Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın nesi var?

alp87

Gümüş 3 Üye
Merhaba, 3 adet su kaplumbağam var. Ortanca uzun zamandır durgun. Son üç gündür de yem yemeyi kesti. Kabuğu sert. Herhangi bir yerinde yara vb. yok. Kuru alana da hiç çıkmıyor. Diğer ikisinde bir problem yok. Bir de aklıma takılan şey, sanki ikisi birleşmiş diğerini dışlıyorlar. Örneğin, kuru alana beraber çıkıyorlar. Aynı anda iniyorlar. Ortanca çıktığında ise ikisi de iniyor kuru alandan. Ben ne yapayım şimdi?

Gözlerde sorun kulakta şişlik var mı ?
yüzmede bir problem var mı; suda yüzüyor mu dipte mi duruyor ? Duruyorsa bir köşede hareketsiz mi yoksa dolaşıyor mu ?
Günde ortalama kaç saat kuru alana çıkıyor. Diğerleri saldırıyor mu; hiç mi yaklaşmıyorlar. Yada kendi mi uzak duruyor.
Birde boyu ne kadar ?

gözleri normal görünüyor. kulakta şişlik yok. istediği zaman yüzüyor ama genelde dipte ve hareketsiz. bazen dipte dolanıyor. kuru alana bazen 3-4 saat çıkıyor. bazen hiç çıkmıyor. saldırma yok. ancak daha önce saldırı sebebiyle ayırmıştım. ayırdıktan sonra durgunlaştı. bir gün kuru alandan hiç inmedi. bir gün hiç kuru alana çıkmadı. yem attım yemedi. böyle olunca yalnız kaldığını düşünüp tekrar diğerlerinin yanına koydum. sonra biraz düzelir gibi oldu. yem yemeye başladı. şimdi ise onu diğer ikisi hiç umursamıyor. sanki dışlamışlar. birbirlerine saldırı şimdilik yok. yem attığım zaman biraz hareketleniyor. baktı ki diğerlerinden fırsat yok geri dibe iniyor. tek olarak leğende beslemek istedim. yemedi.

boyu sanırım 13cm. ölçmeyeli bayağı oldu.
teşekkür ederim.

vitamin damlalı yemden bu hafta iki öğün ver. mineral yem veya carnivor yem varsa onlarda olur.ot türevli yem veriyorsan bu dönem hiç biri rağbet göstermiyor. elinde kurutulmuş yem varsa onu dene bir. suyu 28 derece kuru alanı 32 derece yap. üşütme durumu söz konusu kabızlıkta olabilir. eğer köşelerde duruyor ise diğerlerine karşı kendini güvene alma durumuda düşünülebilir.

kuru alan büyük ve lamba tekse tam yüzey ısınması için ikinci bir lamba gerekebilir.

bu hayvanlarda gördüğüm sürekli iki tanesi birbiriyle daha fazla ilgileniyor. bu hiyerarşik veya kızışma sebebiyle görülen davranışlar. büyüdükçe bu yöndeki meyil daha fazla artıyor.

durumunda iyi ya da kötü yönde bir değişiklik görürsen yazarsın.

Vitamin damla bir yeme bir damla olacak. Onu yazmayı unutmuşum.

Dünkü gözlemim sonucunda sadece dışlanma olduğu kanısına vardım. Çünkü ikisi kuru alana çıkınca o da akvaryumda gönlünce dolaşıyor. Artık onlar kuru alana çıkınca diğerine yem veriyorum. Diğerleri engel olmasın diye. uv lambam olmadığı için 3 aylığına devit 3 başladım. Ancak ortancaya bir türlü yediremiyorum damlalı yemi. Nasıl yedirebilirim? Damlayı başka nasıl kullanabilirim? Diğer yazdıklarını da dikkate alacağım. Ortancayı önemseyen yok. biliyorsun daha önce 4 kişiydiler. sanırım ölen kaplumbağa onun arkadaşıydı. Artık yalnız kaldı.
Cevap için çok çok çok teşekkür ederim.

