Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğunda sorun mu var?

yeşim

Bronz 4 Üye
Merhabalar. Kaplumbağamın kabuğunda sizce bir problem mi var. Ek bilgi : Isıtıcı lambası daha 1 haftadır bulunuyor . Akvaryumunda yeterli yüzme alanı ve ısıtıcısı bulunuyor .kabuk boyu 6,7 cm 2,5 yaşında

Özellikle kabuğunun uç kısımlarında bir problem var gibi görünüyor.

Ekli dosyalar

• 20250407_155638.jpg
    20250407_155638.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 18
  • 20250408_165759.jpg
    20250408_165759.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 18
  • 20250408_165729.jpg
    20250408_165729.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 18
Lamba kaplumbağaya fazla yakın olmuş biraz daha uzak tutarsanız daha iyi olur.Kabuk için bana,diş fırçasına az tuz sürerek kabuğunu fırçalamamı önerdiler.Ama yinede Cem beyin ne diyeceğini bekleyin.
Birde akvaryuma silis kumu eklerseniz daha iyi olur.Kumu inceleyerek oyalanıyo
Suyunu çeşmeden mi dolduruyorsunuz
Arıtma suyu varsa daha iyi olur.Çeşme suyu olacaksa 1-2 gün dinlendirilmesi gerekiyor.

@yunusemreshn12 teşekkür ederim...Silis kum koymayı düşündüm ancak akvaryum bu şekilde daha kolay temizleniyor ve daha hijyenik oluyor gibi düşündüm belki koyabilirim. Teşekkür ederim.

@erkyha çeşmeden dolduruyorum. Ama benim gördüğüm çeşme suyuyla alakalı gibi gelmedi öyle olsaydı beyaz beyaz lekeler olmaz mıydı .

@cem lütfen yardım edin

@yunusemreshn12 teşekkür ederim...Silis kum koymayı düşündüm ancak akvaryum bu şekilde daha kolay temizleniyor ve daha hijyenik oluyor gibi düşündüm belki koyabilirim. Teşekkür ederim.

@erkyha çeşmeden dolduruyorum. Ama benim gördüğüm çeşme suyuyla alakalı gibi gelmedi öyle olsaydı beyaz beyaz lekeler olmaz mıydı .

@cem lütfen yardım edin
Kireç gibi duruyor cem hocam daha iyi bilir ama

Hayvanın kabuğunda plaka katmanı var. İlk plakalarda atılmamış daha onun harici bir sorunu yok.

Yaşına göre boyu ufak kalmış. Kabuktaki katmanda bu birikim.

Önceden yazmıştım diye hatırlıyorum. Normalde 14 cm civarı kabuk boyunda olmalıydı.

Yem önermiş miydim. Hayvan 6 cm kabuk boyu üstü.

Eczaneden devit marka şişe damla alın. Haftada bir kabuğu kurutup 1 damla damlatıp yayın ve 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı peçete ile silip akvaryuma alın. 3 ay boyunca haftada 1 kez.

Hayvanın kabuğunda plaka katmanı var. İlk plakalarda atılmamış daha onun harici bir sorunu yok.

Yaşına göre boyu ufak kalmış. Kabuktaki katmanda bu birikim.

Önceden yazmıştım diye hatırlıyorum. Normalde 14 cm civarı kabuk boyunda olmalıydı.

Yem önermiş miydim. Hayvan 6 cm kabuk boyu üstü.

Eczaneden devit marka şişe damla alın. Haftada bir kabuğu kurutup 1 damla damlatıp yayın ve 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı peçete ile silip akvaryuma alın. 3 ay boyunca haftada 1 kez.
Yaşına göre boyunun küçük kalma sebebi nedir acaba ona göre ekipman tedarik edeyim?

Yem önermiştiniz.

Bu damlayı kullanmazsam sorun çözülmüyor anladığım kadarısıyla değil mi ? Ciddi bir şey yoktur umarım

@cem

Birde şimdi internetten baktımda dervit marka mı devit marka mı olacak internette oral damla diye geçiyor

Birde bu damlalar işe yarar mı kaplumbağayı petshoptan alırken bize vermişlerdi ben kullanmadım ama bu işe yarar mı? Veyada bunun yenisini yada farklısını petshoptan alsam d3 vitamini olarak işe yarar mı devit marka mı gereklidir . Evde sanırım kendimiz için olan d vitamini var onu sürsek de olur mu?

Ekli dosyalar

• 20250409_161720.jpg
    20250409_161720.jpg
    966 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Yaşına göre boyunun küçük olma sebebi yeterince protein almayıp yüzememsi diye biliyorum

Yaşına göre boyunun küçük olma sebebi yeterince protein almayıp yüzememsi diye biliyorum
Bu zamana kadar Çoğunlukla neredeyse hep gamarrus (karides) ile besledim ve yeterince yüzme alanı bulunuyordu küçüklüğünden beri sürekli kabuğunun 9,10 katı uzunlukta 3,4 katıda derinlikte akvaryumlarda yüzdü hep.

