Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kuyruğundan çıkan şey

Annem azaltmış suyu eski sistemine geri döndürmüş hareketsizleşince. Isıtma lambası var kuru alanı yok suanda suyu tekrar başını geçmeyecek şekilde.
Son zamanlarda suda garip şekilde çok çırpınıyordu (cama doğru) ama dün durağanlaştı gözlerini falan kapattı uzun bir süre annem yorgun gözüktüğünü söyledi. Şuanda bu şekilde odaya sobayı yaktık (suyun ısısı düşmemesi için) ve suyu azaltıp sorunun ne olduğunu anlayana kadar gözlem altında tutuyoruz. Bu ortam doğru değil biliyorum ama yıllarca bu şekilde kalmıştı buna alışkın olduğunu biliyorum, yüksek suya yeni adapte etmiştim ki tam alışamadığını düşünüyorum ama şimdi durgunlaşınca korktuk yüzemezse, batıp suyun içinde hareketsiz kalırsa diye suyu azaltıp ısıtma lambasını açıp ortamı ısıtıp gözlüyoruz. Bu konuda da size sorum vardı aslında, kuru alana çıkmayıp suyun içinde hareketsiz kalması durumunda endişelenmeli miyiz? Boğulma ihtimali var mı? Belki bana öyle geldi ama dün suyu azaltıp bakınca nefes alırken biraz zorlanıyor gibi hissetmiştim. Boynu eskine göre daha hızlı ama daha çok şişip iniyor. Eğer ciddi bir durum varsa ben de gideceğim yanına, siz ne olduğunu düşünüyorsunuz? Bu sabah hiçbir şey yemedi yumurta vs de yemedi. Ama hareketlendi tekrardan cama doğru tık tık vuruyor çırpınıyor yine.
Bu durumda siz çene altı ve kulaklarda sıkıntı görmüyorsunuz değil mi? Göz kapağı normal mi?
Ve bu durumda gözlere günde 1 defa 2 damla genta, -1 hafta-
Ağzına sabah akşam 3 damla genta (bunu ne kadar süre uygulayalım?) ve günde 1 sefer vitamin
şeklinde mi uygulayalım? Vitaminle genta etkileşir mi yoksa, uygulama-kuru alanda bekletme-suya alma şeklinde 3 sefer mi yapalım?
Biz tam olarak bir teşhis koyamadığım için ve tepeye çıkamama, boğulma vs gibi durumlardan korktuğum için en azından güvenli olacağını düşündüğüm bu ortama aldık görmediğimiz bir anda da herhangi bir risk olmasın diye. Bu durumun ne olabileceğini düşünüyorsunuz? Dün ve bugün eskiden yediği halde yumurta sarısını ve kıymayı da yemedi. Altbağası da şu şekilde
 

Ekli dosyalar

  • IMG_6835.JPG
    IMG_6835.JPG
    299.2 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_6836.JPG
    IMG_6836.JPG
    347.7 KB · Görüntüleme: 7
Bir de jbl 100w ısıtıcımız var. Suyu azaltınca patlar mı diye korkup çıkarttık şimdi suyun sıcaklığını sürekli kontrol ediyoruz sadece. Minimum kaç cm derinlikte olmalı şuan koysak sıkıntı olur mu? Bu akvaryuma kuru alan olarak başka bir şey koymak istedim ama tam uygun bir eşya bulamadım. Oklava koyabilirim ama ona da tam bir tutunup dinlenmiyor su yüksek olunca çok çırpınıyor sanki stres oluyor çıkmak istiyor gibi. Bir tek dün hareketsizleşti. Alçak su hem yorulmaması için hem de daha çok alışık olduğu için daha güvenli geldi bir de yemek yemediği için yüksek suda zorlayarak enerjisini harcatmak istemiyorum. Su sıcaklığını sürekli kontrol ederek sabit tutmaya çalışıyoruz ama ısıtıcı düşük seviyedeki su için güvenliyse koyalım tekrar. Bir de şuan aklıma geldi az suda çok göz önünde olacağından ısıtıcının kablosunu dişleme vs ihtimalinden korkuyorum. Yeni her şeye ilişiyorlar diğer akvaryumda tünek olarak koyduğum oklavayı da ısırmaya çalışmıştı birkaç sefer
 
Bu arada yazmayı unuttum ağzını açmadı vitamin damlayı dediğiniz gibi ruj sürer gibi ağız çevresine uyguladık ama biraz sinirlendi gibi kuru akvaryuma koyunca hemen ağzını cama sürtüp cama bulaştırmış. Son kullanma tarihi 02/23 ama ağzını yakmış olabilir mi damla yada normal midir bu durum? Hemen bozulmamıştır diye düşünmüştüm ama şimdi yeni bir tane alcam şu ikisinin arasında fark var mı? Bizdeki sağdaki tek kaplumbağa resimli olandı
 

Ekli dosyalar

  • IMG_6845.jpg
    IMG_6845.jpg
    110.3 KB · Görüntüleme: 2
Vitamin acı değildir zorla içirmeye çalışın.

Siz benim dediklerimi yapmıyorsunuz, hayvana ne olduğunu netleştiremiyoruz. Suyu yükseltin su ısıtıcıyı koyup 28 dereceye ayarlayın. En az 15 cm su olacak. Kuru alanı koyup lamba mesafesini ayarlayın. Yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak.

Metabolizmasını yavaşlatıp hareket etmeyi bırakıyor. Isınsın Metabolizması canlansın. Yüzsün yorulsun ki yiyeceğe ihtiyaç duysun. debelenmesi sorun değil. Çıkar alanda oturur. Sürekli suda durması da uygun değil. Kabuk pislik bağlamış.

Gözlerine günde 1 defa iki damla damlatın, 25 dakika kadar kuru yerde bekleyecek. Lamba üstünde olsun üşümesin.

Ağzına sabah akşam 4 damla yapalım.

Vitamin günde bir damla gözlerine damlatıldığı saatte aynı anda verin, alanda beklesin vitamin ağzına aksın.

1 hafta bu şekilde devam edin sonra bakalım.

Böyle herşeyden korkup yapmazsanız hayvanın sorununu çözemeyiz. Hastaysa hastalık daha da ilerleyecek elden çıkaracaksınız. Sistem uygun standarda gelecek ki ona göre durumunu netleştirelim. Şu an ne olduğuna dair en ufak bir fikrim yok. Şu verdiğim antibiyotik bile fayda mı veriyor, boşuna mı veriyoruz emin değilim. Belki başka bir sorundan kaynaklı bir durum olabilir. Gözümüzden kaçıyor.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst