilere birşey yapamayız onları ısıtma lambası kurutacak.

Bazı hayvanlarda plaka yekpare çıkarken bazılarında parça parça kırılarak çıkar bu bünyeleriyle alakalı bir durum sanırım. Bu hayvanda da öyle.

Güneşe çıkarmaya gerek yok, bu ara hava dengesiz üşütüp akciğer enfeksiyonuna yakalanan hayvan geliyor. Üşütmeyelim hayvanı. Isıtma ve uvb ampulleri yeterli. Çok çıktığı saatte 2 saat uvb yansın. Isıtma 12 saat yanacak.

Diğer hayvan ne durumda ona da aynı şekilde uygularsın.
 
Geri
Üst