Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Cem bey ısıtıcı aldım kaç derece de açmam lazımHayvan ileri derece mantar enfeksiyonu olmuş bu hayvanları hemen çıkarıp akvaryumu komple temizle. Ekipmanları da yıka, iç filtre su ısıtıcısı kuru alan. Gereksiz yıkanamayacak gibi olan şeyleri at. Kum gibi. Hatta akvaryumun genel resmini at bakayım.
Akvaryuma iyi sterilize edilmemiş birşey koyduğunda mantar bulaşır. Gözenekli kaya taş vs. varsa çıkar.
Petshop yada netten metilen mavisi al. Deep fix dezopur, deep fix dezofix veya Contra-ichthyo markalarından birini al. Bu mantar gibi biolojik oluşumları öldürür. Akvaryumda kaç litre su varsa yaz ona göre damla sayısını yazayım.
Diğer hayvanı da kontrol et. Derisi dahil her yerine bak.
Bu hayvana gelirsek orta sertlikteki diş fırçasını ıslatıp tuz dök ve yavaşça fırçala, çukur oluşmuş yerler dokuya inmiş olabilir oralara fazla bastırma. Bu kısımdaki beyazlık komple gidene kadar devam et. Fırçayı yıkayıp yine tuz dökerek tüm kabuğu fırçala. Yalnız bundan önce sağlam olanın kabuğunu fırçala onda da varsa gitsin sonra bu hayvana geç. İşin bitince fırça üstüne sıcak su döküp bulaşık deterjanı ile yıka.
O bölge temizlendiğinde eczaneden baticon al. Havlu peçete ile kabuğu kurutup (kullandığın peçete ve pamuğu hemen çöpe at bulaşmasın) kulak pamuğu ile o bölgeye sür, çukurlara yedir. Kuru yerde beklet. 10 dakika sonra yeni kulak pamuğu ile bir kez daha sür ve 15 dakika daha beklet. Sonra kalanı havlu peçete ile silip diğer hayvandan ayrı bir yere koy.
Kabuğu temizledikten sonra o bölgenin bir resmini daha çekip atarsın durumuna bakarız.
Ayrıca eczaneden devit marka damla ve makara şeklinde satılan yara bandı al. Aktardan da ufak şişe kantoron yağı. Bu uygulamaları sonra yazayım.
Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
Akvaryuma ve hayvana her temasta ellerini bol sabunla yıka bulaşıcıdır.
Cem bey yeni farkettim gözü pempeleşlmiş kaplumbağanınDiğerinde de varmış yeni gördüm o halde ayırmaya gerek yok. Aynı şekilde ona da uygulama yap. Aynı akvaryumda dursunlar.