Belki başka biseydir o uçlarındaki lekede çeşme suyu kullanıyorsan dinlendir 1 gün kadar kullanmiyosan aritmaysa azda olsa klor olur marketlerdeki suda bile ufaktan klor var oda kireç yapar suyunu ne kadar sürede degistiryorsun su düzenleyiciler var onu kullanabilirsin kabuguda kaya tuzunu normal tuza cevir tuzlu suyla fircala egerki klorse

Belki başka biseydir o uçlarındaki lekede çeşme suyu kullanıyorsan dinlendir 1 gün kadar kullanmiyosan aritmaysa azda olsa klor olur marketlerdeki suda bile ufaktan klor var oda kireç yapar suyunu ne kadar sürede degistiryorsun su düzenleyiciler var onu kullanabilirsin kabuguda kaya tuzunu normal tuza cevir tuzlu suyla fircala egerki klorse
@bugra-4646
öncelikle cevabın için teşekkür ederim .Suyunu haftada 1 kez değiştiriyorum. Suyu çeşmeden dolduruyorum genellikle .Bundan sonra arıtıcı suyu kullanacağım.

@cem

Merhabalar. Kaplumbağamın kabuğunda sizce bir problem mi var. Ek bilgi : Isıtıcı lambası daha 1 haftadır bulunuyor . Akvaryumunda yeterli yüzme alanı ve ısıtıcısı bulunuyor .kabuk boyu 6,7 cm 2,5 yaşında

Özellikle kabuğunun uç kısımlarında bir problem var gibi görünüyor.
Akvaryumun fotoğrafını atarmısın

Sağlıklı gelişim için boyca uzunlukta rahat yüzebileceği bir akvaryum, su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan ve filtre olacak. Uygun ve kaliteli yemlerle beslenecek. Hastalanmaması için temiz bir akvaryum ve üşümemesi için önlem alınacak. Hasta hayvanlarda boy uzaması durur.

Akvaryumun genel resmini çekip atın eksik fazla ne var bakayım.

Devit damla plakaları yumuşatır. Isıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar. Yani atılma sürecini kısaltır. Yoğun katman büyürken kabuğa baskı yapar. Her adadaki plaka katmanı bir diğerinin üstüne binerse kabukta iç yada dış bükey eğimlere sebep olur. İnternete gerek yok direk gidip eczaneden alın. Dediğiniz coledan ise olmaz devit marka olacak. Bu hem yağlı hemde oranı düşük. Kabuktan bir miktar emilim yapıyor. D vitamininin fazlası zararlı.

Kahverengi yazılı olan şişeyi çöpe atın. Onun faydası yok zararı var.

Tek yönlü beslenme sağlıklı değildir. Yüksek protein alımı hayvanı gut hastası yapar. Yem çeşitliliği her türlü gereksinimlerini karşılar.

Teşekkür ederim @SWEENDRO

Teşekkür ederim @cem genellikle karides ile besleme yaptım ısıtıcı lambasını da yeni temin ettim son bir haftadır var.

Ekli dosyalar

• 20250405_113900.jpg
    20250405_113900.jpg
    981.5 KB · Görüntüleme: 5
  • 20250405_112813.jpg
    20250405_112813.jpg
    1,015.2 KB · Görüntüleme: 5
  • 20250405_104612.jpg
    20250405_104612.jpg
    936.5 KB · Görüntüleme: 5
Akvaryumu haziran başı gibi büyütün. 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum olur. Bunun eni de dar. Bir de iç filtre lazım. Hava kabarcığı veren model olacak. Tabana sarı silis kum alın hayvan eşelenip vakit geçirsin. Vitasand pro78 marka sarı silis kum tercih sebebi yoksa Atakan petshopta başka bir marka var. Markasızlar çok kirli oluyor. Petrol artığına kadar herşey var. Bunlarda sadece tozunu yıkayacaksınız.

Ön cama da su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun. Hayvan tutunup dışarıyı seyreder ve uyur.

Hayvanın kuru alandan atlayıp kaçma riski var. Bunu fakederse unutmaz sürekli kaçacaktır. Üst camı kaldırıp alanın çevresine cam dışından bantla mukavva karton yapıştırın. Kaçış boşluğu yükselsin.

Lamba mesafesini tekrar kontrol eder ayarlarsınız.

Gammarusa ek olarak omega one juvenile turtle sticks yemi. Mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın. Bir de tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemi alın.

Geri