devitli yemi ilk olarak ver. aç olduğu için yiyebilir. normal yemleri önce verirsen onların tadı güzel olduğu için yemek istemeyebilir. gerekirse damlattıktan sonra kurumasını bekle.bu kokusunu azaltır. yine de yemek istemezse eline alıp dik tut ağzını açtığında bir damla damlat açmıyorsa ruj gibi ağız çevresine sür bir miktarını yutacaktır. arkasından bir damla daha sür. yarım yarım bir damla kadar yutmuş olacaktır.

dediğin olabilir. bunlar genelde ikili olarak daha uyum sağlıyorlar. bendekiler öyle. hatta ilk geldikleri sene diğer gruptan birinin dışkısını dahi yemiyorlardı.hep ayrı köşelerdeydiler. şimdi kaynaştılar.ama arada ayrı grup olarak takıldıkları oluyor.

Devit için aynen dediğin gibi yapıyorum. Diğer ikisi neredeyse parmağımı da yiyecekken ortanca yeme bakmıyor bile. Sanırım 2. yazdığını uygulamak lazım. Sürdükten sonra kuru bir yerde mi bekleteyim? Elimde mi tutayım?
Teşekkür ederim.

Kuru yerde beklet. Önce yem vitamini emsin, sonradan kurusun. Böylece suya dağılma azalır

Hayvanı diyorsan dik tutarak bekle genelde yarım dakika sonra ağzını aralayıp sürdüğünün bir kısmını yutuyor. Bundan sonra ikinciyi sür.

Cvp: kaplumbağamın nesi var?

merhaba dün petshopta damacana içine konulmuş bayağı büyük 12 cm kadar kırmızı yanaklı kaplumbağa aldım. Eve geldik bir kapta üzerini geçmeyecek kadar su koydum , yemeğini yedi ve dışarı çıkmak istedi. Eşimle kaplumbağa akvaryumları baktık ve sipariş verecektik, bu gün seksen litre su alan geniş uzun plastik bir kaba aldım onu.
Galiba su 30 derecenin üzerindeydi yaklaşık 15- 20 dakika yüzdü. Ağzından baloncuklar çıkardı, dibe yattı başını kabuğun içine çekti. Ben onu sudan çıkarmak istedim başını çıkardı, gözünü kapattı. Bir kaç dakika sonra ne nefes
almadı. bekledim gözünü açmıyor ayağına dokunuyorum hiç tepki vermiyor. Başını tutamıyor, acaba su çok mu sıcaktı öldürdüm mü onu? gerçekten çok üzgünüm. Lütfen yardımcı olun.

su 28 derecenin üzerine çıkmamalı. yaz zamanları mecburi yükseliyor. hayvanı kuru yere koyun. bir kaç saat sonra hayvanda sertleşme varsa ölmüştür.

elinize aldığınızda başı aşağı düşüyorsa,

aynı şekilde kabuğunda tutup sağa salladınızda istemsiz olarak ayakları ve başı sallanıyorsa,

göz kapaklarını aralayın kapanmıyorsa ölmüştür.

arka ayak boşluğunda nefes almaya bağlı inip kalkma yoksa ölmüştür.

her ihtimale karşı hayvanı kuru bir yerde ertesi güne kadar bekletin aynı şekilde duruyorsa ölmüştür.

eğer öldüyse haşlanmıştır. keşke işe girişmeden buradan fikir alsaydınız.

Gerçekten çok üzgünüm sanırım dediğiniz oldu. Nefes alma yok kendimi cani gibi hissediyorum. Bir daha asla böyle bir şey yapmayacağım, bilgi sahibi olmadan petshop görevlilerinin söylediği şekilde davranmaya çalıştım ama başarılı olamadım, kaplumbağa beslemek benim için bitti. Hızlıca cevap verdiğiniz için minnetarım. Tekrar teşekkür ederim.

sabaha kadar bekletin. hareket yok ise yapacak birşey kalmamıştır.

petshop sahipleri ne yazıkki bu konuda yetersiz bilgiye sahipler, bu sebeple az hayvan telef olmuyor.

Geri