Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamin sağ gözünde şişlik var

elifff

Yeni Üye
Hayırlı günler hocam yavru kaplumbağamin sag gözünde şişlik ve sürekli kapali eliyle gözünü kasıyor arada.ne yapmam lazım bana yardımcı olur musunuz.

Ekli dosyalar

• IMG_20250404_141749.jpg
    8.5 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20250404_141747.jpg
    8.5 MB · Görüntüleme: 6
Enfeksiyon var. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Sağlam gözüne de 1 damla damlatın. Akvaryumu temiz tutun dışarıda gezdirmeyin.

Akvaryumda kaç litre su var?

Akvaryum kullanmıyorum Kendi kabı var onda duruyor ama suyunu sık değiştiriyorum.koku olmadan değişiyorum.disarida gezmeyi çok seviyor.cogu zaman dışarda.damlayi ne kadar kullanicam hocam

Akvaryum kullanmıyorum Kendi kabı var onda duruyor ama suyunu sık değiştiriyorum.koku olmadan değişiyorum.disarida gezmeyi çok seviyor.cogu zaman dışarda.damlayi ne kadar kullanicam hocam
Kendi kabı dediğiniz palmiye agaclı plastik kapsa onu lütfen atın ve akvaryum temin edin hayvanlara çok zarar veriyor o kab

Doğrudur hocam ama akvaryumu ailem kabul etmez.yani tek bı küçük kaplumbağa için gerek yok diyorlar.birde dışarıya çıkarınca nefes alıp vermesinde bı tuhaflık gördüm ne yapmam lazım videosunu gönderebilirim

Doğrudur hocam ama akvaryumu ailem kabul etmez.yani tek bı küçük kaplumbağa için gerek yok diyorlar.birde dışarıya çıkarınca nefes alıp vermesinde bı tuhaflık gördüm ne yapmam lazım videosunu gönderebilirim
Bakın o hayvan o kapta yaşamayamaz yaşarsa bile ömrü çok uzun olmaz ya büyük bir saklama kabı temin edin yada akvaryum ıstıcı lamba ısıtıcı vs olmadan kaplumbağa saglıklı olamaz

akvaryum kesinlikle lazım ve garip nefes alış veriş dediğiniz ciyaklama gibi midir? Ve bir kaplumbağanın sağlıklı yaşamı için Filtre, su ısıtıcısı, ısıtıcı lamba hayatidir. Aksi taktirde hayvanda birçok hastalık meydana gelir ve sizin kullandığınız kabın ismi ölüm kabıdır yani o kapta hayatını sürdüren hayvanın sonu kaçınılmaz ölümdür. Akvaryum imkanınız yoksa hayvanı sahiplendirmenizi öneririm ama biraz geç olmuş olabilir akciğer enfeksiyonu var gibi görünüyor. Belki işinde uzman birine sahiplendirirseniz yaşatabilirler.

Teramisin olmaz pisliği gözüne yapıştırır. Akvaryum şart sağlıklı gelişim için bolca yüzmeli. Ayrıca su ısıtıcı, kuru alan, ısıtma lambası ve filtrede olacak.

Hayvan akciğer enfeksiyonu da olmuş. Sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına da ikişer damla gentagut damlatın.

Bu şartları sağlayamıyorsanız hemen sahiplendirin. İlaç tek başına çare değil. Bu gereksinimler olmazsa hayvan ölür.

Geri